• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

Nákup ojeté Mazdy 6

Páni, rozhodujem sa o nákupe jazdenej Mazdy 6 GH a padol mi do oka tento kus (hľadám benzín 2.0 alebo 2.5). Čo naň hovoríte resp. na čo by som si mal dať pozor? Samozrejme som si prečítal niekoľko tém na tomto fóre, ale skôr mi ide o nejaké zásadné veci na ktoré by som sa mal sústrediť, prípadne "pikošky".
Ďakujem za rady.

https://www.autobazar.sk/19817259/mazda-6-6-2-5-mzr-gta-plus/

P.S.: rozprávka o dedkovi vždy pobaví :)
Bol na nu niekto pozriet? Svagor zhana akurat GHcku a tato vyzera vcelku dobre aj napriek tomu vypisu zo servisnej knizky.

Fora, bazary, prodejci novych, inzerce... proste cekat a cihat, byt pripraveny pak transakci provest rychle. Mazd se prodava malo, tak se jich prodava malo i ojetych, takze asi jina nez vyckavaci strategie nemuze moc dobre fungovat (ve srovnani treba s nakupem VW Golf... clovek muze shlednout 10 podobnych aut za tyden :)).

Pred-predchozi auta jsem treba ja (a vim, ze i jini clenove klanu) prodal pokazde na protiucet na miste, kde jsem kupoval novou Mazdu, takze podle me treba ti autorizovani prodejci muzou mit casto taky ojeta auta ve skvelem stavu... proste to jen majitel nemel cas nebo chut resit, protoze za me to po ty zkusenosti taky neni uplne snadne, prodat auto individualne naprimo; cena za ojetou v salonu Mazdy asi nebude tak prizniva, jako u inzerce/primeho prodeje, ale urcite se vsude da smlouvat.

Tak nakonec jsem pořídil pod stromeček GH a zatím maximální spokojenost, těším se na každou další jízdu. 2,5L trochu víc žere, zvlášť s mým nadšením, ale teď při tankování za 22,90 to jde :)
Jen na větších nerovnostech vzadu vpravo něco bouchá..tlumič? Náprava?

mazda modrá.png

Ahojte, hladam Mazdu 6 v rocniku 2013-2016, myslite ze cena 419 je adekvatna na tento kus? Volal som tam a vraj bolo cely cas servisovane u nich. Byvaly majitel najazdil kazdy rok menej ako 10 tisic rocne.
https://www.sauto.cz/osobni/detail/mazda/6/18630814

Nebol ju uz niekto pozriet?

Poslední úprava moderátorem:
Cena na nejvyšší úroveň výbavy Revolution Top, nájezd a stáří se mi jeví dobrá. Jen je zvláštní, že v ní je dokonce subwoofer, takže vozidlo nadšence, a jezdil s ní jen 8 tis. ročně? Tedy řádně prověřit historii nájezdu km a zejména bouračky. Nějaké omlácené plechy jsou normální, ale jde pochopitelně o bouračky až na rám. Plus samozřejmé věci jako brzdy, podvozek, automat a motor - mohl s tím jezdit jen couračky po městě a okolí, tudíž může být motor zakarbonovaný a netáhne, automat trhá a neřadí hladce apod. Pokud je nájezd reálný, tak by měl být automat naprosto 100 %.

Pan mi do telefonu hovoril, ze v elektronickej serviske je zaznam kazdy rok po menej ako 10 tisic km. Ak je to pravda - je tam nejake riziko ztocenia najazdu? Jedine keby pred kazdou navstevou stocil km. Ale to mi pride dost extrem, aby majitel kazdou navstevou riskoval, ze pride o zaruku... :rolleyes:

Vedeli by ste mi prosim odporucit niekoho v Brne, kto sa vyzna v 6-kach tejto generacie, a bol by ochotny ju so mnou obhliadnut? Samozrejme za odmenu. Ja som totiz este ziadnu Mazdu nevlastnil, a neviem na co sa zamerat...

Chlapi, od 2010 tedy EURO5 se dají km vždy dohledat. Nechápu proč řešíte km a ještě u autorizovaného prodejce.

Odesláno z mého FRD-L09 pomocí Tapatalk

Ahoj, Chtěl bych si pořídit svojí první Mazdu, měl by někdo možnost poslat mi výpis z elektronické servisky dle VIN? Děkuji.

V kazde Mazde ti ho zdarma poskytnou.. ci napis Shr3kovi PM

Odesláno z mého COL-L29 pomocí Tapatalk
To neni uplne tak pravda v realu. Ve Varech se vymlouvali, ze kdyz to bylo servisovano na Sporilove, tak k tomu nemaji pristup, ze musim tam. A na Sporilove tezce arogantni zmrd blekotal GDPR. Tak jsem se na to vysral a jel se na ni podivat. Kdyz jsem videl, jak vypada auto po servisovani na Sporilove, tak jsem se otocil a nasel si radsi jinou.

me ho dokonce pred koupi na FB sehnal jeden typek :) Takze na GDPR asi .... pes:)
Jasny no, to jsi to pekne vochcal :D No proste kravataci v mazde delaji dulezity, jsou liny a neochotny. Tam uz me nikdo neuvidi. Stejnou zkusenost ma i kamarad, co si chtel koupit novou. Napred se ho nikdo nevsimal a pak arogance, jak kdyz tam ten typek bere €10k. Pritom ty kamosovo teplaky byly drazsi nez ta jeho erarni ruzova kosile s oblekem dohromady. Tak sel koupit Civica. Stigmatizice se Mazde nevyplatila.

Dle VINu je vůz vyroben ze začátku roku 2013.Jinak OK.

Proč? Cena i km adekvátní. Ta 2.5 mi přijde ale lepší...

Vlastně máš pravdu. Něco na co si dát u kusů víceméně z prvovýroby pozor? Jinak 2.5 by byl lepší, jdu zkoumat další nabídky... (a díky za tak rychle odpovědi pánové, smekám]

Back