• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

Mazda CX-30 - obecně

Vedel by nekdo, zda se vejde sada ALU kol 16" do kufru cx-30 ?
Mam v merku jednu bazarovou CX-30 a stihl jsem na netu vystourat jejiho puvodniho majitele, abych zjistil proc to auto prodal, no a zaroven mi puvodni majitel nabidl sadu zimnich kol, za super cenu...

Jen tedy nevim, zda bych to v tom aute odvezl, aniz bych vystehoval osadku ze zadnich sedacek :D
18tky jsem tam nedostal. Musel jsem sklopit sedačky

Na jakou trasu máte nastavenu navigaci. Rychlá, krátká, ekonomická nebo snadná?
Ať nastavím co nastavím, pořád mě to navadi po malých cesyach a ne po větších / lepších silnicich.

Používám vždy jen "rychlá". Problém může být zamezení silnic s mýtem v nastavení navigace. Ona pak vymýšlí nesmyslné komplikace.

Tak to vypadá že u updatu Mazdy cx-30 2024 bude větší displej (i když nevím, kam ho dají), usb-C, a bezdrátové carplay a androidauto (třeba půjde dohrát i u IPM2)
Jinak asi moc změn nebude (až na jiné vybavove verze)

Ahojte Mazdaci, kúpil som jazdenu mazdu CX 30 a mám 2 otázky.

1. Má mať lakťová opierka nejaké tesnenie v kolieskach? Mám taký pocit že tam niečo bolo, lebo niekedy celkom slušne vrzga (prikladám foto o čo presne sa jedná) Ak by bol niekto tak dobrý a poslal mi foto z novej Mazdy tak by to bolo super.

2. Stredový displej - neviem či je na ňom nalepená nejaká fólia alebo je tam niečo zatečene ale pod určitým svetlom sú po obvode fľaky (tiež prikladám foto) Ak by sa dalo tiež by som poprosil detailnú foto.

Prehliadka v servise mi vychádza až na leto a určite to budem riešiť aj v servise ale netuším či to opravia na záruku alebo nie.

Ďakujem za vaše odpovede

Zobrazit přílohu 44906 Zobrazit přílohu 44907
Ahojte, v marci som tu riešil fľaky na displeji a vrzgajucu lakťovú opierku.

Bol som na garančke kde mi síce opierku opravili, ale k displeju sa vyjadrili že tam je možná len výmena za 1800€ 😂😂 keďže musia vymeniť komplet všetko a odporúčajú to len pretierat suchou handrou.

Tak som troška popozeral zahraničné fóra a zistil som, že ak sa človeku podarí poškodiť oleofobnu vrstvu na displeji (stalo sa to už viacerim ľuďom aj na starších Mazdach) tak najlepšia voľba je zotrieť ju celú. Ako najlepší prostriedok na odstránenie sú detské utierky na zadok 😀 realita bola taká že asi po 10 min drhnutia som to dal naozaj celé dole a displej vyzerá ako nový. Viac menej je o kúsok viac matný čo mne ale vôbec neprekáža.

Dávam teda tip ak by mal s tým náhodou niekto problém v budúcnosti 😊

IMG_20230801_133603.jpg

Vedel by nekdo, zda se vejde sada ALU kol 16" do kufru cx-30 ?
Mam v merku jednu bazarovou CX-30 a stihl jsem na netu vystourat jejiho puvodniho majitele, abych zjistil proc to auto prodal, no a zaroven mi puvodni majitel nabidl sadu zimnich kol, za super cenu...

Jen tedy nevim, zda bych to v tom aute odvezl, aniz bych vystehoval osadku ze zadnich sedacek :D
Nevím jaký je rozdíl velikosti kufru u 3ky ale já tam teď dal normálně vedle sebe celou sadu 18” akorát plato jsem sundal. A kufr sel v pohodě zavřít

Hrdlo nádrže u CX-30 za 15 měsíců, 19kkm :eek:
Máte podobně, anebo jen pech?
Někdo to už psal u BP verze.

