• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

Nákup ojeté Mazdy 6

Ona prave ta spolehlivost je asi zdaleka nejhorsi vlastnost Subaru. Z Japoncu asi vyrazne nejhorsi. Ja kdysi davno - pred detmi - koukal na tehdy docela nove BRZ misto trojky, pak pred tremi roky na Forestera misto CX-5, pak Outback misto 6, u Forestera a Outbacku hlavne kvuli prokazatelne lepsimu pohonu ctyr (ten ta znacka asi porad umi), taky protoze ta znacka pro me mela prijemnou image. Ale stacilo trochu (trochu vic) Googlit a mel jsem pocit, ze Subaru je asi nejvic "scam" (cesky asi "podvod") mezi auty; auto, kde je nejmin v souladu ocekavani majitelu na zaklade image znacky, a realita... A ted to teda zabily i ty interiery s obrimi tablety na subjektivne spatne poloze, pri testovaci jizde ve Foresteru jsem to proklinal, pak udelali to same Outbacku.

Mimochodem novej Forester za mega s najetyma par tisicema mel v interieru tolik pazvuku, ze to bylo jako u Mazdy pred 15 lety — to auto by zdejsi majitele Mazdy 3 BP, kterym vadi jeden pazvuk z infotainmentu, dohnalo k silenstvi ;)

Poslední úprava:
Jak jsem psal ve svem prvnim komentu o Subaru, ja si koupil znacku z nejvysmivanejsich, Citroen... protoze jsem pro to mel urcite duvody :). Verim, ze @Natural taky asi bude mit svoje duvody, proc Subaru. Proti Mazde to muze snadno byt prostornost u Forestera ci Outbacku, mnohem vymakanejsi pohon ctyr kol, kterej je asi skoro nutnost, pokud by clovek zil v horach nebo tam casto jezdil, propacovanejsi bezpecnostni asistenti, nebo treba to, ze ted Subaru nabizi (relativne levny) elektricky 4x4 SUV, Solterru, k cemu Mazda ani plno jinych znacek nema alternativu... a treba volit mezi 4x4 Enyaqem nebo Solterrou, taky bych mozna vzal spis Subaru, protoze mi Skoda neni sympaticka znacka :).

Chudák @Natural, on do Vás LED světly a Vy do něj kameny... :rolleyes:

Ale já to vůbec nemyslel nijak hnusně nebo útočně ? Sám jsem do rodiny koupil "ošklivou" Mazdu 5 CW a postupně si zvykám, tak třeba za čas přijdu na chuť i Subaru ? Navíc je to čistě subjektivní a každému se líbí něco jiného. Je to jako s holkama, někdo rád takový a jinej zase makový :) Zrovna ráno jsme tu "hodnotili" nad fotkama Hyundai Staria a kolega se skoro rozplýval nad tím, jak je to moderní a hezký a když jsem viděl např. fotku palubky, málem jsem spadnul ze židle ? Přijde mi to jak nějakej úlet z osmdesátek, kam narvali tablet ? Ale možná mám jen pokřivený smysl pro vnímání designu ?

@Natural přebíhas k Subaru? Taky me to asi potká v následující výměně. Co chystáš? Outback?
No já už jsem druhým rokem přeběhlý na straně koncernu ("nejhorší" na tom je, že jsem stále víc a víc spokojený :D ) ;)
Ale ano, trefil si to naprosto správně a kolegovi už se veze nový Outback (ještě verze 2022) :)
...nez prejdete vsichni k Subaru, tak hlavne radne prostudovat ty americky fora z poslednich cca sesti sedmi let (americky kvuli tomu, ze tam se Subaru prodava jak housky na krame, takze je kolem tech aut i relativne dost zivo). Zejmena se zamerit na zkusenosti majitelu starsich Subaru vs. posledni nebo posledni-1 generace. Kdyz jsem prostudoval, rychle me to preslo...

