• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

Nákup ojeté Mazdy 6

Bacha na ten druhý inzerát.Originál xenony tam NEJSOU.Bud je tam HID sada(nepovoloeno) nebo je chyba v popise.Pozná se to dle nastavovacího kolečka vlevo u nohy.Xenony ho nemaji,sklon se nastavuje automaticky.Asi bych šel do toho novějšího.Je po FL,má BOSE,RVM.

Dobrý den, poohlížím se po ojeté Mazdě 6 2. generace. Bude sloužit spíše na kratší trasy a občasné cesty po dálnici max 100km (10-15k km/rok). Líbí se mi tyto 2 nabídky. Můžete se na to zadívat okem zkušeným zda je to rozumné? Díky.
https://www.sauto.cz/osobni/detail/mazda/6/18279901?goFrom=list
https://www.sauto.cz/osobni/detail/mazda/6/18291977?goFrom=list

z těch dvou bych bral tu po faceliftovou verzi s vyšší výbavou. Nájezd podobný, cena nižší, výbava lepší. Ale zas je to sedan = méně praktické..

@PetrM Na kratší pojíždění do 25 km je jistější ten druhý kousek, ten první má přímý vstřik, takže je vhodnější na delší trasy, aby nekarbonoval. Ovšem ten druhý je starší model před FL, takže má trochu jinou výbavu. A taky si povšimni, že ten první je sedan a druhý liftback (Mazda říká hatchback). Takže je velký rozdíl ve využití kufru ve prospěch liftbacku. Pokud jsou v dobrém stavu, tak ceny jsou celkem v normální relaci. Ten druhý má údržbu v autorizáku a zdá se celkem v pořádku, byť na hranici 20 tis. km. Víc jsem neposuzoval, ani výbavy - ale zřejmě se moc neliší.

@Míra Myslím, že RVM nemá, je to zřejmě jen TE, nikoli TE Plus. S Xenony nevím, možná máš pravdu.

ta před FL 2010 určitě xenony nemá, nemá ani ostřikovače xenonů, takže to jsou halogenové bludičky schované za čočkou

@PetrM Já bych byl pro tu hnědou po FL, pokud ti nevadí sedan a (podle foto) poškozené levé přední dveře a práh, Chtělo by to asi vidět naživo + nějakou servisní historii. Výbava je podobná ale ten FL bude mít trochu nahoru. Plní normu Euro5, Bose audio s lepší podporou Bluetooth, možná RVM, delší převodové stupně...motoru se vstřikováním bych se nebál, pokud dostane kvalitní palivo a občas se protáhne tak je bezproblémový a všechny novější Skyactiv jsou v principu stejné.

Edit: a na ty přední lampy fakt bacha a ta starší nemá podle foto park. senzory

Poslední úprava:
Starší je sociál výbava, nebrat. DISI není na závadu ani na kratší trasy, stejně to mají všechny SKYACTIV motory a není s tím problém. Pokud nevadí sedan, jednoznačně ten facelift.

Taky tu "hysterii" okolo DISI v GH nechapu, asi to oznaceni DISI hodne bije do oci, skyactiv g, ackoliv je taky primovstrik, uz tolik na krátké trasy zrejme nevadi :DDulezite je nepodtacet a tankovat kvalitni palivo. Jinak ten pofacelift podle me na zivo nebude nic moc, dle fotek interieru a motoroveho prostoru.

Já určitě nevyvolávám hysterii okolo DISI, sám jsem ji měl a bez problémů. Z čeho usuzuješ na hysterii? To ji tu loni vyvolávali jiní, zrovna když jsem ji připravoval na prodej. A nikdo se mě tehdy nezastal :(Jen jsem upozorňoval, pokud by s ní chtěl jezdit jen na nákupy nebo k babičce 5 - 10 km. Ale není to z osobní zkušenosti, protože jsem jezdil převážně delší trasy.

To bylo spis obecne, objevuje se to (nejen tady) docela casto, pritom dle meho je to hlavne z neznalosti. Je to atmosfericky benzínový motor, byt s primovstrikem, nevidim duvod doporucovat jej pouze na delsi trasy ;)

@Míra Je to tak, souhlas. Má-li Bose, má i RVM, skvělé natáčecí bixenony a mj. kontrolu tlaku v pneu pomocí TPMS senzorů či handsfree s BT. Je tedy nesrovnatelně lépe vybavená než ta starší.

@PetrM ahoj, mám M6 DISI po @MichalP, který s ní jezdil převážně dlouhé trasy. Já s ní mám najeto za měsíc 1700km a převážně krátké trasy s občasným výletem někam dál, než je zde udávaných třeba 25km... Motorově zatím bez problému a odezva na plyn je furt výborná... Nebál bych se znovu jít do DISI, je to podlě mě skvělý motor. Dopřej mu 100 oktanový benzin a odvděčí se ti.

Pavel

Poslední úprava:
Ahoj, měl bych obecný dotaz k rozhodování o koupi mazdy 6 GY.

