Rozdil z vyroby je nepatrny? Jestli myslis v odstinu, tak rozdil je sakra patrny i osobe se zbytky zraku! Je tam rozdil x odstinu mezi plastem a plechem, alespon u moji machine grey a nevim, jestli je to k placi nebo k zbliti, ze tohle umi osetrit i Dacia, ale Mazda ne. Honda je na tom dost podobne, mozna ty sikmy oci nemaji takove rozlisovaci schopnosti...
Machine Grey zrovna ten rozdil ma asi nejvetsi, a ja ho z vyroby samozrejme vidim, vsak jsem tady kdysi kolem toho inicioval nemaly flame, kde ho cast clenu klanu porad popiralo... Taky jsem ale opravu laku uz na trech Mazdach resil, a ten rozdil z vyroby je o hodne mensi (tzn. pro vetsinu lidi skoro nepatrny) proti rozdilu, ktery udela skoro jakakoliv lakovna (cest vyjimkam). Staci si postavit takovy auto s lakovanym dilem vedle auta, ktery dodatecne lakovany neni... vetsina tech opravovanych je fakt "o parnik" jinak. Kdo na to cilene nekouka, zridka to vidi — ostatne ja to na ty svy nekdejsi trojce na tom celem boku taky nevidel, dokud to nezmeril hloubkomerem a pak i nepostavil tesne vedle jiny Mazdy se shodnou cervenou. To bylo moje prvni auto, kde jsem se naucil se na to divat... do ty doby jsem vubec netusil, ze lakovna u opravy "noveho" auta klidne udela viditelne jiny odstin.
Zrovna to, co mi odevzdali na CX-5 v Jeremiasove letos v kvetnu, to sice bylo na prvni pohled pekny, ale na druhy bych to nikdy neakceptoval, protoze bubliny, prestriky, a k tomu na plechu i plastu odstin, jako kdyby to bylo z jineho auta; a jeste krive srovnany uchyty narazniku, takze byl cely zvlneny, coz jsem aspon mohl srovnat sam doma... bohuzel prodej uz byl domluveny, takze nebyl cas reklamovat, dal jsem ale kupujicimu tak vysokou slevu, aby si to pripadne mohl nechat nekde prelakovat na dalsi pokus. Po navoskovani a za chladnejsiho svetla tim na prvni pohled zprznili auto, ktery by jinak bylo k nerozeznani od noveho (na silnem slunci nebo na fotkach ten rozdil az takovy nebyl, bila dost oslnuje a znemoznuje to vnimat).
Ciste pro info, Citroen tenhle rozdil laku na plastu a plechu z vyroby neumi vyresit o nic lip, nez Mazda
A pokazdy, kdyz jsem to u Mazdy resil, tak jsem si prohlizel i ostatni znacky na parkovistich, a u stredne tmavych barev a bile, u kterych je to nejvic videt, tam ten rozdil mely uplne vsechny znacky, na ktery jsem koukal (hned v Jeremiasove jsem se byl mrknout treba na Kiu a Nissan — taky rozdil uz u noveho. Ale u niceho nebyl ani zdaleka tak extremni rozdil, jako u opravovaneho).