• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

Mazda CX-5 (KE) - obecně

Myslím, že to není kvůli zlodějům. Stav zrcátek je info pro mě, jestli jsem zamkl nebo ne. Když odcházím od auta, poslouchám, jestli uslyším sklápění a vím, že jsem zamkl a ani se neotáčím; když si vzpomenu dál od auta, otočím se a zkontroluju zrcátka a až pak když sahám po klíčích :).
Presne tak ;)

Sent from my iPhone using Tapatalk

A dá CX-5 nějak najevo, když jí chci zamknout a ona se z nějakého důvodu nezamkne? Náš starý René Scénic 2002, když se zamyká dálkáčem, tak 2x mrkne, ale pokud něco není v pořádku (třeba nejsou dovřený nějaký dveře), tak nezabliká a já vím, že je něco špatně. Má i CX-5 nějakou takovou signalizaci? Mysleli na to soudruzi v JPN?

Tak to by mě take zaujimalo. V autě bude bezklíčové zamykání. Sklopná zrcátka jsem chtěl jako indikaci zamčeného auta :(

Ano auto blikne. Dokonce co si pamatuju například 6ku @Ter Leeloo II tak Mazda vydá zvukový signál (nejspíš se dá nastavit v infotainmentu).
Předpokládám, že u CX-5 to bude stejné, jako u všech mazd ;)

Ano, da se to nastavit (hlasitost signalu). Nejdrive to pipne pri zavreni poslednich dveri a pak znovu, kdyz odejdu dost daleko a zamkne se. Pri zamceni zaroven bliknou vsechny blinkry.

A dá CX-5 nějak najevo, když jí chci zamknout a ona se z nějakého důvodu nezamkne? Náš starý René Scénic 2002, když se zamyká dálkáčem, tak 2x mrkne, ale pokud něco není v pořádku (třeba nejsou dovřený nějaký dveře), tak nezabliká a já vím, že je něco špatně. Má i CX-5 nějakou takovou signalizaci? Mysleli na to soudruzi v JPN?

Pokud nejsou zavřeny všechny dveře, tak na dálkáč nezabliká, nepípne, nezamkne.

Ako už písal na začiatku Bouu. Prvé lepšie sneženie a už pri jazde "Radar is blocked" - na prednom znaku 5mm vrstva snehovej kaše....:confused:

Napíšem do Japonska, aby vyvinuli "Megasnow packet" - stierač / ostrekovač radaru a predných LED svetiel ;):p:D

Dámy a pánové, přátelé z Klanu :)

vzhledem k tomu, že se blíží odběr mé Mazdičky, zahajuji svou informační přípravu. (musím nějak zabít čas čekání). Občas Vás zkušené, tedy požádám o odbornou radu.

Tak začnu prvním dotazem k NAVIGACI:
Chtěl bych hned po zakoupení provést klon/zálohu SD karty NAVIGACE. Někde jsem četl, že to s rychlejší a větší kartou lépe běhá. Koupil jsem tedy kartu Micro SDHC 16GB Class 10 UHS-I + SD adaptér čtení až 90MB/s. Můžete mi někdo poradit jak to udělat. Někde jsem to už četl, ale už netuším kde. Našel jsem jenom návod na provedení klonu u verze před faceliftem.

Zatím dík :)

Ještě jsem našel tohle:

"I made a copy of my SD card (only for my own backup purposes; I keep the original with my paperwork at the house and drive with the copy in the car) using WinRAR; just put all files and folders into an archive and then unpack the archive onto a different SD card. I got the cheapest 8MB card I could find and formatted it with FAT32. The copy was accepted by my car without any problems/issues and has also already been updated using the Mazda ToolBox."
Zdroj:http://www.mazdas247.com/forum/show...g-a-navigation-SD-card-together-for-2016-CX-5

Nezdá se mi však, že by to fakt bylo tak jednoduché :)

Ještě jsem našel tohle:

"I made a copy of my SD card (only for my own backup purposes; I keep the original with my paperwork at the house and drive with the copy in the car) using WinRAR; just put all files and folders into an archive and then unpack the archive onto a different SD card. I got the cheapest 8MB card I could find and formatted it with FAT32. The copy was accepted by my car without any problems/issues and has also already been updated using the Mazda ToolBox."
Zdroj:http://www.mazdas247.com/forum/show...g-a-navigation-SD-card-together-for-2016-CX-5

Nezdá se mi však, že by to fakt bylo tak jednoduché :)
Mně přijde záloha původní karty a obnova zálohy na novou kartu pomocí Mazda Toolbox o něco jednodušší

OK, dík. Vůbec ale netuším jak funguje :). Předpokládám, že registrace bude možná až po zakoupení auta.

OK, dík. Vůbec ale netuším jak funguje :). Předpokládám, že registrace bude možná až po zakoupení auta.
Funguje to takhle: https://mazda-eu.naviextras.com/shop/portal/p2howto-guide?guide=Toolbox&topic=Backup

Toolboox je bez karty s navigací k ničemu, ani se nepřihlásíš, tak vydrž než ti dojde karta. Můžeš zjistit u prodejce, jaká je aktuální verze map, co je na kartě? Zákaznická linka Mazdy to neví, odkazuje na prodejce.

Registrace do My Mazda je teoreticky možná, stačí použít email, který jsi dal prodejci (a pokud to nepůjde, obrať se na prodejce, s registrací by ti měl pomoct).

Funguje to takhle: https://mazda-eu.naviextras.com/shop/portal/p2howto-guide?guide=Toolbox&topic=Backup

Toolboox je bez karty s navigací k ničemu, ani se nepřihlásíš, tak vydrž než ti dojde karta. Můžeš zjistit u prodejce, jaká je aktuální verze map, co je na kartě? Zákaznická linka Mazdy to neví, odkazuje na prodejce.

Registrace do My Mazda je teoreticky možná, stačí použít email, který jsi dal prodejci (a pokud to nepůjde, obrať se na prodejce, s registrací by ti měl pomoct).
Díky. Tak si počkám a udělám si registrci až dovezu auto :) Hlavně, že s klonováním NAVI není nějaký zvláštní problém.

Myslím, že problém s pomalými SD kartami sa riešil pred faceliftom. Ja u mňa nevidím žiadny problém v rýchlosti navigácie. Na MazdaTool box som SD zazálohoval, nové mapy zatiaľ nie sú.
Včera mi nefungovalo pri jazde žiadne audio (FM, USB), po reštarte OK.

Poslední úprava:
Co ostřikovače předních oken, řešil je někdo? Mně to připadá tet v zimě jako parodie na pidi skřítka který se marně snaží z haupny za jízdy konvičkou cmrndat vodu aspon na kraj okna a ne pod tlakem hnaná ostřikovací kapalina :(
Vitaj späť!
Ostrekovače sú oproti tomu čo som mal na Astre J paráda :D
Aká kontrolka ti revala pri seknutých brzdách?

Back