• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

Mazda CX-5 2017 (KF) - obecně

Souhlasím. Beru to tak, že bych v zimě rád cca 5 minut před příchodem k autu nastartoval, ať povolí námraza. Stejně to vždy škrabu s nastartovaným motorem...
Presne ..aj tak stepujem okolo autá a je naštartované ..

Dálkový start by byl fajn. Šance, že by to bylo v rámci plánovaných nových funkcí aplikace My Mazda - viz. nedávná odpověď podpory (Aplikace My Mazda) - ale asi není? Nemáte někdo zákulisní info :)?

Osobnú(video prezentáciam neverím) ..kamarát si to dal na Tiguan ..dovtedy som ani nevedel že take niečo existuje ..musím uznať výborná vec ..Pýtal som sa na to aj pár “známych”povedali mi : keď v tom vidím Pandoru ani sa nepokúšam zbytočne.. auto úplne je pod kontrolou majiteľa ..a keď to povedia oni tak im fakt verím :cool::cool::cool:

No já nevím, mě ta Pandora moc nepřesvědčila. Pořád je to jen systém. Neřeší to klasický odvoz "odtahovkou". Ale asi lepší jak nic..., na takový ty obyčejný zloděje dobrý.

Ma to GPS ma to senzori náklonu vozidla a všetko máš prepojené z mobilom aj ovládačom považujem za nemožné aby ti ho odviezli bez toho aby sa spustil alarm

Viem čo myslíš ..ale prd z toho keď to už auto nenastartujes ..nepomôže ani výmena riadiacej jednotky ..jednoducho to blokne celé auto ...aspoň tak mi to bolo vysvetlené od ľudí čo sa v tom vyznajú ..ja profík nie som len laik...ale tým ľuďom verím ..nerobím reklamu Pandore ..:D:D ale ja si ju tam na 100% dám

Tak primárně se hlavně auta nekradou kvůli tomu aby si je někdo startoval, nebo se projížděl. Jsou to prostě náhradní díly, co se jen válí na ulicích. Sice ve smontovaném stavu, takže je s tím trocha práce, ale asi to dobře nese.
Pojďme se raději věnovat CX-5. Staré zlaté pravidlo, že nejlepší auto je to které nevlastníte a na kterém nemusíte dělat servis, bych nechal stranou.

Pořád si říkám, že černou se nic nezkazí.. že je to taková klasika. Ale ta šedá má taky něco do sebe, určitě je zajímavější. Jen se bojím, že trpí stejnými neduhy jako Soul Red, tj. malou vrstvou laku a extrémní náchylností na poškození, jako jsi popsal... nebo je na tom ta šedá líp?
No já mám Machine Gray a musím teda říct, že je dost slabá. Na několika místech je odražená až do bílé od kamínků apod. a lak je teda dost tenký. V tomhle je teda Mazda ještě o kus pozadu za jinýma značkama. Předtím jsem měl starší Volvo V50 a ani po letech nebyl lak v takovém stavu, jako u 2 roky staré Mazdy. Bohužel :(

Porovnával bych stejně stará auta. Lak na 2 roky starém Volvu taky nebude takový držák jako na desetiletém.

Lak je slabé miesto Mazdy ...jediná možnosť ako to urobiť je podľa názoru môjho karosara: na celé auto hodiť 3-4 vrstvy laku ..alebo obaliť ..ja som cx-3 v red Soul pomalí preklinal..stačilo sa oprieť a ostávali vlasočnice o kamienkoch radšej pomlčím ..zatiaľ grey farba v pohode uvidíme na jar ..ale to je o tom čo používaš sa aj ničí ..teraz som tam dal nanotech vraj to aspoň trochu pomôže som zvedaví teda čo ukáže po zime

Hosi hosi...srovnavat syntetiku a vodou reditelne laky, to je vcelku mimo, ne? Ty laky ted stoji za ho.no napric vsema automobilkama.

No, tak sklo je IMHO kapitola sama pro sebe. Po roce mám čelní sklo zničené jako na jiných autech po 8-10 letech. Aby bylo tak osekané a poškrábané, to jsem dosud nezažil :mad:

Hmotnost. Rikali v autoskloservisu. Pry jsou vsechna ta orig skla na novych autech musi vahy. No a laky jsou zas ekologie...

No sklo ... to je legrace, kdyz se mi do skla opre slunicko. Kompletne cele posete tupkama, ze se pomalu pres to neda divat. Ja vim, ze moje dalnicni rychlosti tomu zrovna moc asi nepomahaji, ale je to fakt sila. Dokonce tolik, ze to vidi i manzelka. A to je co rict! :D

Mě to vyznívá tak, že některé (nejmenované) automobilky to i proplácí, ale Mazda to "jen" doporučuje.

Back