Tak už jsem se dovolal:
Dnes měli dealeři dostat nějaký oficiální email s informacemi ohledně AP/CP, takže ještě neměli moc času to pořádně studovat.
Ale technik p. Gomez z auto Jeremiášova byl ochotný a v průběhu telefonátu tento email projížděl a snažil se pro mě ty informace hledat.
Retrofit sada obsahuje:
- CP/AA jednotku TK78-66-9U0C
- USB kabel C830-V6-60Z
- uživatelský manuál 4100-77-300CS
- ochranou pásku (nevím, co tím přesně myslí)
- česká cena včetně práce ještě není oficiálně daná, bude brzy upřesněna. Cena za díly by měly být kdekoliv v ČR stejná, lišit se může jen hodiná sazba za práci. Pracnost instalace by měla být 1,4h (stejná doba je uvedená i v ceníku finské Mazdy, který jsem dnes viděl). Můj odhad je, že s prací to bude něco málo přes 5tsc Kč komplet.
- vždy je nutné instalovat vše, tedy i díl C830-V6-60Z (USB kabel). Dle mého tento kabel je potřebný především pro CarPlay, kde má Apple podmínku, aby tam byl čip potřebný pro CP. Také tento kabel umožní vyšší proud a tím pádem rychlejší dobíjení. Současné USB dobíjejí velmi pomalu (0,5A).
- na základě předchozího bodu si myslím, že by infotaiment měl být připraven na oba systémy a záleží, který telefon bude připojen (nemám potvrzeno). Možná, že někteří zahraniční dealeři umožní zákazníkům se zájmem pouze o AndroidAuto udělat upgrade bez předešlého kabelu a tím pádem dojde k jiné ceně, ale to je pouze má spekulace. Vysvětlovalo by to ale způsob, jakým byla oficiální zpráva z Mazda EU portálu napsána.
Naskladnění dílů by mělo v ČR proběhnout v kalendářním týdnu 33 (tzn. týden po Německu). Problém je, že žádný z dealerů doteď nemá FW v70, takže dokud ho nebudou mít, tak nemohou nic instalovat.
Až budou mít vše potřebné, určitě to nainstalují do svých demo aut a člověk si to bude moct osahat na salonu.
Na to, že se jedná o vcelku jedoduchý upgrade, tak kolem toho je humbuku, nesrovnalostí, nejasností až až. Ale za 2-3 týdny budem moudřejší.