• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

Mazda CX-60 obecně

Ahoj CX60 3,3 mám od srpna 2023 najeto 45000 a ohledně řízení to bylo opraveno a před měsícem zase stejná závada jsem objednán do servisu tak jsem zvědav jak to dopadne ale jinak jsem s autem spokojen
Poslušně hlásím, že mě se lepivé řízení také vrátilo. Nyní není v přímém směru, ale když je volant cca o 45° pootočen. Předvést se to dá při nájezdu na dálnici, to je přesně to natočení volantu. No nic, napíšeme dealerovi, že znovu a lépe ..

Vie niekto ako je to aktuálne s výmenou tlmičov. Niekde na nemeckom fóre som čítal že Mazda bezplatne menila na niektorých vin tlmiče za mäkšie. Ja mám 30k km. Všetky závady sa mi vyhýbajú, ale minule som sa odviezol vo vlastnom aute vzadu a je to fakt katastrofa. Auto skáče jak koza. V predu to človek cíti ale nie tak ako v zadu. Mám vytypované jedno zvlnenie cesty neďaleko môjho bydliska cez ktoré moja 6tka prejde tak že ani nevieš a cx-60 ide dvihnúť zadnú nápravu skoro do vzduchu.

Vie niekto ako je to aktuálne s výmenou tlmičov. Niekde na nemeckom fóre som čítal že Mazda bezplatne menila na niektorých vin tlmiče za mäkšie. Ja mám 30k km. Všetky závady sa mi vyhýbajú, ale minule som sa odviezol vo vlastnom aute vzadu a je to fakt katastrofa. Auto skáče jak koza. V predu to človek cíti ale nie tak ako v zadu. Mám vytypované jedno zvlnenie cesty neďaleko môjho bydliska cez ktoré moja 6tka prejde tak že ani nevieš a cx-60 ide dvihnúť zadnú nápravu skoro do vzduchu.
Myslíš toto téma?

Myslíš toto téma?
S vin 145508 to vyzerá že som už jeden z tých odladenych. Čo potom museli mať ti ostatní???

S vin 145508 to vyzerá že som už jeden z tých odladenych. Čo potom museli mať ti ostatní???
Nevím, však se jich tam zeptej. Ale tady si nehrajeme na čím víc otazníků, tím hlasitější otázka. ;)

Tak jsem byl včera v servisu Mazda ohledně řízení. CX60 podrobili testům co jim Mazda doporučila a naznali že je to špatný. Tet budu čekat až se ozvou a vyřeší se ta opakovaná závada doufejme že už napořád ☝️ jak budu neco vědět podám info.Jinak jsem se svezl s novou CX80 3,3 a ten podvozek je mnohem lepší. A ohledně asistentů hlídání překročení rychlosti tak to není taková hrůza decentní zvuk a dá se vypnout vypínačem na levé straně vedle volantu

Pred dvoma tyzdnami mi na mojej CX60 PHEV vymenili zadne 700E tlmice za 700F. Zmena spravania nie je velka , ale je citelna. Zadny pasaziery su menej vyhadzovany do vzduchu po prejazde velkymi nerovnostami. A tiez predna naprava so zadnou viac "spolupracuje". Pri prejazde velkych nerovnosti sa auto pohybuje smerom hore/dolu naraz predna aj zadna cast. Teda aspon na tych nerovnostiach , kde predtym zadna cast poskocila vysie ako predna.

Měnili mi tlumiče a stabilizátory v květnu 2023, změna tam byla, ale postupem času zadek zase začal skákat jak koza. Na netu jsem našel, že od října 23 upravili procesy a montují jiné tlumiče, tak jsem šel do servisu znovu a vyměnili mi je podruhé před týdnem. Změna už je to poměrně citelná, hlavně ten komfort na zadním sedadle.

Dělali ještě ruzné přeprogramy v rámci svolávačky, které kompletně rozesraly driver personalisation. Nejen, že mě to nepozná už vůbec, ale v rámci prvotního automatického natavení se hýbe jen sedačka a volant je úplně mrtvý.

Dále jsem si všiml, že se po přeprogramu začal chovat zvláštně adaptivní tempomat. Při změně pruhů si najíždí hodně zeširoka (výrazně více než předtím) a celé to trvá tak dlouho, že i v nočním provozu to je absolutně nepoužitelné. Při vracení zpět mě jednou dokonce málem hodil do svodidel. Vnímáte někdo taky zhoršení?

Back