Ale pisu to jako clovek, co z Mazdy presel na Citroen, takze brat s rezervou. Nekdy clovek proste z "donuceni" (a.k.a. posledni prostorne MPV s vykonnym dieselem na trhu a s cenovkou pod milion) udela veci, ktere by jinak neudelal :D. Ale taky toho svyho rozhodnuti neprisetrit a nejit do CX-9 docela lituju...
Subaru? To volíte kvůli očekávané vyšší spolehlivosti? Docela by mně zajímaly důvody přechodu od Mazdy k Subaru. Vizuálně mi osobně přijdou ty auta jako slátanina Hnůjdeje a Dacie, ale design je věc čistě subjektivní a chápu, že i z pohledu designu to cílovou skupinu má a zřejmě ne malou. Takže mně napadá jedině ta spolehlivost, případně asi "víc offroad" parametry třeba u Outbacku apod. Doufám, že jsem se nikoho moc nedotknul ?... Klidně můžete nakydat hnůj na Mazdu, jestli jo ???
No jeden náš kolega je tak trochu Subarista a ve firmě máme 11 let starého Outbacka. A teď jsme zjistili, že i náš druhý "nový" Outback už musel na svou první STK. No a světe div se - auta prostě jenom skvěle jezdí a není s nimi žádný problém (ťuk ťuk).
Takže bych řekl, že v našem případě bude kvalita Subaru nebo Mazdy srovnatelná :)

Jde hlavně o výběr 2.5 l benzínové atmosféry a pohon 4x4 na hory. K tomu vyšší posez a skvělá nabídka, která prostě nešla odmítnout. A rázem je z toho hladký přestup od Mazdy k Subaru ;)

@Natural přesně to co tu píšeš je do budoucna i volba u nás...na dílně nikdo...ikdyž se staršími auty v 2.5 benzinu nemá problém. a jelikož vedeme dcerku ke sportu..a ta se chytla v závodění na lyžích začíná být 4x4 nutností, to se ani nebavím jak to využiju u psů. A když to vezmu kolem a kolem..tak všichni kolem co si koupili ..sice ne Outback ale Levorg tak ti jsou nadšení...a určitě jsou ve variantě, olej a benzín a nic víc neřeší.
A s ohledem na to jak se to po Evrope vyvíjí buhví v čem tu nakonec ještě budem jezdit....s M6 novou to tu moc optimistricky nevypada.

..., to se ani nebavím jak to využiju u psů....

Zubaru jsou dobrý auta (až teda na jednu verzi naftovýho motoru oproti kterýmu je i Sky-D bezproblémový premiant). Vždycky jsem slintal nad EVO co měli vystavený na Spořilově a Outback mi přišel takovej myslivcoidní pro ty co třeba pytlačí v lese a potřebují převézt kance v kufru. Ale dneska taky jezdím CT200h místo IS-F a toho outbacka bych docela bral až vyvezu rodinou za strejdou Mirem na salaš (MPS tam drhlo břichem jako sviňa)

Poslední úprava:
Proti Mazde to muze snadno byt prostornost u Forestera ci Outbacku, mnohem vymakanejsi pohon ctyr kol...

Mohu se zeptat, cim ze je ten pohon 4 kol u Subaru "mnohem vymakanejsi"? Tohle bych ja rekl o Subaru tak pred ~10 lety, kdy jeste Subaru delalo poctive permanentni 4kolky. Jenze s vyrazenim manualu a prechodem na lineartronic zmizel taky mezinapravovej diferencial, a misto nej je tam ted jenom "obycejna" spojka. Velice podobna, jako pouziva Mazda...

