• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

Mazda CX-5 2017 (KF) - obecně

Už som sa objednal na budúci týždeň na montaz alarmu Pandora smart :cool: som zvedaví na tie funkcie ..milujem blbinky na aute :D:D:D:D

Včerejší "výlet". Liberec - Jičín - Pardubice - Chrudim a zase zpátky. Něco přes 300km, z toho cca 60km dálnice, 40km město a zbytek okresky a cesty-necesty. Pořád ještě syrový motor (a na zimních Nokianech) - a o to víc mě spotřeba 6.9l příjemné překvapila :cool:

IMG_20191128_172810.jpg

Jak začala brzká tma, setkávám se u naší CX5 Challenge se základními LED světlomety s problémem, že na mě ostatní řidiči dost blikají, že je oslňuju. Při jedné jízdě, kdy jela manželka za mnou, jsem tomu musel dát za pravdu — nastavení výšky světlometů je zcela hraniční, stačí mírné zhoupnutí nebo zatáčka, aby zvedající se kužel vpravo "zasáhnul" auto naproti, a hned to dost nepříjemně oslní. S letošním modelem s posíleným výkonem LED a ostřikovači je ten problém možná ještě větší, síla těch světlometů je značná, však jsem si to po koupi z hlediska řidiče také dost chválil. Počítám, že nastavení výšky už je pouze někde v počítači, když to má self-levelling mechanismus.

Nepozorujete někdo stejný problém? Je možné, že tovární kalibrace je mimo? Nebo je to pouze rozvorem, měkkostí tlumičů a výškou světlometů? (Tzn. nevyhnutelné)

Stáva sa to aj mne ale len keď je hmla ..nie som si istý prečo to tak je ale môj názor je že dôvodom je hmla

Třeba na CX-3 byly LED světla z výroby nastavené dost nízko.Pří první garančce, jsem je nechal přizvednout, bylo na to podle mechanika prý ještě dost prostoru.O poznání lepší výsledek,svítí to líp.Ale pravdou je, že párkrát už se stalo, že mě protijedouci auto probliklo s toho kupodivu 90% kamioňákůo_O No ale že by světla byly z výroby nastavena za hranicí regloskopu to nejspíš né. Nejlíp nechat pro klid duše zkontrolovat ;)

Poslední úprava:
Jak začala brzká tma, setkávám se u naší CX5 Challenge se základními LED světlomety s problémem, že na mě ostatní řidiči dost blikají, že je oslňuju. Při jedné jízdě, kdy jela manželka za mnou, jsem tomu musel dát za pravdu — nastavení výšky světlometů je zcela hraniční, stačí mírné zhoupnutí nebo zatáčka, aby zvedající se kužel vpravo "zasáhnul" auto naproti, a hned to dost nepříjemně oslní. S letošním modelem s posíleným výkonem LED a ostřikovači je ten problém možná ještě větší, síla těch světlometů je značná, však jsem si to po koupi z hlediska řidiče také dost chválil. Počítám, že nastavení výšky už je pouze někde v počítači, když to má self-levelling mechanismus.

Nepozorujete někdo stejný problém? Je možné, že tovární kalibrace je mimo? Nebo je to pouze rozvorem, měkkostí tlumičů a výškou světlometů? (Tzn. nevyhnutelné)
Ano stava, uz jsem to tu parkrat psal, byla to jedna z prvnich veci, kterou jsem zaznamenal, kdyz jsem presedl z 6ky do CX-5ky. Behem prvni delsi nocni jizdy s automatickymi svetly na me bliklo vice aut, nez za cely rok s predchozi 6kou :) Podle meho nazoru to muze byt vyskou auta, potazmo svetel, pak mi k tomu i nekdo tady psal, ze CX-5ka ma pry mene LED segmentu/diod, takze to by pak mohlo zpusobovat mene citlive sivani jednotlivych segmentu. Kazdopadne rozdil oproti 6ce tu jednoznacne je, byt nevim presne, v cem to vezi...

Nechci zakládat nové téma a je to spíš otázka na ty, co mají auto od novoty. Už při pořízení jsem si všimnul, že display je lehce poškrábaný a vzal to jako fakt, že holt majitel předemnou měl ostré nehty :) , ale ted jsem si všimnul, když na to zasvítilo sluníčko jakoby na tom byla nějaka ochraná folie či co. Nevite náhodou jestli to tak není? Nechtěl jsem to včera zkoušet nějak sloupnout, ale fakt to tak vypadá nicméně se mi nezdá, že by někdo jezdil 2 roky s folii na navigaci, ale za zeptání nic nedám.Díky za info.

Ani ja som fóliu nemal, ale na ebay/aliexpres sa na to dá kúpiť nejaké ochranné sklo/fólia, takže sa nedá vylúčiť, že tam máš niečo nalepené.

Ja som fóliu na displeji mal od nova, takú čo sa dala stiahnuť, stiahol som ju pri preberaní vozidla a som bez fólie. Nevidím dôvod na fóliu, nedotýkam sa obrazovky a používam výhradne pohodlný joystick :)

Dobrý tip na tu folii z ebay a zkusím to omrknout důkladněji, protože to fakt vypadá že je tam něco nalepené. Ještě dotaz, vy co máte auta déle, jsou nějaké známky poškrábání displaye?? nebo to máte pořád jako nové :)

Displej jsem měl v pohodě, ale pokaždé se mi poškrábalo sklíčko na přístrojovce před budikama, při pouhém utirani prachu :mad:

Back