• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

elektrika MZD Connect nově s Android Auto a Apple CarPlay

@feroM3
má to v autě @Zdenda. Řeknu to tak, pokud máš obrazovku bez dotyku, stačí klasickej wireless s USB-C za těch cca 1700 Kč (cca 74€). Pokud máš dotykovej displej, můžeš zkusit ten plnohodnotnej android s netfixem, nevýhoda je že potřebuje hotspot

@no_hits zkusil jsem si to sepsat do AI a výsledek je teda takový že nejnovější jednotka:

🔌 KABELEM → dostaneš:​

Ten speciální Android systém (AI box), kde můžeš:
  • Spouštět YouTube, Netflix, apky jako na Android tabletu
  • Hrát si s aplikacemi, ale...
  • 👉 musíš mít připojený Android box kabelem do auta (přes USB nebo USB-C)
  • A zároveň ten box musí mít připojení na internet přes hotspot z mobilu

📶 BEZDRÁTOVĚ → funguje:​

Klasický CarPlay z iPhonu:
  • Zrcadlení iOS rozhraní (mapy, hudba, zprávy...)
  • Bez podpory YouTube, Netflix apod. – Apple to nedovoluje v CP
Aby se ti automaticky spustil CarPlay bezdrátově, musíš přepnout přepínačem na modulu na režim CarPlay (ten, kde AI box není aktivní), jinak se ti místo CarPlay spustí ten Android.

🎮 Ovládání​

• Pokud jsi v AI boxu (Androidu): ovládání je pohodlné jen s dotykovou obrazovkou
  • Pokud jsi v CarPlay: klasické iOS rozhraní, co funguje i přes otočný ovladač

💡 Shrnutí:​

RežimPřipojeníFunkcePoznámka
AI Box (Android)KABELEMYouTube, Netflix, apkyPotřebuje hotspot + dotyk
CarPlay (klasika)BEZDRÁTOVĚMapy, hudba, iOS apkyFunguje z iPhonu

Úplně jsi to nepochopil.

Modul má v sobě RaspberryPi a v něm běží plnohodnotný android. Toto rozhraní podporuje bezdrátově jak CP tak AA. Některé věci je však potřeba ovládat dotykem na obrazovce (kromě Evropy mají mazdy 2018+ stále dotykovou obrazovku - vyrobce s obrazovkou bez dotyku nepočítá, na mazda3revolution.com se dokonce divili, že něco takovýho tady máme, nejdřív mě radili že mám vyměnit rozbitý displej za funkční :grinning:). V systému MZD Connect se do tohoto rozhraní dostaneš přes svítící volbu CarPlay v sekci Aplikace. USB-C v tomto režimu pouze nabíjí.

Pokus se přepne přepínač na hubu do polohy 1, vypne se propojení RaspberryPi s autem, funguje AA / CP pouze přes USB-C kabel a dostaneš se na ně standardně v MZD Connect systému v sekci aplikace. V tomto režimu jde taky instalovat AIO Tweaks nebo aktualizovat CMU

Nefunguje přímý bezdratový AA/CP v MZD Connect jako u těch starších modulů s USB-C

Ak by sa ti vyskytla moznost vyskusat Wireless AA, bol by som ti velmi vdacny. Ja mam Wired AA uz od vyroby a ide mi prave o to bezdrotove. Chcem vediet, ci to nema oproti kablovemu pripojeniu velku odozvu, vypadky pripojenia a pod.
O víkendu proběhlo velké testovací finále a můžu potvrdit, že uvedený HUB je plně funkční jak s AA tak i ACP v obou módech wired/wireless. Zatím jsem se nesetkal s nějakým sekáním, odpojováním, či jinou neplechou. Nevím, jestli to může mít případně nějaký vliv na funkci, ale při zkoušení jsem měl MZD-AIO-TWEAKS odinstalované.
Ještě uvádím odkaz na mnou zkoušený HUB verze P3 Type-C včetně nářadí, ať to nemusíte hledat v předchozích příspěvcích:

O víkendu proběhlo velké testovací finále a můžu potvrdit, že uvedený HUB je plně funkční jak s AA tak i ACP v obou módech wired/wireless. Zatím jsem se nesetkal s nějakým sekáním, odpojováním, či jinou neplechou. Nevím, jestli to může mít případně nějaký vliv na funkci, ale při zkoušení jsem měl MZD-AIO-TWEAKS odinstalované.
Ještě uvádím odkaz na mnou zkoušený HUB verze P3 Type-C včetně nářadí, ať to nemusíte hledat v předchozích příspěvcích:
Mě by spíše zajímalo jestli by mě stačilo vyměnit ten hub v loketce abych měl USB C a možnost wirelles. V autě mám namontovanou jednu z prvních variant co umožnila AA po kabelu tak jen nevím zda se liší i ta kabeláž od infotaimentu. Ano nebudu to rozebírat znovu. Praskl mě tehdy rámeček.

Samsung S22 256GB Tapatalk

Vím že jsi to psal a zrovna ty to máš i ověřené. Jen tehdy mě nikdo informoval že i ta kabeláž se asi liší a nechal sem to u ledu. Díky. Objednám.

Samsung S22 256GB Tapatalk

Aha wireless USB-C bez netflixu. - odkaz na tuto verzi by byl? Kuknu jestli koupím Netflixovou nebo tu co máš ty.
V podstatě wireless je netflixová taky ať už ve video režimu nebo CP?

Back