Mohu se zeptat, cim ze je ten pohon 4 kol u Subaru "mnohem vymakanejsi"? Tohle bych ja rekl o Subaru tak pred ~10 lety, kdy jeste Subaru delalo poctive permanentni 4kolky. Jenze s vyrazenim manualu a prechodem na lineartronic zmizel taky mezinapravovej diferencial, a misto nej je tam ted jenom "obycejna" spojka. Velice podobna, jako pouziva Mazda...
Vytahnul jsem Forestera na zabahnenou lesni cestu s kolejema, coz je neco, kde se nase CX-5 s manualem a AWD umela klidne zahrabat nebo sklouznout (stalo se nejednou), a projel jsem vsechno uplne snadno. I kdyz budu mit elektronicky rizeny pripojovani zadni napravy, muzu porad resit jinak/jindy moment pripojeni, muzu ovlivnit, jak silny bude kardan (rika se, ze u Mazdy atp. ho / nebo mezin. diferencial clovek znici, kdyby byla naprava pripojena trochu dele), a tedy i kolik krouticiho momentu tam muzu pustit a na jak dlouho... A teoreticky si asi auto muze pomahat pribrzdovanim kol, aby simulovalo uzamcenej diferencial? Coz podle me teda Mazda CX-5, jak jsem ji zazil, nedela. Forester nevim. Nevim co jsou presne duvody, ale i co si pamatuju z nejakejch zimnich a "zkrizovacich" testu tehle modernich ctyrkolek, ty auta se chovaji dost jinak.

Treba
- zvlada i krizeni.

Tohle je taky dobry video:

---

Doplnim jeste, ze nase Cx-5 nemela "trail mode" (Ani jsem nevedel, ze ted ho CX-5 maji), takze tohle by byla konecna:

Poslední úprava:
No já už jsem druhým rokem přeběhlý na straně koncernu ("nejhorší" na tom je, že jsem stále víc a víc spokojený :D ) ;)
Ale ano, trefil si to naprosto správně a kolegovi už se veze nový Outback (ještě verze 2022) :)

No jeden náš kolega je tak trochu Subarista a ve firmě máme 11 let starého Outbacka. A teď jsme zjistili, že i náš druhý "nový" Outback už musel na svou první STK. No a světe div se - auta prostě jenom skvěle jezdí a není s nimi žádný problém (ťuk ťuk).
Takže bych řekl, že v našem případě bude kvalita Subaru nebo Mazdy srovnatelná :)

Jde hlavně o výběr 2.5 l benzínové atmosféry a pohon 4x4 na hory. K tomu vyšší posez a skvělá nabídka, která prostě nešla odmítnout. A rázem je z toho hladký přestup od Mazdy k Subaru ;)
To je ale 11 let stary vs novy, ne? To bych videl jako sakra rozdil, vsak i u Mazdy to zdaleka neni, co bylo, viz CX-60 - to je vypusteni beta-prototypu na silnici... Ty zminovane problemy se na forech u Subaru zacinaji objevovat az u aut poslednich dvou generaci, ja se teda koukal hlavne na Forester; a ty pribehy o mrtvejch boxerech a nefunkcni vsi mozne elektronicke vybave — a k tomu hrozny pristup automobilky, kdy se nedari nic reklamovat — nejsou uplne vzacne. A zaroven mi prijde, ze to je proste konstrukci, ktera je cim dal vic odflaknuta a jakoby "vic forova" (asi stejne jako u jinych znacek).

Ale jinak ty zbyle duvody, jak jsem psal, zcela chapu. Tak drzim palce na dobry kus!

To je ale 11 let stary vs novy, ne? To bych videl jako sakra rozdil, vsak i u Mazdy to zdaleka neni, co bylo, viz CX-60 - to je vypusteni beta-prototypu na silnici... Ty zminovane problemy se na forech u Subaru zacinaji objevovat az u aut poslednich dvou generaci, ja se teda koukal hlavne na Forester; a ty pribehy o mrtvejch boxerech a nefunkcni vsi mozne elektronicke vybave — a k tomu hrozny pristup automobilky, kdy se nedari nic reklamovat — nejsou uplne vzacne. A zaroven mi prijde, ze to je proste konstrukci, ktera je cim dal vic odflaknuta a jakoby "vic forova" (asi stejne jako u jinych znacek).

