• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

Nákup ojeté Mazdy 6

Zdravím z mojí mazdy je podle pojišťovny šrot, tak se dívám po "nové" projel jsem spoustu inzerátů a do oka mi padla tahle https://www.mazdaihned.cz/Mazda/6/lcosyw6p/ bílou barvu sice moc nemusím, ale má zas nízký nájezd. Nějaký důvod proč ji nebrat? Díky.
Nad nízkým nájezdem bych se nijak zvlášť nepozastavoval, viděl jsem už celkem dost Mazd, co měli i nižší nájezd a stočené rozhodně nebyly. Někdo holt moc nejezdí (např. i já ☺️) a když už jede, tak chce jet ve slušným autě ?. Navíc máme v rodině víc aut, jsme na ně dva, manželka na mateřský a pak to vypadá tak, že třeba na jednom autě najedem 5 max 10tis za rok. A třeba s MX5 nenajdu ani tisíc ročně ?

Zdravím z mojí mazdy je podle pojišťovny šrot, tak se dívám po "nové" projel jsem spoustu inzerátů a do oka mi padla tahle https://www.mazdaihned.cz/Mazda/6/lcosyw6p/ bílou barvu sice moc nemusím, ale má zas nízký nájezd. Nějaký důvod proč ji nebrat? Díky.

Ahoj, jen k té barvě: Taky jsem nikdy bílý auto nechtěl, ale musím říct že ten perleťovej lak je moc hezkej, já jsem si zvyknul rychle. Z fotek to tak nevynikne, ale na slunci se krásně leskne (když je auto zrovna umytý, nebo dokonce navoskovaný :))

Nad nízkým nájezdem bych se nijak zvlášť nepozastavoval, viděl jsem už celkem dost Mazd, co měli i nižší nájezd a stočené rozhodně nebyly. Někdo holt moc nejezdí (např. i já ) a když už jede, tak chce jet ve slušným autě . Navíc máme v rodině víc aut, jsme na ně dva, manželka na mateřský a pak to vypadá tak, že třeba na jednom autě najedem 5 max 10tis za rok. A třeba s MX5 nenajdu ani tisíc ročně
Naprosto stejný scénář u nás.
Každopádně škoda, že není ani jedna fotka z interiéru. Třeba stav sedadla řidiče. Ale jinak určitě vidět naživo a projet. Z fotek nelze moc poznat a kolikrát i různá pozkozeni laku.

Samsung S22 256GB Tapatalk

K těm autorizákům - Ford (a bývalá Škoda) Kruml Brandýs - žaloval jsem je, auto bouraný. Honda Mladá Boleslav - sice přiznali pád motorky ale když přivezli papíry, tak totálka. Tolik k důvěře k autorizovaným servisům.

zřejmě už tu o něm padla zmínka, tenhle týpek vozí celkem pěkné Mazdy

Zdravím, uvažuju o koupi mazdy 6 v benzínu. Problém je, že přes týden jezdím pouze krátké trasy do 5km a víkendu pak jedeme většinou na nějaký výlet do 50km. Chci se zeptat jestli je Mazda 6 vhodné auto na takovéto trasy případně na co si dát pri koupi pozor. Děkuji

Tak po dlouhé době, se uz vic jak rok dívám na náhradu me modré krásky 15 lete Mazdy GH 2.5, která toho najela vic než dost (300 tis +) a jela by určitě ještě dele.
STK prosla na dalsi dva roky, ale uz zacinaji rust naklady a udrzbu.
Bouzel se na i projevuje uz koroze i pres snahu nastřikuj spodku se nepodařilo zachránit.
Ted jsem j dopral poslední větší opravu kdy jsme vyměnil komplet Brzdy a ještě musím vyměnit sekly termostat.
Jelikoz ten design mozna nekomu neprirostl moc k srdci pro me to je genialne jednoduché auto a mit mladší model s polovičním nájezdem a nepoškozenou karoserii tak jdu do ni znovu.
Jedina vec co me odrazuje je ze MAZDA nevyrábí uz vic jak dest let Hatchback a pritom je to nejlepší varianta co jsme kdy mel.
Sedan se tomu dost podoba ale řešením uchycení kufru i jeho velikosti napadacího otvoru je to zabito a Wagon je jako by člověk jezdil další radou sedadel.
Cekam co udelaji nového. ALe co jsme video CX60 a i CX80/90 tak interier ujde, ale není to dosaženo dos tavu ze by jsme řekl ano to je ano které bude slzou dlsich 8 + let. Za me hodne předřazeno a nespolehlivé.

