• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

Mazda CX-30 - obecně

Tento měsíc jsem objednal CX30 150k, manuál, výbava Homura. Slíbené dodání konec července max.
Zatím současný vůz Honda Civic 9G 1,8 iVTEC. Velmi spolehlivý, snad Mazda tu nastavenou laťku nepodleze.
Čeká mě výběr a instalace tažného a také zimního obutí. Bylo by nějaké doporučení. Díky.
Jako bejvalej Hondar radim:
9g 1,8 neprodavej ! :)))
Zimni pneu jakykoliv znackovy (ja mam nejradsi Conti)
Tazny nevim, vzal jsem hagusy a rakev :)

Nemám v úmyslu tahat colokiv za sebou, chci tažné kvůli nosiči na kola.
Mimochodem, Conti zimní mám na Hondě.
Trochu jsem myslel spíš poradit s velikostí disků, ale teď vidím, že Mazda dodává do menších výbav 215/65R 16, takže na zimní obutí asi ideál.
Je správné ET45? A co dojezdovka, 16, nebo 17 palců. To je věc, bez které bych nejel ani pro rohlíky :), a do Mazdy jí naštěstí můžu umístit.
To už do některých vozů, byť jsou kvalitní, nelze :joy:

Aha, je to tak - buď 18" nebo 16" dle TP, neorigo kol se stejnyma parametrama a stredem bez redukce/vymezovaciho krouzku je jako safranu. Sam jsem na to hodně kouakal, nakonec jsem koupil tady od někoh origo 18" druhou sadu. Když mrkneš po inzerátech nebo Polsku, najdeš za rozumnou cenu origoš. 6.5 x 16" ET45 nebo 7 x 18" ET45

Ad dojezdovka - taky tady dohledáš... 135/80/17 65cm nebo 125/80/18 66cm nebo 135/90R16 65cm, mně tu bylo doporučeno 18" kvůli užší 125 a vejde se líp do prostoru pod dekl... jenom mě zaráží stejnej profil jako u 17" a rozdíl v průměru je 1cm... schválně si změřim, kolik má kolo na autě :) ale taky potřebuju dořešit do prázdnin

To už jsi druhý, tak na tom asi něco bude.
Snad tím nepos.... Něco jiného
Tak jsem taky po updatu. Možná to jede líp, ale hned druhý den se mi neodklopila po nastartování zrcátka. Po vypnutí motoru a otevření dveří se komplet rozsvitily budíky (ne jen jako u otevření dveří, ale komplet se vším všudy), app ukazuje 100% paliva, I když je tam tak 3/4 nádrže, a výměnu oleje to přestalo ukazovat úplně.
Tak nevím, nevím, co ten update ještě ve finále po......, čas ukáže.

Tak jsem taky po updatu. Možná to jede líp, ale hned druhý den se mi neodklopila po nastartování zrcátka. Po vypnutí motoru a otevření dveří se komplet rozsvitily budíky (ne jen jako u otevření dveří, ale komplet se vším všudy), app ukazuje 100% paliva, I když je tam tak 3/4 nádrže, a výměnu oleje to přestalo ukazovat úplně.
Tak nevím, nevím, co ten update ještě ve finále po......, čas ukáže.
Ty se odklapej pri odemceni :) za me jede peckove, ale pravda, ze appka nefunguje idealne nikdy :)

IMG_6498.jpeg

Zdarec, všem. Mám také po svolávačce. Auto mi přijde, že jede stejně jako před updatem. Jinak vše funguje, jak má. Jenom jsem musel nastavit ten virtuální displej. Ten byl nějakej rozhozenej. Jinak ty parkovací čidla snad fungují hůř a hůř. Přijde mi, že teď už reagují, až když zastavím před nějakou překážkou.

Zdarec, všem. Mám také po svolávačce. Auto mi přijde, že jede stejně jako před updatem. Jinak vše funguje, jak má. Jenom jsem musel nastavit ten virtuální displej. Ten byl nějakej rozhozenej. Jinak ty parkovací čidla snad fungují hůř a hůř. Přijde mi, že teď už reagují, až když zastavím před nějakou překážkou.
mě ty sensory prakticky nefungují od nákupu auta... kdybych neměl kameru, jsem v loji :)

mě ty sensory prakticky nefungují od nákupu auta... kdybych neměl kameru, jsem v loji :)
co je to za nákazu? :) a to neopravili v záruce? já nemám sebemenší problém ani zadní ani přední ani boční radary... jediný mě točí přední, že řvou v koloně natěsno a nejdou jednoduše vypnout ale jinak dobry

Funguje (Android), vidím CX-30 (dnešní příjezd i další data) i M6 (tam spíše statická data, servis týden starý třeba).

Aha, tak to bude nějaký problém u mě. Mě to ukazuje poslední z 26.6. Věděl by někdo co s tím? Reinstalace app? Předem děkuji.

Protože se termín převzetí mého CX30 blíží, tak bych rád věděl, jaké máte zkušenosti s prémiovým benzínem, nebo s použitím aditiv.
Chtěl bych minimalizovat karbonizaci motoru, ke které dochází u přímovstřiku a také za přispění EGR ventilu.
Někde jsem narazil na video, kde radili čas od času vystříkat do sání běžícího motoru odstraňovač karbonu ve spreji. Má s tím někdo zkušenost?
Díky za případné info.

Back