• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

Mazda CX-30 - obecně

Tak se mi dnes při nastartování neodklopila zrcátka, zamrzly mrchy.
Koukal jsem, že to Má CX-30tka blbě řešeno a voda tam prostě nateče, zůstane pod plastem, protože má sklon "do" plastu a zmrzne.
Zamrzá Vám to taky? nebo sklápění na zimu vypínáte?
Mne jedno taky napodruhy az, tak sem na zimu vypnul v menu (.u toyot mi delalo to samy) btw funguje vam vyhrivani steracu? Mne se to nezda, nic to nedela a zrcatka se zadkem hned

Já jsem radši taky vypnul sklápění. S tím vyhříváním mi to taky přijde, že to není nějaká velká hitparáda. Nevíte někdo, jestli jde u Mazdy dát stěrače do parkovací polohy? Jakože vyjedou do poloviny okna. Je to super při potřebě odklizení sněhu. U starýho auta po vypnutí zapalovaní se na 3 sec. podržela páçka stěračů a vyjeli nahoru. Tady to tak nefunguje.

Já jsem radši taky vypnul sklápění. S tím vyhříváním mi to taky přijde, že to není nějaká velká hitparáda. Nevíte někdo, jestli jde u Mazdy dát stěrače do parkovací polohy? Jakože vyjedou do poloviny okna. Je to super při potřebě odklizení sněhu. U starýho auta po vypnutí zapalovaní se na 3 sec. podržela páçka stěračů a vyjeli nahoru. Tady to tak nefunguje.
Ihned po vypnutí motoru ťuknout dvakrát nahoru s pravou páčkou a stěrače se dají do servisní polohy

Mne jedno taky napodruhy az, tak sem na zimu vypnul v menu (.u toyot mi delalo to samy) btw funguje vam vyhrivani steracu? Mne se to nezda, nic to nedela a zrcatka se zadkem hned
Ty zrcátka mě štvou. To je poprve až u Mazdy, co to musím na zimu vypínat.
Odmrazování stěračů funguje, ale je pomalejší, to je pravda.

Zeptám se blbě. K čemu je odmrazeni stěračů když se pak zničí gumičky na zbytku zmrzleho skla? Nikdy mi stěrače neprimrzli tak aby nešli odtrhnout bez destrukce tak nechápu tuhle funkci. Kdyby raději dali vyhrev celého skla ?

Samsung S22 256GB Tapatalk

Zeptám se blbě. K čemu je odmrazeni stěračů když se pak zničí gumičky na zbytku zmrzleho skla? Nikdy mi stěrače neprimrzli tak aby nešli odtrhnout bez destrukce tak nechápu tuhle funkci. Kdyby raději dali vyhrev celého skla ?

Samsung S22 256GB Tapatalk
Já to docela chválím. U BM/BN jsem dal fólii na sklo a dole ji dal pod stěrače. Pak jsem jen sundal fólii, okno bylo čisté a stěrač jsem max. projel rukou od ledu. U BP jsou stěrače skryté, jde nadzvednout jen kousek stěrače, tudíž folie končí těsně nad stěrači a všechna voda (sníh) stéká dolu a stěrač přimrzne. Nadzvednout nejde, takže není jak ho očistit nebo odtrhnout. Takže sundám fólii, zapnu vyhřívání a za chvilku je stěrač volný. A ještě to má výhodu, že se vyhřívá i svislý pruh na levé straně u řidiče, kde po stěračích vždy zbyde pruh sněhu.
U BM/BN by to byla zbytečná funkce, ale u BP a CX30 to má aspoň trochu smysl. I když bych radši měl stěrače volné jako u starších trojek.

Ahoj, co přesně dělá tato fce?
Nějak mi smysl utíká.
AC6CC76D-4CFD-404C-AE8E-7AC14CEEC09B.jpeg

Poslední úprava moderátorem:
Nějak mi smysl utíká.
Zobrazit přílohu 43347
Když všechno selže, přečti si návod.
-Murphy
V automatickém režimu je teplota automaticky regulována na 4 úrovních (vysoká, střední, nízká a vypnuto) podle podmínek v kabině.
POZNÁMKA
Není-li bezpečnostní pás na sedadle předního spolujezdce zapnut, vyhřívání sedadla předního spolujezdce se vypne.
Pokud stisknete spínač vyhřívání sedadel v průběhu automatického režimu, vyhřívání sedadel na straně, kde byl spínač stisknut, přejde do manuálního režimu. Chcete-li se vrátit do automatického režimu, stiskněte spínač AUTO.
Pokud vypnete motor, když je vyhřívání sedadel v automatickém režimu, opět bude pracovat v automatickém režimu, jakmile příště nastartujete motor.

Nějak mi smysl utíká.
Zobrazit přílohu 43347
Zapíná a vypíná se klimatizace a vyhřívaní sedaček aby se člověk cítil komfortně. Přijdeš do studeného auta, teplotu máš třeba na 20°C, tak se spustí vyhřívání sedaček. Když je v kabině teplo, tak se vypne, když je moc teplo, tak se zapne klimatizace atd.

Velice příjemná funkce :grinning:, člověk jako spolujezdec (řidič samozřejmě) nemusí ovládat výhřev. Horší je, když potom sednu do mého vozu a tam to není :p, dokud si to nezapnu sám

Pratele, jak otevru elektr. kufr ? Sedim pripoutany kara nastartovana a kluk si chce vzit veci z kufru me to nejde zevnitř ani klukovi zvenku ! Musim chcipnout motor ? Nebo jak Boha muj ? Dekuji vsem

Pratele, jak otevru elektr. kufr ? Sedim pripoutany kara nastartovana a kluk si chce vzit veci z kufru me to nejde zevnitř ani klukovi zvenku ! Musim chcipnout motor ? Nebo jak Boha muj ? Dekuji vsem
Jojo :D občas je to fakt oser ten kufr otevřít zevnitř. Většinou se naštvu, vypnu motor a pak to jde...

Mě stačí se spuštěným motorem pootevřít dveře ( u řidiče) a pak v poho otevřu kufr tlačítkem na palubce.

Pratele, jak otevru elektr. kufr ? Sedim pripoutany kara nastartovana a kluk si chce vzit veci z kufru me to nejde zevnitř ani zvenku ! Musim chcipnout
Mě stačí se spuštěným motorem pootevřít dveře ( u řidiče) a pak v poho otevřu kufr tlačítkem na palubce.
to jsem dělal vcera slo to a potom uz ne jen pipani.

Pratele, jak otevru elektr. kufr ? Sedim pripoutany kara nastartovana a kluk si chce vzit veci z kufru me to nejde zevnitř ani zvenku ! Musim chcipnout

to jsem dělal vcera slo to a potom uz ne jen pipani.
U manuální převodovky: odemčený všechny dveře + řadící páka v poloze N + zatažená ruční brzda
U automata: odemčený všechny dveře + volič v poloze P

Poslední úprava:
Back