• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

Mazda CX-5 2017 (KF) - obecně

Ja si na wapku nosím plastovú stoličku z ikei a na ručné čistenie (voskovanie) si otvorím dvere a postavím sa na prah.. :D

A co jako podle vás tomu laku tak špatného udělám? Teče do toho kartáče fůra vody a rozhodně není potřeba na něj nějak moc tlačit.Tímto způsobem již umývám své druhé auto a rozhodně by jste na laku nic nenašli, ale pokud má někdo mytí auta jako koníček, tak proti tomu nic nemám. Ptal se, tak jsem jen odpověděl, ale lítat kolem auta ze schůdka, no to se na mě nezlobte, ale to může laku ublížit mnohem víc, když s něma škrtne o blatník nebo dveře:eek:. Když dávám před zimou nějakou tu ochranu laku (Turtle Wax), tak také musím vylézt na židlu(dřevěnou)

V pohode, nemyslel jsem to nikterak spatne. Je to kazdeho vec. Urcite ale stetiny jakehokoliv kartace budou hrubsi nez vlakno myci houby. Samozrejme ti to lak vylozene neposkrabe, ale po case najdes na laku jemne slrabace, tzv. "hologramy". Je to krasne videt treba ve tme pod poulicni lampou. Ale je to samozrejme o energii a hlavne casu, ktery je clovek ochote autohygiene venovat. O tom by nam tady mohl neco napsat treba @Natural ;) Ale samozrejme, je nakonec jen auto...

Keď si s tým spokojný, tak je to tvoja vec a tvoje auto. Ja len jednoducho neverím, že nemáš na aute z tej kefy, či čo to je, hologramy. Ale neber to ako nejaký hejt prosím ťa. Keď ti to vyhovuje, tak nerieš. Niekomu vyhovuje chodiť na umývačku s kefami...

Odoslané z S61 pomocou Tapatalku

V pohode, nemyslel jsem to nikterak spatne. Je to kazdeho vec. Urcite ale stetiny jakehokoliv kartace budou hrubsi nez vlakno myci houby. Samozrejme ti to lak vylozene neposkrabe, ale po case najdes na laku jemne slrabace, tzv. "hologramy". Je to krasne videt treba ve tme pod poulicni lampou. Ale je to samozrejme o energii a hlavne casu, ktery je clovek ochote autohygiene venovat. O tom by nam tady mohl neco napsat treba @Natural ;) Ale samozrejme, je nakonec jen auto...
Přesně, je to jen auto. A představ si, že když jsem prodával své předchozí auto(Ford Kuga), tak jsem sní stál přesně pod takovou lampou(večer v AAA) a říkal jsem, že auto nikdy nebylo v myčce. Tak se chlap schválně díval důkladně na lak(já s ním) a nic tam nebylo. A ještě něco. Můj strejda(velký autíčkář) mě říkal "nikdy neumývej auto houbou, vždy (tehdy) smetáčkem a hodně vody". Ten můj pro některé odpudivý kartáč(pro naše slovenské bratry kefa) je na na konci takový hodně roztřepený do jemna. A tímto jsem již vše vyčerpal.:happy:

Přesně, je to jen auto. A představ si, že když jsem prodával své předchozí auto(Ford Kuga), tak jsem sní stál přesně pod takovou lampou(večer v AAA) a říkal jsem, že auto nikdy nebylo v myčce. Tak se chlap schválně díval důkladně na lak(já s ním) a nic tam nebylo. A ještě něco. Můj strejda(velký autíčkář) mě říkal "nikdy neumývej auto houbou, vždy (tehdy) smetáčkem a hodně vody". Ten můj pro některé odpudivý kartáč(pro naše slovenské bratry kefa) je na na konci takový hodně roztřepený do jemna. A tímto jsem již vše vyčerpal.:happy:
Nejsem žádný leštící fanatik, stačí mi když je auto umyté a dnešní laky poškrábe houba i smeták, když se nepoužívá opravdu hodně vody. Nejdříve pořádně opláchnout, dostat pryč bordel a udržovat smeták v čistotě. Navíc nakonec stejně časem začnete na laku sbírat škrábance z provozu, parkovišť apod. Takže se vůbec neděsím toho co používá @JarryC a pokud s tím má dobré zkušenosti tak mu věřím. V životě člověk přijde o víc než těch pár korun, za zkoušku to objednat. Navíc já osobně koupil skoro roční auto, které už někdo nějak umýval, takže ten smeták bude stejně šetrnější, než to co lak zažíval doposud

Nůžkový nebrat, i když se dá možná používat. Za podobné prachy nepoměrně příjemnější na práci, vem hydraulický. Vzal jsem jakýsi v AutoKelly a pohoda.

Myslím, že bolo treba cca 36cm zdvih a to tie menšie ploché hydrauliky nemajú. Tie nožnicové to spĺňajú, ale práca s nimi je strašná asi tak ako pohľad na auto, ktoré na ňom balancuje.

to je možné, já pod hever dávám 3 cm pevné prkno aby kolečka heveru hydraulického pojízdného pěkně jezdily a pak se těch 330 mm navýší, ale je to možná proti přepisu výrobce pojízdného vozového zvedáku

Jde mi o to, mít sebou hever při defektu, aby se dala nasadit dojezdovka a tahat sebou tu hydrauliku??? :D Hydraulický pojízdný mám doma ;)

tak to chápu. na to já kašlu panč místo rezervy mám opravnou sadu s 12V kompresorem. s ní by to snad manželka zvládla (ona s tím jezdí) ale vyměnit kolo určitě ne

Tak to buď klidný, sadu nemá cenu ani zkoušet, rovnou volat asistenci

Já bych tu sadu zas tak nezatracoval, ano na plno věcí je k ničemu, ale už mám úspěšnou zkušenost z jiného auta (Mercedes B), kde díru po nějakém vrutu, nebo co to bylo to úspěšně zacelilo, následně jsem ujel 50 km bez jakýchkoliv problémů do pneuservisu a tam se pak pneu podařilo zachránit bez jakýchkoliv následků.

Jediné minus byl ten bordel kolem toho - lepidlo samozřejmě nejdříve začalo vytékat ven, než začalo zasychat, ale od té doby vím, že jako emergency je to taky možnost.

To jsou kecy, sadu jsem jednou použil a super. Průraz zlomeným klíčem, únik byl rychlostí cca 3 minuty do prázdné, takže jsem to na bezpečném místě - za deště, v obleku, v bahně - nejdřív trochu prifoukl, pak narval dovnitř, dofoukal naplno z adaptéru, a normálně dojel do pneuservisu cca 15 minut po okreskach, ještě tam jsem měl normální tlak. Tam z toho ten sajrajt vymyli, dali nový ventilek, opravili díru (provrtat, dat špalíček, zaslepit), nafoukali, a hotovo.

Rozhodně moje zkušenost byla lepší, než když jsem na starším autě sám měnil kolo (to jsem musel za svá řidičská léta čtyřikrát)... To se u silnice na křivém místě na krajnici dělá fakt blbě. Sada asi nepomůže na extra velkou díru, ale tyhle hřebíky nebo klíče, co udělají malý otvor kterým to utíká postupně, to zjevně zaceli dobře.

Back