• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

Mazda CX-5 2017 (KF) - obecně

Mna to tiež prekvapilo a hlavne tá poznámka pod fotografiou mazdy cx-5

Mozna by to chtelo aktualni statistiku pro CR (uvadeny clanek z iDnes je pres rok a pul stary). Ten rozdil je mi fakt divny. Ikdyz pokud se nepletu, tak se snad psalo o tom, ze u nas pocet kradenych aut trvale klesa.

Kdyz jsem nad tim premyslel, ona to v Nemecku asi fakt dela ta oblast "u Polska". Protoze v tom clanku o kradezich v Nemecku zminuji, ze v celem Bavorsku se ukradne skoro 5x min aut, nez v Berline, a Berlin neni zadna megapole... A my jako CR proste pak profitujeme z toho, ze nic jako Berlin nemame, je u nas opravdu maly pocet registraci osobnich aut s vyssi cenou (zvlast do soukromych rukou, tam to byvalo myslim jen cca 2000 aut rocne s cenou nad 1 mil. Kc), a treba v noci z tech drazsich toho na ulicich moc nestoji, temer vsichni v garazich nebo na pozemcich RD, coz je komplikace.

Ja mám v aute originalny alarm ...uplna zbytočnosť žiadna ochrana ..zamknuté auto spustené okna a môžeš kľudne cez to okno vliezť a nič ani ťuk..keď chceš aktivovať alarm musíš siahnuť dnu a otvoriť si dvere cez okno :D:D čiže ochrana sa rovná nule ...preto som si už objednal Pandoru a budem mat pokoj ..je to síce mastnejsie ale oplatí sa nepoznám autičkára ktorý keď vidí Pandoru by sa do toho pustil ...

Poslední úprava:
Protože jak řečeno " v Nemecku asi fakt dela ta oblast "u Polska" ", tak ČR vidím riziko odcizení ze české strany pohraničí u polských a "východoněmeckých" oblastí. Vélikánská parkoviště kde si stačí jen počkat a vybrat. Btw, nedoporučuji RFID pouzdrové ochrany klíčů z Alexpressu. Jo fungují perfektně, ale při používání mi po roce odešel jeden a pak hned i druhý (asi se v něm ochodí a polámají nějaké minidrátky). Pro ochranu proti keyless krádeže si asi koupím u nás s 2-letou zárukou=
https://www.heureka.cz/?h[fraze]=HEYNER+RFID&min=&max=&o=3

Take nepomôže ..podloží ti snímač a čítačku ..nahrajú to ..a ukradnú ti auto o deň neskôr :D

Nevim jak vy ostatni, ale ja si z duvodu kradeze platim pojisteni, navic s GAPem, abych mohl klidne spat... zas takova dan za klidny spanek to neni :D Samozrejme, z prikladu ze sveho okoli vim, ze vetsinou je kradez auta administrativne zdlouhavy vyridit, na druhou stranu si pak muzete koupit zas novy... Za me je to v kombinaci s vyhybanim se dlouhodobejsimu parkovani na podezrelych mistech / bez kamerovych systemu dostatecna ochrana, a jak vidno ze statistik, obecne v CR nejsou Mazdy nejak moc ohrozene.

Podľa mna je Pandora ako kondom ..lepšie ho mať a nepotrebovať ako potrebovať a nemať :D:D

Jo, právě tak jsme RFID používali, velikánská parkoviště při nakupování apod., než jsem náhodou zjistil že už nefungují. A na GAP klidně peníze vydám, jenže mi GAP za rok končí a co pak, i když hodnota bude 2/3 oproti nákupní? GAP není do nekonečna a i 2/3 cena je pro mne moc. Pro dobrý pocit jsem si přesunul ze starého auta GPS tracking do Mazdy, ale dnes co první zloděj udělá, přeruší SIM vysílání, takže taky pro dobrý pocit. A zároveň čím je zabezpečení víc, tím (se říká) je to prý lepší. Takže pro dobrý pocit mám i bezp.matice na kola, i když mi borec (Kolo/Pneu/Servis) co jsem od něho vloni cosi kupoval, říkal, že je dokáže taky do 10 minut sundat.

Taky si myslím, že dobré pojištění s GAP je nejlepší řešení.
Na druhou stranu, jakákoliv drobnost, která to může případným zlodějům udělat těžší je k dobru. Ať už ty zmíněné bezp. matice, nebo třeba i pískování skel. Vím, že jsem dříve viděl několik statistik, kdy se prostě taková auta/kola na nich kradou méně.
Má to jednoduché vysvětlení a to je čas. Pokud nejde vyloženě o nějaké opravdu opuštěné místo, tak prostě většinou na tu krádež nikdo 10 minut nemá ( v případě těch kol). Proto, než ztrácet čas s takovým autem, tak raději se podívají na parkovišti okolo po jiné oběti. Samozřejmě pak nějaká krádež na zakázku už je něco jiného a tam nejspíš pomůže opravdu jen nějaký pečlivě ukrytý tracking.

Ja som si dal už urobiť cenovú ponuku
7E078638-5D83-4257-8475-D8BD68B7DC78.png 0BFEDCCE-8E80-4DCC-B844-65D2ADFA8747.png
3 týždne čakať na montáž

Ja to tam dám ..mám rad hračičky v aute :D bude sa dať ovládať mobilom diaľkový štart a šialene veľa bezpečnostných prvkov ...nepomôže ani výmena riadiacej jednotky ..podľa je to to naj na trhu momentálne

Dálkový start je to, co by se mi líbilo. Hlavně v zimě na vyhřátí auta když nemám bufika.

Myslim ze nechat nastartovany auto na volnobeh, dokud se nezahreje, primovstrikovemu motoru moc neprospiva.. osobne bych to nedelal :).

Tak som to počas troch dní opakovane vyskúšal a auto tam našťastie vždy bolo.. :)
Jenže takto to není fér. Je tam naaranžovaná jak na nějakou TV show, a navíc okolo volný plac. Do takové akce by se pouštěl jen blázen. Je jistější ukrást nějaké schovanější auto.

Myslim ze nechat nastartovany auto na volnobeh, dokud se nezahreje, primovstrikovemu motoru moc neprospiva.. osobne bych to nedelal :).
Souhlasím. Beru to tak, že bych v zimě rád cca 5 minut před příchodem k autu nastartoval, ať povolí námraza. Stejně to vždy škrabu s nastartovaným motorem...

Back