To bych nenapsal ani u te moji (nekonecne potize se zrcatky a vibrujicima brzdama)...
@SimSon to je neco obecneho u Mazda 6 s temi zrcatky a brzdami ? Nebo mas nejake specificke auto ?

Ja jsem konecne presvedcil zenskou, ze se libi Mazda 6 i ji, na druhou stranu mame ted naprosto bezproblemove auto (ne Mazdu), ale kvuli najezdu hledam neco co ma pod 100k km. Nechci vsak slapnout vedle s tim, ze vyberu model (ci pripadne modelovy rok), ktery ma obecne nejake problemy, nasledne prodat bezproblemove auto a pak si rvat vlasy co jsem to udelal za kravinu, ze jsem koupil neco co ma nejake obecne problemy, ktere me budou strasne stvat ...

@SimSon to je neco obecneho u Mazda 6 s temi zrcatky a brzdami ? Nebo mas nejake specificke auto ?

Ja jsem konecne presvedcil zenskou, ze se libi Mazda 6 i ji, na druhou stranu mame ted naprosto bezproblemove auto (ne Mazdu), ale kvuli najezdu hledam neco co ma pod 100k km. Nechci vsak slapnout vedle s tim, ze vyberu model (ci pripadne modelovy rok), ktery ma obecne nejake problemy, nasledne prodat bezproblemove auto a pak si rvat vlasy co jsem to udelal za kravinu, ze jsem koupil neco co ma nejake obecne problemy, ktere me budou strasne stvat ...
Ano, zrcátka jsou obecný problém, já už to ani neřeším, jinak bych se zbláznil, prostě je mám furt otevřené

Vibrovani brzd běžné není. S M6 jezdím kazdou chvilku s jinou (prodáváme starší Mazdy) a akorát občas u dieselů pískají, ale nevybrují. Tam bude spíš něco špatně. Zrcátka jsou známý problém, ale mám už druhou M6 GJ 2016 a osobně mě to zatím nepotkalo. Na autech zákazníků asi 3x z cca 10-15ks. Ta repas sada do zrcátek je na M6 za pár stovek, akorát je s tím tedy dost práce to vyměnit.

Před více než 3-mi lety jsem zrcátka nachával ještě v záruce opravit. Od té doby sklápím furt i v zimě a bez problému.

zrcátka už se montují poslední cca 3 roky ve verzi, která nezlobí. Taky jsem tehdy u GL 2x měnil zrcátko za nové a od té doby je klid

Resili jste to nekdo v prodlouzene zaruce (v te kompletnejsi, mam auto 2019)? Mne ted detailer umyval a voskoval auto, byl i na wapce, a hle, od te chvile zrcatko spolujezdce obcas nesklopi. Je potreba, aby to delalo vzdy, nebo servisu staci prohlaseni, ze se to deje jen nekdy?

St
Resili jste to nekdo v prodlouzene zaruce (v te kompletnejsi, mam auto 2019)? Mne ted detailer umyval a voskoval auto, byl i na wapce, a hle, od te chvile zrcatko spolujezdce obcas nesklopi. Je potreba, aby to delalo vzdy, nebo servisu staci prohlaseni, ze se to deje jen nekdy?
Mně to blblo ještě po dobu klasické záruky jen občas a tak jsem to v CB AUTO tenkrát i řekl. Dokonce blblo jen jedno a na záruku měnili obě.

Zdravím, uvažuju o koupi mazdy 6 v benzínu. Problém je, že přes týden jezdím pouze krátké trasy do 5km a víkendu pak jedeme většinou na nějaký výlet do 50km. Chci se zeptat jestli je Mazda 6 vhodné auto na takovéto trasy případně na co si dát pri koupi pozor. Děkuji
To je těžko říct. I u benzínu se při tak krátkých trasách nevyhneš karbonování. Jestli je na to nějaké auto odolnější, nevím. Určitě elektrické :p Já bych benzínovou šestku doporučil od tras delších jak 10-15 km s občasnou delší trasou přes 100 km. Tam se motor fakt prohřeje a můžeš ho vytáčet, aby ses karbonových usazenin aspoň trochu zbavil. No a samozřejmě dávat klasické přísady a po pár desítkách tkm nechat při výměně oleje pročistit také patřičným přídavkem - zpaměti ti neřeknu, ale tady na fóru to nejdeš.

Back