• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

elektrika MZD Connect nově s Android Auto a Apple CarPlay

Tak realita je jiná
IMG_20250329_163537.jpg
Pravým přepínačem se volí mezi drátovou verzí a bezdrátovou s androidem (v Mazda systému přes volbu CarPlay), co dělá levý přepínač jsme nezjistili.

Systém vypadá takto:
IMG_20250329_161429.jpg

Uvnitř HUBu je malý raspberryPi. Blbý je že tu není možnost bezdrátové klasiky. A ti co maji displej bez dotyku tak mají smůlu, protože u většiny přihlašovacích oken se klávesnice nespustí nebo v ní nejde zadávat.

Další zajímavá věc - CX-5 KF 2018+ ve skutečnosti má dotykovou vrstvu (digitizer) ze které jde flex kabel, který ale není kam zapojit - teoreticky by stačilo vyměnit desku za displejem (pod plastovým krytem) ze starší verze.

To je dobra sprava, pretoze "skryte tlacidlo" by nedavalo zmysel.

Budes mat moznost zopar dni skusat stabilitu wireless AA ? Ma to rovanku odozvu ako kablove pripojenie alebo je tam citit kvalitu wired vs. wireless ?

Chcem vediet ci stoji za to, zaplatit 100€ za upgrade z wired na wireless alebo sa na to vykaslat a fungovat s kablom.

@feroM3
má to v autě @Zdenda. Řeknu to tak, pokud máš obrazovku bez dotyku, stačí klasickej wireless s USB-C za těch cca 1700 Kč (cca 74€). Pokud máš dotykovej displej, můžeš zkusit ten plnohodnotnej android s netfixem, nevýhoda je že potřebuje hotspot

@no_hits zkusil jsem si to sepsat do AI a výsledek je teda takový že nejnovější jednotka:

🔌 KABELEM → dostaneš:​

Ten speciální Android systém (AI box), kde můžeš:
  • Spouštět YouTube, Netflix, apky jako na Android tabletu
  • Hrát si s aplikacemi, ale...
  • 👉 musíš mít připojený Android box kabelem do auta (přes USB nebo USB-C)
  • A zároveň ten box musí mít připojení na internet přes hotspot z mobilu

📶 BEZDRÁTOVĚ → funguje:​

Klasický CarPlay z iPhonu:
  • Zrcadlení iOS rozhraní (mapy, hudba, zprávy...)
  • Bez podpory YouTube, Netflix apod. – Apple to nedovoluje v CP
Aby se ti automaticky spustil CarPlay bezdrátově, musíš přepnout přepínačem na modulu na režim CarPlay (ten, kde AI box není aktivní), jinak se ti místo CarPlay spustí ten Android.

🎮 Ovládání​

• Pokud jsi v AI boxu (Androidu): ovládání je pohodlné jen s dotykovou obrazovkou
  • Pokud jsi v CarPlay: klasické iOS rozhraní, co funguje i přes otočný ovladač

💡 Shrnutí:​

RežimPřipojeníFunkcePoznámka
AI Box (Android)KABELEMYouTube, Netflix, apkyPotřebuje hotspot + dotyk
CarPlay (klasika)BEZDRÁTOVĚMapy, hudba, iOS apkyFunguje z iPhonu

Úplně jsi to nepochopil.

Modul má v sobě RaspberryPi a v něm běží plnohodnotný android. Toto rozhraní podporuje bezdrátově jak CP tak AA. Některé věci je však potřeba ovládat dotykem na obrazovce (kromě Evropy mají mazdy 2018+ stále dotykovou obrazovku - vyrobce s obrazovkou bez dotyku nepočítá, na mazda3revolution.com se dokonce divili, že něco takovýho tady máme, nejdřív mě radili že mám vyměnit rozbitý displej za funkční :grinning:). V systému MZD Connect se do tohoto rozhraní dostaneš přes svítící volbu CarPlay v sekci Aplikace. USB-C v tomto režimu pouze nabíjí.

Pokus se přepne přepínač na hubu do polohy 1, vypne se propojení RaspberryPi s autem, funguje AA / CP pouze přes USB-C kabel a dostaneš se na ně standardně v MZD Connect systému v sekci aplikace. V tomto režimu jde taky instalovat AIO Tweaks nebo aktualizovat CMU

Nefunguje přímý bezdratový AA/CP v MZD Connect jako u těch starších modulů s USB-C

Ak by sa ti vyskytla moznost vyskusat Wireless AA, bol by som ti velmi vdacny. Ja mam Wired AA uz od vyroby a ide mi prave o to bezdrotove. Chcem vediet, ci to nema oproti kablovemu pripojeniu velku odozvu, vypadky pripojenia a pod.
O víkendu proběhlo velké testovací finále a můžu potvrdit, že uvedený HUB je plně funkční jak s AA tak i ACP v obou módech wired/wireless. Zatím jsem se nesetkal s nějakým sekáním, odpojováním, či jinou neplechou. Nevím, jestli to může mít případně nějaký vliv na funkci, ale při zkoušení jsem měl MZD-AIO-TWEAKS odinstalované.
Ještě uvádím odkaz na mnou zkoušený HUB verze P3 Type-C včetně nářadí, ať to nemusíte hledat v předchozích příspěvcích:

Tento hub už je přece dávno otestován...

O víkendu proběhlo velké testovací finále a můžu potvrdit, že uvedený HUB je plně funkční jak s AA tak i ACP v obou módech wired/wireless. Zatím jsem se nesetkal s nějakým sekáním, odpojováním, či jinou neplechou. Nevím, jestli to může mít případně nějaký vliv na funkci, ale při zkoušení jsem měl MZD-AIO-TWEAKS odinstalované.
Ještě uvádím odkaz na mnou zkoušený HUB verze P3 Type-C včetně nářadí, ať to nemusíte hledat v předchozích příspěvcích:
Mě by spíše zajímalo jestli by mě stačilo vyměnit ten hub v loketce abych měl USB C a možnost wirelles. V autě mám namontovanou jednu z prvních variant co umožnila AA po kabelu tak jen nevím zda se liší i ta kabeláž od infotaimentu. Ano nebudu to rozebírat znovu. Praskl mě tehdy rámeček.

Samsung S22 256GB Tapatalk

Vím že jsi to psal a zrovna ty to máš i ověřené. Jen tehdy mě nikdo informoval že i ta kabeláž se asi liší a nechal sem to u ledu. Díky. Objednám.

Samsung S22 256GB Tapatalk

Aha wireless USB-C bez netflixu. - odkaz na tuto verzi by byl? Kuknu jestli koupím Netflixovou nebo tu co máš ty.
V podstatě wireless je netflixová taky ať už ve video režimu nebo CP?

Back