• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

Nákup ojeté Mazdy 6

...Rakúšania solia cesty asi viac ako my tu...
Rakusane nepouzivaji na soleni tuhou sul, ale roztok soli s vodou. To je pro auto jeste horsi, protoze jak po tom jedes, prska to na podvozek, a kdyz zastanes, voda se odpari a sul zustane nalepena. A to i kdyz jeste nepada snih...

OT - poněkud mě překvapilo, co tu někteří udáváte za své roční nájezdy. To by bylo levnější jezdit taxíkem :) Ne, vážně, já když najedu za rok 15 tis, jsem nervozní, že jsem nějak pracovně pasivní. Loni 12 tis a to je za poslední léta fakt minimum. Běžně dávám přes 20 tis za rok... Ale k tomu mám ještě každý rok cca 15 tis km na motorce.

OT - poněkud mě překvapilo, co tu někteří udáváte za své roční nájezdy. To by bylo levnější jezdit taxíkem :) Ne, vážně, já když najedu za rok 15 tis, jsem nervozní, že jsem nějak pracovně pasivní. Loni 12 tis a to je za poslední léta fakt minimum. Běžně dávám přes 20 tis za rok... Ale k tomu mám ještě každý rok cca 15 tis km na motorce.
Já mám cca 13000km měsíčně v práci,tak kdy bych ještě měl čas najezdit něco v osobáku? ;) A ne,taxík by mě levněji nevyšel a navíc s tím co nemůžu řídit nejezdim :D

Tak to nevztahuj na sebe :) A najet 13 tis za měsíc, to zase nechápu já.

@AR1 však to máš naprostou pravdu. Už v sedmdesátých letech na to vyšla studie, že pro průměrného Čecha je cca 2x levnější jezdit taxíkem, než vlastnit 30 a více let soukromý vůz. Pro obyvatele velkých měst, kde využíváš i MHD se tato výhodnost šplhala až k desetinásobku.
Dnes to samozřejmě platí také. :)

Tak to nevztahuj na sebe :) A najet 13 tis za měsíc, to zase nechápu já.
Nevztahju,proto ty smjlíky :D. Dřív se dalo najezdit i víc. Když dáš denně 700-850km,tak to je hned.Navíc den má pro mě jen 18-20hodin,takže v uvozovkách za 3 dny máš odjety dny 4 :D. Samozřejmě máš pravdu,že pokud najedu měsíčně osobákem 350km,tak to vypadá že se živit auto neoplatí.No kdybych to měl řešit mhd,příměstskou a taxíkama,tak nestíhám polovinu věcí co stihnu autem. Navíc si rád vozím prdel ve vlastním :D

V Pražský MHD mají teď akci že tě i zadarmo ostříhaj, ale prej to platí jen pro ženský :D

Už se tu zase řeší xPetova myšlenka nacpat všechny pozemšťany do autobusu aby mohl svobodně krossit městem v M2????o_O

V Pražský MHD mají teď akci že tě i zadarmo ostříhaj, ale prej to platí jen pro ženský :D

Už se tu zase řeší xPetova myšlenka nacpat všechny pozemšťany do autobusu aby mohl svobodně krossit městem v M2???o_O
To je super,mám to sice do Prahy přes celou republiku,ale už objednávám. O víkendech sednu do auta směr Praha a pak budu jezdit sockou. Jen škoda že mám holou lebku :D:D:D

@AR1 však to máš naprostou pravdu. Už v sedmdesátých letech na to vyšla studie, že pro průměrného Čecha je cca 2x levnější jezdit taxíkem, než vlastnit 30 a více let soukromý vůz. Pro obyvatele velkých měst, kde využíváš i MHD se tato výhodnost šplhala až k desetinásobku.
Dnes to samozřejmě platí také. :)

Tak to je samozrejme uplna blbost, ktera mozna tenkrat platila, protoze palivo a prace byla levna a auta relativne vuci prijmum extremne draha. Ale nemam osobni zkusenost, 1970 mi bylo -13.

Male rozumne stare (ale i lecjake nove, kdyz ho dobre koupis a po par letech dobre prodas) auto te vyjde i s pojistenim doslova na par tisic mesicne (treba do 3 tis), cena benzinu pri mestskych najezdech s malym autem treba par stovek az litr mesicne. Tri litry das treba v Praze uplne bez problemu za deset dnu dojizdeni do prace taxikem, i vic, pokud bys bydlel nekde dal od prace. A to nepocitam, ze s autem jezdis na nakupy, dovoleny, navstevy rodiny. A proc jezdit do prace taxikem? Vetsi pohodli, nez MHD, a konkretne mne se za 13 let zivota v Praze nestalo, abych bydlel tak blizko k praci, ze by MHD byla rychlejsi, nez auto (za predpokladu, ze muzes parkovat v bode A i B). Kdyz jsi ochotny vsadit na divokou kartu a jezdis fakt starym a jednoduchym autem, jako treba dva moji znami, kteri maji oba Yarise, muzes mit taky stesti a nekolik let neresit jedinou zavadu, a to auto te na ztrate hodnoty a vymenach oleje stoji treba litr mesicne, pojisteni taky par stovek. To uz je i levnejsi, nez par jizd taxikem u nas na malomeste :).

Tak jen tolik k mytu "taxik by se vyplatil vic jak auto". Neverim, ze to byl jen trolling, protoze ja to slycham docela casto od odpurcu individualniho vlastnictvi aut :D.

(A samozrejme, pak je tu zbytek republiky, co ve mestech nezije a MHD jim jezdi 4x denne. Kam ted spadame treba i my.)

Poslední úprava:
Kdyby mě napadlo, že s takovou blbinou budete někteří trávit tolik času, tak bych to nepsal.. Ale tak je to váš čas...

zaradim se do fronty potencionalnich mazdaku:) Jsem teda prevazne Peugeotak. Puvodne 406 pak do roku 2016 dve 407.
Tu jednu stale mam a ja jsem na par let presedlal do BMW. Nejak jsem ale prehodnotil priority a chtel jsem se vratit k Peugeotu.
Ale trochu me laka M6. Zrejme na zkousku prvni generace. V tech oznacenich se zatim moc nevyznam. Vim ze si mam dat pozor na korozi? Urcite nafta a kombik spise nechci...jeden mi v rodine staci. Co dal je potreba si pohlidat?
Existuje jako na peugeotu moznost pres VIN zkontrolovat treba podrobne i vybavu?

Zdarec chlapi. Nemá někdo zkušenosti s prodejcem z Pardubic,firma RD Auto,Nebo taky RD montage? Kamarád tam má vyhlídnutou jednu GH. Je solidní,nebo není? Díky.

Back