• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

Nehody, skoro nehody, on-board videa

• Vlákno založil Vlákno založil Vitus
  • Datum založení Datum založení
Jen k tomu ciklistovy jízda přes přechod pro chodce, "Ačkoliv jako cyklista obecně vzato můžete překonat přechod pro chodce, aniž byste přitom museli sesednout z kola, je nutné si vždy uvědomit jednu důležitou věc: v dané situaci coby řidič nemáte stejnou přednost jako pěší. Z pohledu pravidel při přejíždějí přechodu pro chodce vjíždíte do vozovky z místa mimo pozemní komunikaci, a tak na přechodu bez světelné signalizace musíte dát přednost v jízdě ostatním řidičům."
Jste jeden z mála, který (správně) nerozporuje možnost překonat přechod i na kole (při neohrožení chodců a daní přednosti ostatním) :-)
Vím, že cyklista neměl přednost, ale on tam akorát přijel (když si video pustíte zpomaleně, tak je to i vidět) a já si nebyl jistej, jestli zastaví a nevjede tam, proto sem dupnul na brzdu (přecejenom řešit opravu auta a tahanice po soudech o dokazování, že tam fakt vjel nestojím), během toho už bylo jasné, že zastavil a já se mohl rozhodnout, zastavit úplně a pustit ho a pak si jet v klidu 50km/h a nebo se táhnout dál za autobusem.. zvolil sem to první..

Takhle to vypadá, jakoby se hovadsky jezdilo jen v Brně. :-)

Matu názvem (teďka už bych nejspíš volil název jinak) :-D
Ale v kompilacích sou záběry aji z jiných částí ČR (z HK snad víc než z Brna, Praha, Rakovník, "od fanoušků" pak ještě víc, v tý poslední Karlovy Vary třeba) O:-)
Ale jinak ano, klucí to flákaj tady :-D

Poskozeny je naraznik, maska, kapota, nos nad maskou, svetlo, smerovka a mlhovka.

Tak uz to je hotove, dopadlo to dobre. Dost jsem si oddechl, platim smluvni spoluucast a nic navic. Krome dilu, ktere byly viditelne poskozene a jsou drazsi, to odnesl jeste chladic klimy (+ kabely, konektory a podobne plastove dily, kovoveho to nic neohlo, geometrie OK).

Suma sumarum oprava za 151k. Mesic bez auta (10 dni byla oprava, to jsem mel nahradni CX-5 z pojistky). Uz jsem se na tu holku stribrnou tesil :)

Tak uz to je hotove, dopadlo to dobre. Dost jsem si oddechl, platim smluvni spoluucast a nic navic. Krome dilu, ktere byly viditelne poskozene a jsou drazsi, to odnesl jeste chladic klimy (+ kabely, konektory a podobne plastove dily, kovoveho to nic neohlo, geometrie OK).
Suma sumarum oprava za 151k. Mesic bez auta (10 dni byla oprava, to jsem mel nahradni CX-5 z pojistky). Uz jsem se na tu holku stribrnou tesil :)
Tak paráda, že to dopadlo takhle :)
ale aji tak je to docela pálka

Kompilace o tom, jak to vypadá, když si někdo myslí, že má absolutní přednost i o těch, kteří nemyslí vůbec.

Málem jsem to narval pod kamion. Časosběrné záběry jednoho tiráku. Ale také nehodu, sprostého motorkáře a nevyléčeného introverta najdete v mé nejnovější kompilaci.

Již ve starověkém Římě věděli, co lidé potřebují: chléb a hry.
Pojďte se podívat na novodobé císaře silnic, protože bez kamionů by nebylo rohlíků...a ani těchhle záběrů.

Jak to vypadá, když si jednou auto nenabourám sám. Důchodce v protisměru, skok přes svodidla, horor ptáci a již tradičně řidiči kamionu.

Měl bych si konečně pořídit kameru, asi bych mohl přispět docela dost záběry, i když už jezdím jen zlomek kilometrů co dřív. Ale naše nížinná zemědělská oblast je na zážitky bohatá... přecejen řidiči zvyklí na rychlost krávy, koně, v nejlepším Zetora, a do toho najednou pod prdelí auto. A dost cyklistů. Jen minulej tejden bych měl jedno zastavení na silnici v zatáčce, bez trojúhelníku, a dvakrát "sebevrah" pomalou rychlostí prostředkem silnice, jeden dokonce vrávoral sem a tam, a ostatní ať jedou třeba krajnicí (můj případ, naštěstí nepršelo, takže s osobákem nehrozilo utržení). Tenhle týden jen důchodkyně, co ve špičce zastavila na přeplněné silnici ve svém pruhu vedle volného místa, a začala chaoticky popojíždět vpřed a dozadu, jako kdyby hledala kvalt pro jízdu do boku. Po troubení a asi minutě to vzdala a odjela. Jízda po (typicky česky mikro-)kruháčích je taky zážitek, pokud mám čekat, až mi dá sjíždějící auto zleva blinkr :)

Sestrih fajn.. Leckdy je krasne videt, ze staci sledovat situaci a predvidat.. Jen teda na muj vkus az moc, radoby vtipnych, video-vsuvek...
jj, to dost často pomůže vyhnout se střetu, ale ne úplně vždy.. některý situace prostě předvídat nejdou..
je mi jasný, že ten edit nesedne každýmu - tady to byl výběr z kompilací záběrů za celej rok, takže tam to možná může působit "přeplácaně".
Měl bych si konečně pořídit kameru, asi bych mohl přispět docela dost záběry, i když už jezdím jen zlomek kilometrů co dřív. Ale naše nížinná zemědělská oblast je na zážitky bohatá... přecejen řidiči zvyklí na rychlost krávy, koně, v nejlepším Zetora, a do toho najednou pod prdelí auto. A dost cyklistů. Jen minulej tejden bych měl jedno zastavení na silnici v zatáčce, bez trojúhelníku, a dvakrát "sebevrah" pomalou rychlostí prostředkem silnice, jeden dokonce vrávoral sem a tam, a ostatní ať jedou třeba krajnicí (můj případ, naštěstí nepršelo, takže s osobákem nehrozilo utržení). Tenhle týden jen důchodkyně, co ve špičce zastavila na přeplněné silnici ve svém pruhu vedle volného místa, a začala chaoticky popojíždět vpřed a dozadu, jako kdyby hledala kvalt pro jízdu do boku. Po troubení a asi minutě to vzdala a odjela. Jízda po (typicky česky mikro-)kruháčích je taky zážitek, pokud mám čekat, až mi dá sjíždějící auto zleva blinkr :)
Já už bez kamery nevyjíždím, cejtil bych se jako nahej :-D Takže můžu její koupi jedině doporučit. Dost často to může být jedinej důkaz, jinak je to tvrzení proti tvrzení..
Pokud si někdy pořídíte, tak klidně záběry posílejte :-)

Back