• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

Nákup ojeté Mazdy 3

Zdar lidi. Tak koupě mazdy se trochu uspíšila, proto jsem nucen rychleji neco vybrat. Dival jsem se hlavne na nemecke stranky, kde by par kousky prislo vhod ale.. mam chapat ze u vybaveni nakama neni bose ani hud? Pokud ne, budu muset hledat znovu
Kazdopadne budget bude cca 390k a chtel bych tam mit zahrnuto i cenu za dovoz a poplatky. Ptam se, zda se da za ten peniz sehnat i kloudna mazda 6, nebo jestli mate nejake typy ohledne trojky. Diky vsem.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Ahoj, promiň za pozdní odpověď - mám od letošního léta M3 G165 Namaku z Německa rv2016 a hud není, otáčkoměr je digitální a rychloměr analogový. Sedačky jsou polokůže - část kůže, část semiš.

Ja bych to Bose nejak neprecenoval. Nevim jakou presne radu Mazda montuje, ale z meho pohledu to zadnej velkej rozdil nedela. Mel sem M6/GG bez Bose, a treba mp3 hraly lepe, nez ted Bose na M6/GL (a to je rozdil mezi auty 12 let). Nevim kde presne je problem, ale obcas pozoruju jako by to nejak "preskakovalo" pokud mp3 ma bitrate 320 a vic. To sem na stare Mazde nepozoroval.

Mam dojem ze taky na reproduktorech se setrilo (a nejen tam). Poslouchal sem fakt dobre nahrany skladby ve stojicim aute s vyplym motorem, a zvuk teda nic moc. Celkove bych rekl ze sem z toho "Bose" sklamanej. Nebo receno jinak, kdyz ted vim jak to hra, neprikladal bych priste zadnej vyznam tomu, jestli v Mazde mam Bose-audio nebo ne...

No to je dobré vědět, protože pořád stojím před dilematem mezi nakamou a sportline výbavou. Ale bavím se o M3 BM/BN
Nejlepší by bylo porovnat dvě vedle sebe stojící auta s Bose a bez. Jelikož pokud se šetří na značce audia, tak co potom může být za kvalitu těch non bose

Většina nových Mazd bez Bose hraje dost hrozně. Bose audio je naladěné v moderních mazdach dost líbivým (Tuc Tuc :)) směrem, stejně jako jejich nižší řady bluetooth repro a sluchátek (kam sahá moje zkušenost... různý soundlink mini a mám Bose Qc25 a 35, ale nový 700 nikoliv), ale po zásahu ekvalizérem, vypnutí centrepoint a proměnného ekvalizéru, který přizpůsobuje projev dle hluku v interiéru, to hraje docela dost obstojně... na druhou stranu v autě já osobně za jízdy nějakou věrnost zvuku neřeším, nedokážu se na hudbu soustředit a je příliš hluku. Pro referenci, doma mám v hifi nasypáno něco pod 100k, repro Bowers Wilkins a druhý Q Acoustics.

Každopádně zvuk se zrovna v autě dá vyřešit i po koupi relativně snadno.

Při koupi ojetiny je audio asi poslední aspekt, na který bych se soustředil. Je to jednoduše řešitelná položka. Dodělat LED světlomety nebo vyhřívaný volant je asi nepoměrně náročnější...

V M3 systém BOSE mám a prostě to hraje. Ani nevím, jestli dobře, nebo špatně.

Zdravím,
Rád bych se zeptal na zkušenosti s motorem 1.6 benzín, r. v. 2008 s nájezdem okolo 200 000 km. Je těsně před smrtí, nebo ještě něco naběhá, případně na jaké servisní úkony se připravit?

Poslední úprava:
Zdravím,
Rád bych se zeptal na zkušenosti s motorem 1.6, r. v. 2008 s nájezdem okolo 200 000 km. Je těsně před smrtí, nebo ještě něco naběhá, případně na jaké servisní úkony se připravit?
tak hlavně záleží jak se k tomu kdo choval a jak to bylo servisované. Těžko to brát nějak všeobecně, udržovaný motor s pravidelnými výměnami oleje a filtrů může ještě pěkně posloužit a motor na který se kašlalo bude naopak už fakt před smrtí

mam pres 200 a motor vpohode, je to o servisu... rika se ze tyhle mazdy driv zhnijou nez jim doslouzi motor :D
jinak klasika je cidlo klepani, to uz mam novy...jinak spis spotrebak a podvozek

Zdar lidi, potřebuju v rychlosti poradit. Resim nakup mazdy z DE. Mechanik mi poslal fotky auta, ale co se kosmetickych vad tyce, tak me to odrazuje.
Mazda 3 BN 88kw,70tkm po servise.
Zadni brzdy 50%
Predni vrzdy 70%
Predni sedadlo osoupane pry to ma kazda mazda.
Moje podminka byla zimni sada kol, ale jsou to obyc plechace s 3mm vzorkem takze KO.
Original rafky jsou na nejakem miste odrene. Kazdy rafek/ nejaky vryp
Cena vozu 360k
Zatim jsem teda pro nekoupit.
Auto je od dealera Mazda.

