• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

Nákup ojeté Mazdy 3

To @OMAN. Dneska sem se díval, a Mazda Wágnerová prodává šedou M3m dovoz DE. https://www.sauto.cz/osobni/detail/mazda/3/18998476?goFrom=list
Výbava Takumi,mrkni,uvidíš, vypadý dobře a Wágnerová neprodává žádnou levárnu, dle zkušeností.

Díval jsem se a sami mi ji posílali na email. Budu ji brát jako zálohu pro případ, že z DE nic nevyjde. Bohužel jsem se rozhodl pro výbavu Nakama, je větší výběr ale předface vzhled Nevadí, má své kouzlo, které mě nějak přitahuje.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Jeste se divam na ty fotky a ta zimni kola mi prijdou bud pro dobrodruha anebo na vyhozeni...

Přesně tak. Docela smutná sada.

Ahoj, přidávám další info a dotaz zároveň.
Z nákupu červené mazdy sešlo a nějakou dobu vybíral mezi soukromníkama. Bohužel údajně soukromníci neradi reaguji na hovory ze zahraničí, tudíž se možnost výběru zase o něco zúžila. Nakonec se z cca 7 aut ozval jen jeden děda že by auto prodal.
Na inzerátu uveřejnil list, kde bylo VINko a tady jsem narazil na jednu zvláštnost.
Při zadání VINka pro zjištění aspoň základních věcí vyhledávač nenašel nic. Jen že se jedná o značku Mazda.
Jiný vyhledávač to nedekodoval vůbec.
Nedalo mi to a zaplatil si carvertikal. No, 500,- letělo do koše protože ve výpisu nic nebylo.. žádné info o autě,nájezd nic. Jen jestli to někde není na leasing apod.
Auto podle inzerce má najeto 34tkm, první registrace do provozu 04/2016
Nevíte někdo proč jsem nic nedohledal?
Mechanik z firmy která dováží auta už je na cestě do Německa, tak mě docela zajímá jaké info mi podá.

Kdyby někdo něco tady je to VINko

3MZBM61661M142536

Ano VIN bylo neplatné, dovozce se po delší době a plno nervů s dědkem domluvil že dorazí na místo a auto koupí, kdy mezitím děda neopomněl poznamenat, ať se ho neopovažuji ojebat o 500eček. Tak mi to bylo sděleno do telefonu Dnes telefonát od mechanika co byl na cestě k autu, že to dědek nebere co na to říct.
Ráno byl inzerát smazán a dnes večer nahozen znovu a se slevou 300eček Tentokrát k inzerátu dopsal “ žádné 500€ bankovky a žádný prodej do zahraničí.
Hold asi mi z německa není přáno.
To jen pro info

Momentálně bude na prodej jedna z nejopečovávanějších Mazd, které znám. 35 000 km najeto, odemknuto/naladěno by shr3k, dvě sady alu atd.. (Praha)
EDIT: Prodáno

Dobrý den,
už delší dobu uvažuji o koupi Mazdy 3 2.2MZR r.v. 2009 konkrétně: https://www.tipcars.com/mazda-3/hatchback/nafta/mazda-3-2-2mzr-cd-bose-19337906.html

Radši bych koupil benzín, ale přítelkyni se nelíbí sportovní vzhled obsahu 2.3 MPS a cena je také dost vysoká, tudiž jako druhou volbu jsem vzal diesel.

Jelikož jsem diesel a ani Mazdu nikdy neměl, tak nemám žádné zkušenosti a rád bych si poslechl co jsou výhody a nevýhody tohoto modelu a na co si dát pozor.

Děkuji za odpověď.

Ahoj.
Předně jaký roční nájezd máš, podíl město/okres/dálnice, a jaký jízdní styl jízdy vyznáváš? Budeš jezdit sám, nebo vozit rodinu?

@Kalezar Mazdu diesel jedině funglovku a na delší trasy...... zvlášť novější modely, jinak si třeba pročti témata zde na fóru... aaa proč jsou v nabidce dieselové mazdy o třetinu a víc levnější než Mazdy benzínové??? ... a nikdo je nevyhledává... :cool: :cool: :cool: ,,,,,, ale toť jenom můj soukromý nazor...

Ahoj.
Předně jaký roční nájezd máš, podíl město/okres/dálnice, a jaký jízdní styl jízdy vyznáváš? Budeš jezdit sám, nebo vozit rodinu?
Delší trasy budu jezdit jen občas do práce nebo školy, ale většinou to bude na trasy cca 40km. Roční nájezd nevím, to je těžké říct a ano budu vozit rodinu a styl, no když pojedu sám tak jako puberťák a když s rodinou tak jako táta :D Rozmýšlím se mezi touto Mazdou a Golfem 2.0 GTD.

