- 256
Já bych to tak černě neviděl, mám stejnou motorizaci, jezdíme s tím většinou 8-10km a občas delší trasu a ten problém nemám. Najezdil jsem na tom zatím cca 10tis km a mám najeto 75tis. Možná bych nechal preventivně vyměnit palivový a vzduchový filtr (pokud nejsou měněné). Nespíš se neudelala pořádně statická rege. Asi ji provedli, ale už to zpětně nekontrolovali. Chce s tím ideálně chvilku jezdit, podívat se na hodnoty DPF, jak rychle se zanáší atd. a když to není dobrý, provést rege opakovaně. Což podle mne neudělali.Upřímně? Bylo to pro mě několik let auto snů.... po všech stránkách... Jen jsem původně chtěla benzín, ty ale nebyly..... A jakožto ženská koukám samozřejmě na design , musí se mi to líbit. Nechtěla jsem jít cestou downsizingu a tohle si myslim že je jeden z mála posledních normálních modelů se silným motorem. Motorizace , výbava ... kombík ... ta elegance, rysy, dokonalé linie, křivky...... úplně mě uchvátila , AWD a možnost přepínání automatu na sekvenční řazení je pro mě opravdovou třešničkou na dortu. Několik let jsem říkala, že tohle je jediné auto, které se mi skutečně líbí...Podmínkou byla taky bílá kůže , což jsem se později dozvěděla , že je pouze ve verzi Revolution Top , takže ... bylo to trochu hledání , v kombinaci s dobrým stavem a nízkým nájezdem.
A abych doplnila , je to nejsilnější naftová verze , jediná dodávaná s automatem (nechtěla jsem si odvyknout na manuál, ale ... na to si člověk zvykne tak zatraceně rychle ) ... 175 koní, nejvyšší výbava , když nepočítám Takumi...Svezení v ní je jako jiná dimenze... je to prostě požitek, potěšení... je jako vesmírný koráb.... nebýt toho zas...DPF... tak řeknu že je dokonalá!
Před koupí jsem načetla spousty hodnocení, recenzí atd., i tak jsem do toho šla ... o zkrácených intervalech výměny oleje jsem věděla (kvůli ředění) . Nečekala jsem ale, že to bude takový extrém...:/. Šla jsem do toho i přesto, že jsem věděla, že naftová varianta může být problémová...
Ano, jde o kvalitu oleje. Když se neresetne, tak se to časem ozve. Předpokládám, že to udělali, když měnili olej.Máš info co tam nalili za olej? Nenalili tam moc? Bylo mi řečeno že jednou za čas by se měla výměna resetovat přes diagnostiku, že manuálně přes palubní počítač nestačí….