5dc978f2f4aecd82f9fb0ce8e9f26a3b.jpg
4ad839b09bf05670c171e8f023aa8cf6.jpg
5c4b45a0bdd3eabdea37339ca8b08a46.jpg
ab10082003962ac0869c589775f2fc16.jpg
f17e2006b46630a86e27be4befce268d.jpg
3022ebd6c9ca1a26c2c98bb2de022618.jpg
7906cb3e1c70afa64637f877a0cc6fbc.jpg
98d226cf9a6a95b07c86fd4ad5a69b4a.jpg
e3036d0ab65f77bcb8a80fc49a987730.jpg

Zdar lidi, potřebuju v rychlosti poradit. Resim nakup mazdy z DE. Mechanik mi poslal fotky auta, ale co se kosmetickych vad tyce, tak me to odrazuje.
Mazda 3 BN 88kw,70tkm po servise.
Zadni brzdy 50%
Predni vrzdy 70%
Predni sedadlo osoupane pry to ma kazda mazda.
Moje podminka byla zimni sada kol, ale jsou to obyc plechace s 3mm vzorkem takze KO.
Original rafky jsou na nejakem miste odrene. Kazdy rafek/ nejaky vryp
Cena vozu 360k
Zatim jsem teda pro nekoupit.
Auto je od dealera Mazda.

rok výroby, výbava, hatch , sedan ?

Moje podminka byla zimni sada kol
za ty peníze koupíš i v ČR s origo sadou zimních kol http://autosoft.cz/!new/detail_inzerat.php?id=AUTOBAZARNACHOD/A128_20/26.11.2020&zBazaru=true

nebo zvolit zajímavější variantu 121 kw https://www.radekdurda-auto.cz/nabidka-detail?znacka=Mazda&model=3&palivo=Benzín&id=531585&row=1

Poslední úprava:
2/2017 HB , sports line

za ty peníze koupíš i v ČR s origo sadou zimních kol http://autosoft.cz/!new/detail_inzerat.php?id=AUTOBAZARNACHOD/A128_20/26.11.2020&zBazaru=true

Ale není to poface

No víceméně. Měl jsem více požadavkú.
Poface, velký otáčkoměr,bose výhodou, letní/zimní, hezký vzhled atd. Splňuje to právě ta sports line, nebo takumi. V mé cenovce je to asi složitější, ale chtěl bych znát názor na ty fotky. Když připočtu cenu za dovoz, tak jsem na 390k a konrétně u toho kousku jsou zimní kaput + ty škrábance.

ta sedacka vypada desne... v priloze jak vypadaly moje dvouapullete pri 59tkm, denne pouzivane auto. u spolujezdce je videt, ze tam byly nepatrne flicky na operadle (ktere nazivo ani nebyly videt), ale to bylo vsechno. a to nejsem zadnej interierovej nacista, kterej by tam lezl jen v backorach... ;). pochybuju, ze by mazda o tolik zhorsila kvalitu materialu po faceliftu, nekdo se k tomu musel hrozne chovat, nebo spatna fotka a zadna snaha vycistit.

zbytek mi prijde tak nejak ok, konkretne disky ma otrhane skoro kazde auto... ty velke s nizkoprofilovymi pneu malokdo udrzi nekolik let bez vrypu. kdyby to auto bylo jinak stoprocentni a interier jen spatne vycisteny/nafoceny, tak 360 imho neni nijak spatna cena. po trech/ctyrech sezonach orezle zimni ocelaky jsou normalka, mozna ne tolik, ale to zalezi kde clovek zije a jak casto a jak dukladne to cisti pod poklicema (mel jsem originalni 16" ocelaky a taky uz jim zacinala po dvou sezonach kolem matic a zavazicek nepatrna rez). spis mi prijde divny, ze by byly pneu sjety pri tak malem celkovem najezdu auta... nejspis tedy budou z jinyho auta, dost mozna o par let starsi a s vyssim najezdem = hodnota skoro nulova.

EDIT: ale komplet sada novych disku i s pneu je cca 14 tis kc, tak bych na tom uplne nelpel, po koupi to zkusil strelit treba za dva litry a pak koupil komplet novy...

m3-sedacky.jpg

Poslední úprava moderátorem:
Mam 2.5 letou M3 a sedacky jsou takrka jako nove. V te inzerovane jezdilo nejake vypasene upocene prase, nebo nevim.

Ad disky - stejne, jako je nestesti mazdi lak, tak jsou nestesti i ty disky. Ty se poskrabou i pri pohledu na ne (made in China, mno?). Uz jsem si kvuli prezouvani koupil orechy krste plastem, protoze jak dal do diry clovek orech ciste oceloby, hned tam byly vrypy :confounded:

Jinak ja osobne bych te zrazoval od te cervene barvy.

S tou barvou souhlasím, mě se nejvíc osvědčila úplně základní bílá, červená je nejhorší

Ja s cervenou nemel nejmensi problem, jak na 6, tak na CX-3. A porad mi prijde nejhezci, ac okoukana.

Ono jde i o to, ze mam dany budget na auto ve kterem bych mel rad zahrnute vse. Abych po koupi jeste dokupoval komplet zimni sadu, nechal opravit disky + koupit nove pneu a nejak osetrit oderky + sedacku se mi moc nechce. Jinak auto by melo byt celkove ok. Pred koupi mazda udela servis, ale uz jsem se rozhodl ze od nej dam ruce pryc. Proste bych se kvuli tem vecem na auto moc netesil a vic bych resil nedostatky. Chapu, nemuzu potom chtit vonavku, ale...

ps: ta cervena me taky extra nerajcuje a dal bych prednost bile, nebo cerne

Jeste se divam na ty fotky a ta zimni kola mi prijdou bud pro dobrodruha anebo na vyhozeni...

Vy jste s cervenou nikdo nemel problem, ale do jednoho mate Mazdy omotane wrapem :p

OMAN:
Kup si zimni 18" gumy akorat a ty 16" pust z kopce. Ja to tak letos udelal a Mazdicce to konecne velice slusi i v zime!

Back