• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

Mazda CX-30 - obecně

Protože se termín převzetí mého CX30 blíží, tak bych rád věděl, jaké máte zkušenosti s prémiovým benzínem, nebo s použitím aditiv.
Chtěl bych minimalizovat karbonizaci motoru, ke které dochází u přímovstřiku a také za přispění EGR ventilu.
Někde jsem narazil na video, kde radili čas od času vystříkat do sání běžícího motoru odstraňovač karbonu ve spreji. Má s tím někdo zkušenost?
Díky za případné info.
100 lidi 100 nazoru :) dulezita je vcasna vymena oleje, jezdit s tim i po dalnici delsi trasy a chovat se k tomu slusne :)

Protože se termín převzetí mého CX30 blíží, tak bych rád věděl, jaké máte zkušenosti s prémiovým benzínem, nebo s použitím aditiv.
Chtěl bych minimalizovat karbonizaci motoru, ke které dochází u přímovstřiku a také za přispění EGR ventilu.
Někde jsem narazil na video, kde radili čas od času vystříkat do sání běžícího motoru odstraňovač karbonu ve spreji. Má s tím někdo zkušenost?
Díky za případné info.
A kvalitni jidlo mu davej ! Shell Benzina

Díky za případné info.
V samostatnem vlakne, venovanem palivum, je pro tebe malo informaci? :confused:

Sedly: Shell? To jako fakt? 😉

Vzduchový filtr na CX-30 máte vyzkoušenou nějakou náhradu nebo náhrada podobně jako u kabinového fitru příliš zatím není a raději koupit MAZDA originál - vzduchový filtr PAH9133A0A ? Díky

Díky za případné info.
Dříve jsem jezdil na Benzinu, ale od vyzkoušení OMV Maxmotion 95 jete auto tišeji a líp. I trochu klesla spotřeba, takže už netankuju nic jiného. A když si chci užít, natankuju 40l Maxxmotion 95 a 10L Maxxmotion 100. To je pak úplná pecka. Jinak ten motor Skyactiv X nemá rád 100 oktanů plnou nádrž...

Dříve jsem jezdil na Benzinu, ale od vyzkoušení OMV Maxmotion 95 jete auto tišeji a líp. I trochu klesla spotřeba, takže už netankuju nic jiného. A když si chci užít, natankuju 40l Maxxmotion 95 a 10L Maxxmotion 100. To je pak úplná pecka. Jinak ten motor Skyactiv X nemá rád 100 oktanů plnou nádrž...
Na Liberecku OMV nikde misto OMV tam je nyni Mol

Více informací a názorů o palivech například v tomto vláknu:
Vzduchový filtr na CX-30 máte vyzkoušenou nějakou náhradu nebo náhrada podobně jako u kabinového fitru příliš zatím není a raději koupit MAZDA originál - vzduchový filtr PAH9133A0A ? Díky
Doporučím mrknout do vláken 3BP ;)

Edit: Aha až teď správně čtu, že je dotaz na vzduchový filtr. Předpokládám, že už náhrady také budou. Určitě poradí někdo, kdo už konkrétně na BP nebo DM měnil.

Takže pomer 4:1 a rozpoznáš rozdiel? V testoch ohladne palív bolo jasne preukázatelné, že pri tankovaní 100 si výkon motora nevšimneš. Tu ide skôr o prevenciu motora a palivovej sústavy. By ma zaujímalo ako sa ti ten pomer 4:1 prejaví a v čom tkvie ta úplná pecka.

Takže pomer 4:1 a rozpoznáš rozdiel? V testoch ohladne palív bolo jasne preukázatelné, že pri tankovaní 100 si výkon motora nevšimneš. Tu ide skôr o prevenciu motora a palivovej sústavy. By ma zaujímalo ako sa ti ten pomer 4:1 prejaví a v čom tkvie ta úplná pecka.
Když jsem natankoval čistý Maxxmotion 100, sice se nestávalo, že by auto nějak cukalo, nebo vynechávalo, ale motor mi přišel nějak neklidný. Čistý Maxxmotion 95 je super, motor je velmi tichý a je cítit výkon. Když se natankuje ta kombinace, co jsem psal, klesne mi spotřeba o přibližně 0,4l, motor zůstane tichý, ale výkon mi pocitově přijde vyšší. Možná je to ale jen pocit. Vyzkoušej to a uvidíš :)

Ahoj, nevíte někdo jestli se sami vypnou světla, když jsem zapomněl otočit přepínač na off? Mám sice vždy AUTO a neřeším to, ale teď jsem měl náhodou přepnuty na potkáváci světla a samozřejmě jsem při odchodu od auta zapomněl vypnout.
Díky

Ahoj, nevíte někdo jestli se sami vypnou světla, když jsem zapomněl otočit přepínač na off? Mám sice vždy AUTO a neřeším to, ale teď jsem měl náhodou přepnuty na potkáváci světla a samozřejmě jsem při odchodu od auta zapomněl vypnout.
Díky
Auto vypnou neboj a me by zajimalo jak fungujou zadni mlhovky pri auto? Sem linej hledat navod :)

A nemělo by auto, když se otevřou řidičovo dveře při zapnutých potkávačkách a vypnutém zapalování začít pískat?
Pokud ovšem nebylo iniciované "Comin' Home", kdy světla ještě chvilku svítí po uzamčení vozu.

A nemělo by auto, když se otevřou řidičovo dveře při zapnutých potkávačkách a vypnutém zapalování začít pískat?
Pokud ovšem nebylo iniciované "Comin' Home", kdy světla ještě chvilku svítí po uzamčení vozu.
Nic nepiska a ani nepiskalo.
Ale už jsem to našel i v návodu: když se vypne zapalování, tak se vypnout I světla I když jsou prep Uta na potkavacky.

Vedel by nekdo, zda se vejde sada ALU kol 16" do kufru cx-30 ?
Mam v merku jednu bazarovou CX-30 a stihl jsem na netu vystourat jejiho puvodniho majitele, abych zjistil proc to auto prodal, no a zaroven mi puvodni majitel nabidl sadu zimnich kol, za super cenu...

Jen tedy nevim, zda bych to v tom aute odvezl, aniz bych vystehoval osadku ze zadnich sedacek :D

18ky zimní gumy jsem tam poskládat nedokázal... při nákupu se jelo ve dvou naštěstí... tenkrát jsem sice neměl nacvičeno využití dvojité podlahy, ale i tak bych řekl, že neee :rolleyes:

Back