brnenska.odchytova
výkonný člen KLANu
- 237
Nová verze pravidel silničního provozu (vyzkoušeno v praxi).
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.
Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu
nehezkej kotrmelec...tak dneska jsem byl svědkem otočení auta na střechu, bylo to celkem štěstí, kousek přede mnou. Nějaký týpek nedobrzdil o srazil auto před sebou do škarpy a to se tam pěkně otočilo přes bok na střechu. Kameru mám na místě spolujezdce, tak to není moc vidět, ale já to viděl celé a příjemný pocit to fakt nebyl.
Je to 12 vteřina videa v kopci v protisměru ( v HD tam je něco vidět )
Taky nechcu strašit, ale vypadá to dost draze.. (zvlášť pokud je ve smlouvě uveden smluvní servis) a PČR by měla ke střetu se zvěří přijet vždy (je to majetek 3. strany), tady by žádný do 100tis. platit nemělo.. Rozhodně auto neumejvej a nafoť to. A doufej.. Záznam z palubní kamery by nebyl (mohl by pojišťovně stačit)? Jinak gratuluju k podařenýmu odchytu. Taky se poštěstilo, ale jel sem teda o dost víc...Zobrazit přílohu 28821 Vcera ve 14:15 (za docela silneho provozu) me prekvapila srna asi 50 m za znackou konec obce Kocbere. Vubec jsem ji nevidel, domnivam se, ze se dokonale schovala za ten tlusty A sloupek. Nastesti tam maji usekove mereni a ja zrovna zrychloval z padesatky, ale i tak napachala dost skody Srna pri narazu zlomeny vaz, takze netrpela. Policie prijet nechtela, pry kdyz je to bez zraneni, tak to neni nutne, jen poslali myslivce pro srnu. A me by ted vazne moc uklidnilo, kdybyste mi nekdo mohl napsat, ze to zarucene neni skoda za 100k+, kdy se musi cekat na sepsani od policie. Protoze jsem cetl, ze pojistovna pak muze zkouset navysit spoluucast...
Poskozeny je naraznik, maska, kapota, nos nad maskou, svetlo, smerovka a mlhovka. Automaticke rozsveceni funguje, sviti denni i potkavacky.
PČR by měla ke střetu se zvěří přijet vždy (je to majetek 3. strany), tady by žádný do 100tis. platit nemělo
No, když sem srazil tu srnku, tak se mě taky 3x ptali jestli potřebuju papír pro pojišťovnu a maj někoho poslat.. tak sem jim 3x řek, že jo no.. jako chápu, že se jim nechcou řešit sražený zajíci a lišky.. který člověk jenom přejede kolem.. ale když si u toho roztříská auto a pak čteš, jak se snažej pojišťovny v jednom kuse najít kde co, aby nemusely plnit..No ja jim volal, na lince chlapik v pohode, ze jestli nic z auta netece a nejsme zraneny, tak ze to neni nutny, jen poslou myslivce pro srnu... Proste se mu nechtelo to resit. Do toho pritelkyne brecela, dcera taky, ja jsem tam michal Sunar z termosky pro malou, aby prestala rvat (jak v nejaky komedii), pritom na uchu PČR, tak jsem si rikal “policii jsem volal, takze to je cajk”. To ze to nesepsali, me napadlo az doma. Treba nakonec budu mit “stesti” a nebude pojistovna resit par tisic navic.
No a kamera - ta z nejakeho duvodu prestala natacet asi hodinu predtim, a zacala zase az kdyz jsem nastartoval, abych se vic uhnul na vedlejsku a mohl si to nafotit poradne.
Jo, tak autorizáky a smluvní servisy, jak ví, že je to pro pojišťovnu, tak se to nebojijou natáhnout.. mě takhle šlo auto na totálku jenom proto, že cena dílů bez práce(!) byla odhadnuta na 75000 bez otevření motor. prostoru..no asi by mela prijet ale realita je teda jina.
Ja trefil sluzebakem srnku. Dobrzdoval jsem teda uz do krizovatky , ale skocila mi z naspu primo pred masku. Odletela do prikopu a spinkala uz navzdy Volal jsem hned k nam do dopravy co jako delat...auto pojizdne a na Octe "jen" vysypane mlhovky z uchytu...ze to nemam resit a dojet do firmy. Tak jsem dojel. Uz nevim kolik to bylo ale za to "jen" to bylo vic nez 50k v autorizaku. Resil se jen internim procesem zda nejsem vinik a jinak to bylo OK tak snad u tebe taky
O tom jsem nevěděl, díky za radu!Jinak ještě pozor na to, že po vyřešení srážky se zvěří pojišťovnou to pojištění zaniká a je potřeba to obnovit
Kamera je Xiaomi Mi Dash Cam-004d. Ale problém spíš bude v prastaré paměťovce s pomalým zápisem... Občas jsem si všiml, že mi na kameře svítí červená dioda a po chvíli se kamera sama vzpamatovala. Neřešil jsem toA to, že kamera nenatáčela, je k naštvání... značka a typ?
Dohodnu se v Mazdě, že bych to kdyžtak opravil jinde. Ale i tak, koukal jsem na OEM díly a jen to, co jsem poznal, že je rozbité (nevím, jak to vypadá pod nárazníkem) vyšlo na 50k+ za materiál, bez laku (z toho osvětlení je za 25k).v normálním se to opravilo za 40 i s prací..
Tak se možná něco změnilo - ten papír od pčr pojišťovna vyloženě nevyžaduje.. asi vážně stačí, že je poznat, že to bylo zvíře..Už se tím nebudu stresovat, teď už s tím nic neudělám. Počkám, jak to dopadne, a případně budu řešit další kolotoč s pojišťovnou. Každopádně díky za tipy a podporu!
Jen k tomu ciklistovy jízda přes přechod pro chodce, "Ačkoliv jako cyklista obecně vzato můžete překonat přechod pro chodce, aniž byste přitom museli sesednout z kola, je nutné si vždy uvědomit jednu důležitou věc: v dané situaci coby řidič nemáte stejnou přednost jako pěší. Z pohledu pravidel při přejíždějí přechodu pro chodce vjíždíte do vozovky z místa mimo pozemní komunikaci, a tak na přechodu bez světelné signalizace musíte dát přednost v jízdě ostatním řidičům."Myšlenkové stereotypy v praxi: řidič BMW, důchodce na silnici a drzý skútr.