• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

Nákup ojeté Mazdy 6

Když nepočítám sem tam nějakou dovolenou,tak mám roční nájezd max 3000km. V pondělí 40km do práce,v pátek zpět,takže proč by to nešlo i v Německu.Sice se těch německých důchodců české bazary drží až moc,ale víc mě baví inzeráty typu - dovezeno z I,absolutně bez koroze a nikdy neježděno v soli :):eek:. Pracovně jsem toho sjezdil dost,abych viděl že dokáže napadnout i na jihu u moře,a na rozdíl od našich silničářů se tam solí tak,že cesty jsou bílé,jak kdyby je vysypali vápnem.Jinak k těm důchodcům,Němec nemá problém koupit si nové auto ve full z důchodu a pokud nezapřáhne na půl roku karavan,tak nemá moc kde najezdit. Sám jsem u nás nedávno viděl Favorita,který snad sjel z linky a měl najetých cca 20000. Feldy jsou vidět ještě častěji.No a s tou spotřebou,s mým nájezdem je mi jedno jestli mi to žere 6,nebo 10. Když už do toho sednu,chci aby mě to auto bavilo a to se zatím mojí (nové) GH hergot daří ;).

Clanek se zitrejsim datem? To bude asi naka casova dilatace. Jako kdyz ti bazarnik rekne ze auto ma najeto 65000km, a na krytu motoru naleznes papir ze posledni vymena oleje byla ve 120000...

Clanek se zitrejsim datem? To bude asi naka casova dilatace. Jako kdyz ti bazarnik rekne ze auto ma najeto 65000km, a na krytu motoru naleznes papir ze posledni vymena oleje byla ve 120000...
Alebo SimSon žije stále v 2019-tom :D

Len pre info, skúsil som kontaktovať rakúsky servis, kde bola servisovaná, mnou linkovaná Mazda 6, a odpísali mi, že mi nemôžu poskytnúť žiadne informácie vzhľadom na ochranu osobných údajov. Len apelujem na to radu jedného kolega z fóra - že mal som ísť osobne sa spýtať na servisnú históriu resp. stav Mazdy. V skratke, išiel by som zbytočne.

Daj sem VIN a niekto ochotný ti získa komplet záručnú servisku prelozenu do cestiny

shr3k: ďakujem za ochotu. Pozeral som výpis tej servisnej knižky a vyzerá to tak, že bola naburana alebo sa mýlim?

historia celkom uctyhodna, 9 rokov pravidelny servis u dealera

mna by zaujimalo, aky vplyv na zaruku ma to, ze majitel castokrat neprisiel po 20,000 km ale po 22,000 km, je to zavazny delikt? :)

shr3k: ďakujem za ochotu. Pozeral som výpis tej servisnej knižky a vyzerá to tak, že bola naburana alebo sa mýlim?
No minimálně nákupním vozíkem určitě, několikrát.

historia celkom uctyhodna, 9 rokov pravidelny servis u dealera

mna by zaujimalo, aky vplyv na zaruku ma to, ze majitel castokrat neprisiel po 20,000 km ale po 22,000 km, je to zavazny delikt? :)
Když se pak řeší přidřený motor v záruce, protistrana má argumenty proč neplnit.

Tak to sa predpokladam casto nestava :) ale odmietnut opravit pokazene spätne zrcatko by nemali, ze? :)

Tá preliačená karoséria s hrdzou sa mi veľmi nepozdáva. Ešte som našiel druhý inzerát (tiež blízko bydliska), preto ak by sa niekto našiel čo by mi pozrel históriu cez VIN bol by som rád. Je to dovezené (bohvieodkiaľ), ale majiteľ samozrejme uvádza, že stav je špičkový, opticky na 50 000 km :) Oproti prvej linkovanej Mazde trochu vyšší nájazd, starší ročník a nižšia výbava, ale zároveň aj cena o 2300 EUR čo je už dosť.

VIN: JMZGH19L601135115

https://www.autobazar.eu/mazda-6-wagon-25-mzr-gta-id15707394.html

Ja by som ten pofaceliftový liftback išiel pozrieť aj keď bol z pravej strany šuchnutý. Z fotiek to nevyzerá na paškvil opravu. Rakúšania solia cesty asi viac ako my tu, takže kontrola podvozku by bola podmienkou, aby som o tom aute uvažoval..

LuboSK: trochu ma zneistila aj tá korózia (asi už bude dosť viditeľná, keď ja zapísaná v servisnej knižke) - po skúsenosti s Focusom II, ktorý zhrdzavel pred očami dávam už len od náznakov ruky preč.

Pozri si Autoland vo svätom jure. Majú tam zopár kúskov GH GTA benzinovych. Vyzerá, že sa dosť orientujú na dovoz mazdy.

Back