Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.
Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu
Motor má předepsáno C1, což je low SAPS, předpokládám, že to by mělo být dodrženo. Proto druhá možnost C4, která je též low SAPS, kvůli DPFku.C1 aj C4 su low SAPS, ale C1 ma aj znizenu HTHS, C4 normalnu, takze C4 bude pre motor lepsi, ak sa nejazdia iba kratke trasy. Je nejaky dovod preco nevybrat radsej nieco s C3?
Origo doporučení dle výrobce je 5W-30 ACEA A3/A5 nebo API SL (A5 má více popela než A3). Ravenol nebo Petro Canada je jedno. Oboje jsou skvělé oleje. Ravenol je asi trochu dostupnější.Ahoj, poraďte prodim jaky olej do M6 Gh 2,5 GTA?
Byl mi v autorizaku doporučen 5W-40
Uvazuji o Ravenolu, ale nevim jakej., nebo Petro-Canada Supreme. Popř. jinej.
Jezdim většinou kratky trasy po mestě, ale obcas ji proženu po dálnici, či okreskách.
Díky za odpověď.
Díky. Ja najedu do 10 000km/rok spíš 7 000. Tu 5w-40ku mi doporucoval krz to, ze ty mazdy casto berou olej. Mě se zatim neztrácí, teda zatim jsem kontroloval po 3 000km a nezdá se, ze by byl úbytek, i kdyz ta měrka je fakt na prd.Origo doporučení dle výrobce je 5W-30 ACEA A3/A5 nebo API SL (A5 má více popela než A3). Ravenol nebo Petro Canada je jedno. Oboje jsou skvělé oleje. Ravenol je asi trochu dostupnější.
Osobně bych nechal 5W-30. Ačkoliv 5W-40 má větší teplotní rozsah, tak po asi 6 tis km začíná degradovat a už nemaže tak, jak by měla. 5W-30 je stálejší a měla by si držet hodnoty i po 15 tis km.
A5 má více popela než A3
Jediný rozdíl mezi A5 a A3 je v HTHS viskozitě (A5 je řidší - lehkoběžný)
Za sebe můžu doporučit VST od Ravenolu
Moje chyba. Pravda.Hlupost
Suhlas
5w-40 sa A5 nerobi, takze ok. Ak 5w-30, urcite A3.
Díky. Ja najedu do 10 000km/rok spíš 7 000. Tu 5w-40ku mi doporucoval krz to, ze ty mazdy casto berou olej. Mě se zatim neztrácí, teda zatim jsem kontroloval po 3 000km a nezdá se, ze by byl úbytek, i kdyz ta měrka je fakt na prd.
Tzn. 5w-40? Ravenol vst 5w-30 jsem nenašel.Jediný rozdíl mezi A5 a A3 je v HTHS viskozitě (A5 je řidší - lehkoběžný)
Za sebe můžu doporučit VST od Ravenolu
Ano, Ravenol vst je pouze 5w-40Tzn. 5w-40? Ravenol vst 5w-30 jsem nenašel.
Mám ho aj ja do 2.5 a je to fajn olej, tichší chod ako s castrolom atd. Odporúčajú aj poliaci tento olej ak je spotreba do 1L/10kkm. Cena je prijateľná a ide tam 5L tak ti stačí presne to 5L balenie, na krabici si môžeš skontrolovať originalitu oleja cez webstránku Ravenolu. Ak máš nulovú spotrebu oleja tak môžeš dať aj 5w30 a trochu natiahnuť výmeny oleja, ale nevidím v tom nejaký zmysel.Tzn. 5w-40? Ravenol vst 5w-30 jsem nenašel.
Ok dík, koupim teda Ravenol VST 5w-40. A hodil by jsi mi sem jaky kupuješ filtry?Mám ho aj ja do 2.5 a je to fajn olej, tichší chod ako s castrolom atd. Odporúčajú aj poliaci tento olej ak je spotreba do 1L/10kkm. Cena je prijateľná a ide tam 5L tak ti stačí presne to 5L balenie, na krabici si môžeš skontrolovať originalitu oleja cez webstránku Ravenolu. Ak máš nulovú spotrebu oleja tak môžeš dať aj 5w30 a trochu natiahnuť výmeny oleja, ale nevidím v tom nejaký zmysel.
Co jsem koukal, tak asi jak u který. Mě podle VINka ukazuje celý(pevný) filtr. A kdyz jsem dal vyhledat podle modelu, tak mi vyskočily oba filtry. Zmiňuje to tady max: https://www.mazdaclub.cz/forum-tema/vse-o-motorovy-olej-a-filtr-110758Na 2.5 GH se ale mění jen vložka (pokud nebylo upraveno) , tma nebrat nejlevnější co jsou z tvrdýho papíru ale kvalitnější např MANN