Ale jinak ty zbyle duvody, jak jsem psal, zcela chapu. Tak drzim palce na dobry kus!
Rozdíly samozřejmě jsou jako u ostatních značek a modelů. Nicméně jak jsem psal, zkušenost s oběma Outbacky 2012 i 2018 jsou výborné a vše funguje naprosto skvěle a bez problémů. Díky díky ;)

Čaute "mazďáci", viete mi potvrdiť spolahlivosť týchto motorov 2.2 MZR-CD TX-Plus ? Konkrétne v tomto prevedení https://www.autobazar.eu/mazda-3-22-mzr-cd-tx-plus-id21413645.html Díky za každý názor
Je to motor R2, TX Plus je výbava.

Polovica ľudí hlasuje za dieslové motory, polovica ľudí za benzínové. Chápem, že pri kúpe jazdeného auta všetko záleží od predchádzajúceho majiteľa a ako sa k vozidlu správal no vo výsledku, nie je lepšie si zaobstarať benzínový motor ? Síce na úkor vyššej spotreby, ale zasa nie až tak razantnej pri dnešných cenách PHM. Takisto je hádam údržba benzínového motora lacnejšia záležitosť ako dieslového. Btw našiel som tento inzerát https://www.autobazar.eu/mazda-6-r2-18-mzr-ce-id30249882.html Z foto pekná 6tková mazda 1.8 MZR CE

@52432h Nevypadá zle a má i nějakou výbavu (nevím, proč píšou CE když má auto jak mlhovky, vyhřívaná přední sedadla i autoklimu) takže pokud by ti vyhovovala 1.8 projevem (osobně bych spíš 2.0 - spotřeba moc rozdílná nebude) a auto i naživo bude celkem v pořádku tak bych se toho nebál. Pokud by mi šlo o spotřebu při dojíždění tak bych zvolil nějakou trojku BL s 1.6 benzínem.

Ten nizkej najezd se mi nezda. Neni tam sice rok vyroby, ale dle masky to musi byt nejpozdeji 2018. Proc by nekdo kupoval tak velke auto, a pak za 5 let najel jen ~50 tisic km? A k tomu ten "perfektni stav". To bych nenapsal ani u te moji (nekonecne potize se zrcatky a vibrujicima brzdama)...

Zdravím z mojí mazdy je podle pojišťovny šrot, tak se dívám po "nové" projel jsem spoustu inzerátů a do oka mi padla tahle https://www.mazdaihned.cz/Mazda/6/lcosyw6p/ bílou barvu sice moc nemusím, ale má zas nízký nájezd. Nějaký důvod proč ji nebrat? Díky.
Ahoj, mám stejnej ročník a podobnej nájezd. Vypadá dobře a jestli všechno funguje, zkušebku a když rád řadíš, klidně do ní jdi.

Ten nizkej najezd se mi nezda. Neni tam sice rok vyroby, ale dle masky to musi byt nejpozdeji 2018. Proc by nekdo kupoval tak velke auto, a pak za 5 let najel jen ~50 tisic km? A k tomu ten "perfektni stav". To bych nenapsal ani u te moji (nekonecne potize se zrcatky a vibrujicima brzdama)...
možná jsem trochu naivně koukal na to, že je to od dealera, takže by to auto mělo být právě OK. A navíc letňáky a zimáky - kdo vám to dneska dá :)

Ahoj, mám stejnej ročník a podobnej nájezd. Vypadá dobře a jestli všechno funguje, zkušebku a když rád řadíš, klidně do ní jdi.
teď koukám na tvůj podpis, že jsi měl podobnou mazdu 2013 jako já. Jinak samozřejmě, dám jízdu a uvidím. Šlo mi i o to, jestli prodejce někdo zná nebo se na ní byl i podívat.

teď koukám na tvůj podpis, že jsi měl podobnou mazdu 2013 jako já. Jinak samozřejmě, dám jízdu a uvidím. Šlo mi i o to, jestli prodejce někdo zná nebo se na ní byl i podívat.
Máme doma oba ročníky. Uděláš si radost, FL je vyšší level, hlavně v interiéru. A v autorizáku bych žádný podraz nečekal.

Back