20230814_195358.jpg

Tak reklamace uznána, jsme údajně druzí v ČR (žebříček hanby asi o_O ).
Bude se čekat na celou "nálevku k nádrži" včetně preventivně i nové zátky... nějaké odvětrávací lemy či co.
Ani dny, ani týdny, míří se spíše hůře... "trávu to nežere", dořeší se tedy za onoho času - ostuda jedna modrá ;)

Tak reklamace uznána, jsme údajně druzí v ČR (žebříček hanby asi o_O ).
Bude se čekat na celou "nálevku k nádrži" včetně preventivně i nové zátky... nějaké odvětrávací lemy či co.
Ani dny, ani týdny, míří se spíše hůře... "trávu to nežere", dořeší se tedy za onoho času - ostuda jedna modrá ;)
Druzí v ČR. Těžký speciální případy tady :D Pohádkáři z autorizáků…

To samozřejmě vysvětlím :p - ale až budu mít tak hodinu času ...
CHR a její variátor je pro lidi vněm neuvěřitelně otravují kraválem babička a starší lidi si myslí, že se auto porouchalo, měl jsem jí služební 4 roky a strašné , zlatá tichá mazda

Ja som si RAV-4 tiež nekúpil kvôli CVT.. Dnes tam je už e-CVT a to je o dosť lepšie minimálne v Yarise. Starý Yaris hučí neskutočne a skoro nejde. Nový je ticho a ide.

Nevíte náhodou jak přijít k černé přední liště na masce místo stříbra ? Dekuji

IMG_6098.jpeg

Není to stříbro ale když už, tak chrom. 😂

Jinak, polep fólií nebo nastříkat barvou. Ta lepší varianta je folie. Kdykoliv strhneš.

Na eBay jsou černě lakované ABS plasty za +-150 USD + doprava, DPH/clo.

Nebo AliExpress, ale buď to bude shit nebo stejně drahé.

Za mě fólie, jednoznačně!

Není to stříbro ale když už, tak chrom. 😂

Jinak, polep fólií nebo nastříkat barvou. Ta lepší varianta je folie. Kdykoliv strhneš.

Na eBay jsou černě lakované ABS plasty za +-150 USD + doprava, DPH/clo.

Nebo AliExpress, ale buď to bude shit nebo stejně drahé.

Za mě fólie, jednoznačně!
Dík ! Nechám dát folii . Místo chromové dekorativní lišty nikoliv stříbrné to jsem ale popleta.

Ahojky všem, neřešil už někdo u CX 30 k dennímu svícení i zadní světla? Připadá mi to bezpečnější. Moje MX 5 ND to má přímo z výroby, ale CX 30 to nemá.... :sob:
Díky

Zdravím všechny,
takže čekání je u konce a já se stávám majitelem Mazdy CX-30 Homura, 150 HP, manuál, platinum quartz metallic.
Zatím najeto 950 km. Každopádně je to dobré auto a jízda s ním je velmi příjemná. Kazí to snad jen některé asistence, jako např. adaptabilní tempomat. Jízda s ním po dálnici je celkem utrpení. Naštěstí šel v menu lehce vyřadit, stačí mi ten normální. Také bych se obešel bez jízdy na dva válce, ale to bohužel menu nenabízí. Další vychytávka, co letěla do koše, bylo automatické sklápění zrcátek. Nemám potřebu s nima kvrdlat při každém odemčení a zamčení. Dále mi dost vadí ten otravný i-stop. Ví někdo jak by se mohl trvale odstranit? Mimochodem, když ho vypínám a chci vidět, jestli svítí kontrolka deaktivace, musím se předklonit, protože mi vadí páčka blinkrů. Dost otravné.
To je vše. Na to, abych ho více hodnotil mám najeto málo km. Teprve ho poznávám a učím s ním jezdit.

Back