@Kalezar Mazdu diesel jedině funglovku a na delší trasy...... zvlášť novější modely, jinak si třeba pročti témata zde na fóru... aaa proč jsou v nabidce dieselové mazdy o třetinu a víc levnější než Mazdy benzínové?? ... a nikdo je nevyhledává... :cool: :cool: :cool: ,,,,,, ale toť jenom můj soukromý nazor...
Děkuji za odpověď. Tento názor převládá, tudiž mu věřím, jen ho potřebuji slyšet z více stran, abych se ujistil zda to je, nebo není špatná koupě.

@Kalezar Mazdu diesel jedině funglovku a na delší trasy...... zvlášť novější modely, jinak si třeba pročti témata zde na fóru... aaa proč jsou v nabidce dieselové mazdy o třetinu a víc levnější než Mazdy benzínové?? ... a nikdo je nevyhledává... :cool: :cool: :cool: ,,,,,, ale toť jenom můj soukromý nazor...
Tohle je motor R2, ne SH...

Odesláno z mého Mi 10 pomocí Tapatalk

Já mohu jen sdílet moje zkušenosti s 1.6-kou. Po dvouapůl ročním vlastnictví, jsem relativně spokojený. Auto vypadá i po letech neokoukaně a na parkovišti vyčnívá v šedi koncernu, korejců a francouzů.
Co se týká jízdních vlastností, je to rozporuplné. Většinu jízd absolvuji přesunem z a do práce. Část okrska, část pražský okruh a část D1. A právě tady mi začala dost chybět 6rychlostní převodovka. Při 130km/h to točí 3500ot/min a já po 24h šichtě na letišti si proste chci užít trochu klidu. Stejně tak je znát absence výkonu v situaci, když “potřebuješ” předjet oturbenou tříhrnkovou bestii, která před tebou jede 70-ti km rychlostí a ty máš na to máš jen 200m úsek.
Ale pak jsou dny, kdy vyrazíš na cestu jen tak, mimo dopravní špičku a zjištuješ, že když tě nikdo nebrzdí a máš trochu toho rebelství v krvi, tak to auto neskutečně drží stopu, zatáčky jsou vyhledávanou drogou a při pohledu do zpětného zrcátka, na tebe kouká rozšklebená pusa od ucha k uchu.

Zdravím vespolek při shánění nového vozu pro denní ježdění jsem se zadíval do mazdy 3, konkrétně do této https://.rominocar.cz/katalog/mazda-3-a138-21 když jsem si ji projel na cebii, tak ve své podstatě jsem se nic nedozvěděl, jeden záznam o ujetých km hned na začátku a poté že není kradena a nejsou na ni dluhy. Mohl by prosím někdo poradit jaké neduhy může mít, když za ta léta najezdila tak málo? Děkuji za případné odpovědi.

je to dotazeny z DE, na to je cebia celkem bezzuba...
jinak nevim jak moc popularni je 3 v sedanu

@Jiří.danek nemyslím si, že by měla mít nějaké neduhy, když za ta léta najezdila tak "málo". Moje má najeto 23.000 a žádné neduhy nemá, krom toho, že je to Mazda. Snad jedině barva, černá, je asi to největší zlo, co můžeš koupit (pokud neplánuješ podnikání v pohřebnictví).
No, na 90% tam bude problém se sklápěním zrcátek. Když ne teď, tak do tří let určitě. Jinak ti stačí jen vyměnit svíčky, filtry, olej, repasovat brzdy a můžeš jezdit. Teda ty svíčky úplně měnit nemusíš, aby mě nějaký rejpal tady nebral za slovo. Stačí jen vyšroubovat a zašroubovat. Ale když už je budeš mít venku, tak proč nedat nové, za ty peníze co to stojí. Také by možná nebylo od věci vyměnit i chladící kapalinu a nechat zkontrolovat klimu.

Právě a když se bavím s německými kolegy
právě že je bezzuba a když se ptám německých kolegů v práci jestli mají něco podobného jako je cebia, tak kroutí hlavou a řeknou že to v Německu nepotřebují.

nechat si v Mazde vyjet servisni historii podle VIN? ta by mela byt nezavisla na state...

Jo ale tam se pise jen bezny servis. Opravy nehod a podobne bohuzel ne. Nechapu uplne proc...

Opravy nehod a podobne bohuzel ne. Nechapu uplne proc...
Protože úplně nechceš, aby se vědělo, že to bylo bouráno. A i kdyby to nebylo tvým zaviněním a vše se dokonale opravilo, i tak už je tam pokles ceny při prodeji, než když by nikdy bouráno nebylo. Je to jen auto, kterých jezdí miliony, zase z toho nedělej kovbojku. ;)

Back