• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

Nákup ojeté Mazdy 6

Jde o 3.0 dotaženou z USA, rok 2004. Dle prodejce je "něco s motorem", sice jede, ale něco je špatně.

obecně bych se inzerátům, které uvádí že s motorem něco je, obloukem vyhnul. A u exota dovezevého z USA tuplem... Pokud chceš jezdit a ne řešit neřešitelné, ber standardní verze prodávané v Evropě.

2) Existuje nějaký výčet všech motorizací Mazdy6 na jednom místě? Přijde mi, že je v tom děsný chaos, v různých zdrojích jsem našel různé výkony a spotřeby, údaje nijak nesedí, překrývají se (menší objem s vyšším výkonem, atd.)
Máme tu prima funkci fulltextového hledání, navíc mají šestky 1.gen svoji vlastní kategorii https://www.mazdaklan.cz/threads/stare-brozury-a-ceniky.353/

GH 2.5 R4 a ten už tolik společnýho s duratecem nemá údajně
Stále stejný motor řady L.

Možná v JPN, protože v některých katalozích jsem videl na výběr i AWD ale to bude jen limitka pro jejich JDM trh

Možná v JPN, protože v některých katalozích jsem videl na výběr i AWD ale to bude jen limitka pro jejich JDM trh
Ani tam, neexistuje pro to VIN kód ani to nemá pro 4WD přizpůsobené šasi.

Teď to zkoumám a je to opravdu chyba v katalogu - píše to tomuto zobrazení neodpovídá žádná položka, těžko říct, proč tam někdo takovou variantu dal

Ahoj, omlouvám se, jsem tu nový a tohle vlákno má děsně moc příspěvků. Tak jen ve stručnosti. Hledám si rodinné auto, kombík, to nejlepší za co nejmíň peněz (nemám zkrátka love). Ford Mondeo? Nejsem si jistý, Toyota Avensis? Malá. Mazda 6? Asi to vyhraje. Ale nabídka motorů mě mate. Za mě 2.2 120kw, 2.2 136kw. Po FL, ale není nutné (pokud jde jen o kosmetiku). Výbava maximální. Cenově kolem 150-190 tisíc a sehnalo by se pár kusů, ale nájezd 250 tisíc a víc. Věřím že to na Mazde znát nebude. Ale...je to rozumné? Ten nájezd i ta cena a i ND, přeci jen je to větší auto? Co ta nafta? Nadprůměr? Nebo mermomocí počkat na benzín 108kw? Moc díky za názor (ještě mě překvapuje nižší cena Insignie a nebo jít cestou šlupy Kia Ceed do sto tisíc).
Díky moc za Vaši pomoc.

Cena je většinou 130-160 tis. Insignie je furt opel a plno lidí z toho bylo dost zklamanych. 120 kw je jistota, 136kw líp jede ale vic trpí setrvak. Doporučuje se udělat výměnu podložek pod vstřikama, pokud to už někdo neměnil jinak máme v práci jednu 92 a druhou 136 a obě mají nalitano 400tkm hlavně po dálnici, meneny jen turba a zadní brzdiče

Rozdíl skoro 60 tis. km v nájezdu je dost zásadní, pokud je pravda ten nízký nájezd toho prvního a pokud s tím jezdil opatrný německý řidič, jak to tak na první pohled vypadá. To je 5 let jezdění průměrného řidiče (pro soukromé cesty). Je potřeba nejprve prověřit historii přes VIN. Bývá na to celkem spoleh, pokud tam zřetelně nechybí nějaké roky. Pak teprve osobní prohlídka a zkušební jízda.

A historii přes VIN zjistím u Mazdy,zkoušel jsem to přes různé stránky,ale najde to jenom co se dělalo v Čechách.

U Cebie a ještě jednoho serveru, myslím že polského, jsem zjišťoval historii několikrát, i z Dánska. ale není to free. Ovšem u Mazdy by to bylo nejlepší, tam dostaneš víc informací, i servisních, pokud ti to udělají.

Rozdil 60tkm u 10 let staryho auta nic neznamená zvlášť pokud o to s větším nájezdem bylo líp staráno, chce to vidět osobně

Nekupujte GH bez xenonů.Ty halogeny vůbec nesvítí.Určitě dle fotek a výbavy se mi líbí ta z Chrudimi.Hlavně se mrkněte na měrku oleje,jestli je tam dost oleje.Pokud bude pod min,znamená to,že motor žere olej.Hodně stěstí při výběru.

Back