Zvažuju koupi svého prvního auta - rozhoduju se už delší dobu, od začátku se mi nejvíc líbila M6 GY s 2.0 benzínovou motorizací, odrazují mě ale články o korozních problémech a celkové stigma kolem drahých investic do starší mazdy. Druhým kandidátem pro mě v tuto chvílí je Octavia II, přibližně stejně stará, zde ale spíš diesel - ta se mi zdaleka nelíbí tak, jako mazda, ale náhradní díly se na to u nás pomalu válí na ulici a celkově mi příjde, že je cenově přijatelnější. Nemám problém si za mazdu připlatit, ale nechci do toho sypat 2x tolik, co do stejně staré octavie. Auto bych chtěl, aby mi vydrželo aspoň dalších 5 let bez nutnosti zásadních oprav.

Narazil jsem na několik pěkných inzerátů a chtěl bych požádat o jejich zhodnocení - co do ceny, stavu dle fotek atd - některé tu už byly, jiné sem nenašel.
https://www.sauto.cz/osobni/detail/mazda/6/18264459?goFrom=list
https://www.sauto.cz/osobni/detail/mazda/6/18274789?goFrom=list
https://www.sauto.cz/osobni/detail/mazda/6/17808782?goFrom=list

nepřepdokládám, že tyhle inzeráty budou k dispozici, když budu vybírat, ale chtěl bych mít trochu přehled o tom, jakou to auto má cenu v jakém stavu. Četl jsem komentáře, že 130 je na takové auto moc, ale už bez odpovědi, kolik by bylo OK.

V případě koupě taky počítám s tím, že bych nechal nově udělat antikorozní ochranu podvozku a dutin, jen by mě ze zajímalo, jaká může být v servisu cena za kompletní práci na průměrně orezlém autě (nedělám si iluze, že byhc našel auto, kde by nebylo potřeba nic vybrušovat atd)

Mě by se nejvíce líbila ta prostřední,vypadá udržovaně a ani objímka u airboxu není orezlá.Ale cena je hodně vysoká.Ale kdyby byla fakt bez investic,fakt vonavka...a cenu trochu srazit.Vysledoval jsem,že pokud není rezavá(a není vyměněná nebo natřená),tak vypadá podvozek relativně v pohodě.Auto asi jezdilo málo v soli,respektivě v nejzápadnější části Německa.Já jsem to tak měl také,dlouho jsem hledal a to je má zkušenost.Ale prohlídka je nejdůležitější.Antikorozní nástřik s dutinami dle stavu 5-10 000Kč.Úplně nejlepší je koupit auto u nás ,nejlépe od nějakého klanáka,který má auto od novoty a tyhle nástřiky prováděl opakovaně.V Německu tyhle úkony nikdo nedělá,snad jen před prodejem,aby zamaskoval korozi.

Poslední úprava:
Ahoj, měl bych obecný dotaz k rozhodování o koupi mazdy 6 GY.

Zvažuju koupi svého prvního auta - rozhoduju se už delší dobu, od začátku se mi nejvíc líbila M6 GY s 2.0 benzínovou motorizací, odrazují mě ale články o korozních problémech a celkové stigma kolem drahých investic do starší mazdy. Druhým kandidátem pro mě v tuto chvílí je Octavia II, přibližně stejně stará, zde ale spíš diesel - ta se mi zdaleka nelíbí tak, jako mazda, ale náhradní díly se na to u nás pomalu válí na ulici a celkově mi příjde, že je cenově přijatelnější. Nemám problém si za mazdu připlatit, ale nechci do toho sypat 2x tolik, co do stejně staré octavie. Auto bych chtěl, aby mi vydrželo aspoň dalších 5 let bez nutnosti zásadních oprav.

Odpovím jen obecně, jak to vidím já. V prvé řadě srovnáváš podle mě jiné třídy automobilů, proto se ti zdá M6 drahá oproti OII. Protože to jsou prostě auta v jiné třídě, adekvátní by bylo podle mě srovnání se Superbem.
Potom píšeš, že chceš Mazdu v benzínu, ale Octavii v dieselu. Měl by sis asi ještě promyslet, jaké trasy budeš jezdit a kolik přibližně najedeš za rok, což bude v tvém případě těžké, protože jsi auto neměl a nevím, jestli nějak pravidelně jezdíš.
A až po zodpovězení této důležité otázky můžeš začít vybírat auto.
Co se týče inzerátů, tak na první pohled vypadají všechna tři hezky a asi bych si dovedl představit cenu o 5-10 tisíc nižší, ale bez osobní prohlídky je to těžké. Člověk může narazit na něco zásadního, nebo taky zjistit, že za ty peníze je to vlastně super kup.
A vzal bych si k tomu nákupu někoho zkušeného, i když mu necháš nějakou tu korunu, tak pořád tě to může ušetřit od drahých oprav.

Asi bych nečekal od 12 let starého auta zázraky. JMZGY19F671448896 vypadá OK (radši bez toho nástřiku a ošetřit si to sám), ale cena je IMO velká, není to žádná raritní motorizace.

Ahoj, v AMC jsem loni taky koupil Mazdu. Zespodu vypadala asi tak jako ta modrá. Také si myslím, že je lepší si vzít tu, která nemá narychlo přestříkaný spodek a ošetřit si to pořádně sám. Každopádně to chce určitě prolézt celé auto, projet se pořádně atd. Já to podcenil a zahučel jsem skoro cenu auta :). I když já mám diesel a tam je toho trochu víc na posrání :). Jinak že zdravím pány Jirásky z AMC Chrudim.... Kdyby jsi chtěl vědět co vše se mi vysypalo a v jakém pořadí, tak napiš. Abych nebyl jen negativní, tak vše dobře dopadlo a Mazda je super.

Back