• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

motor Oleje, intervaly výměn atd.

Neříkám, že mi odpovídal odborník :grinning:. Na dotaz, jestli ten olej C3-X má srovnatelnou ochranu jako starší A3 mi napsal toto, že A3 je taky mid SAPS.

Ochranu maju porovnatelnu. Ale nie rovnako dlho (TBN). Pri vymenach do max 10kkm su obe ok, pre auta s filtrom je C3 lepsie.

Zdarec klubaci, prosím vas co lijete do sve M6 GH 2.0 DISI? jezdim převažně krátke trasy, sem tam něco dál. Kdysi mi tu někdo radil Ravenol VST, ale ten snad už nikde není.
Děkuji.

Zdarec klubaci, prosím vas co lijete do sve M6 GH 2.0 DISI? jezdim převažně krátke trasy, sem tam něco dál. Kdysi mi tu někdo radil Ravenol VST, ale ten snad už nikde není.
Děkuji.
Pro všechny benzínové jednotky je specifikace stejná. To jest 5W-30 ACEA A3/A5 nebo API SL/SM. Ale můžeš klidně dát i 5W-40, jak se tu řešilo o stranu, dvě výše. Pročti.
Ravenol bych teď doporučoval všemi dvaceti prsty. :D VST jasná volba. :)

prosím tě, ja tam mám teď shell 10w40, protože i předtim jak sem to koupil tam bylo psano 10w40. Tak do w30 bych moc nechtěl jít. Ale ravenol 10w40 nemůžu najít jen 5w40.

Co tam předtím bylo je stejně jedno, když to vyleješ a dáš nový, tak starý je pryč. 10W-40 je v manuálu také. Někdo ho tam dal asi proto, že to mohlo víc papat olej. Nicméně VST není ve specifikaci ACEA A3 a 10W-40. Mají 10W-40 Ravenol TSi. To by ti klidně stačilo. :) Ale není problém to vylít a dát tam 5W-40 a VST. ;)

Tak dám na tebe a naleju tam tu 5w40 už mi to radil minulé i no_hits. Ale nechal jsem to měnit jinde. Tam nalili podle VIN Shell. :)
Dikes.

Nalili podle VIN Shell... Zajímavý...

Každopádně Ravenol VST se pořád prodává, doporučuju vzít na dufy.cz - cena nízká, berou to od hlavního ČR dovozce SD-oil a dodávají rychle

Prý podle specifikací atd. Teď si to nakoupím vše sám a dám na vasi radu a půjdu tedy do toho 5w40 vst.

Tak o víkendu se vrhnu na spojku. Nikde jsem nedohledal jestli má převodovka suché nebo mokré poloosy. I tak, když už podtím budu rád bych vyměnil převodový olej. Našel jsem chválu na CASTROL Syntrans TransAxle 75W-90. A co Ravenol 75W-85 MTF-1? Který bude lepší?
Než se auto prohřeje, jednička a dvojka tam padá hůře, dvojka tam cvakne jako kdyby přes zuby.

Caute aký je naj olej pre 2.0 16V 110kw?viem že 5w40 ale neviem špecifikáciu ,povodne som rozmýšľal na 5w50 ale neviem či sa môže liať do tohto motora dik

a jakou značku preferujete? :)
Na nejakom DE fóre som cital že si ľudia chválili Ravenol

Vždyť píšu A3/B4, nebo na co se ptáš?

Poprosím o radu, 6 2.5 192. Do teď každý rok co 8-10tis km měněný originál Supra 0w-20. Jaký olej doporučujete jako náhradu? Najeto 63000+, jízda po městě, spíše pomalá a neplynulá. Ale jezdím se i projet svižněji. Díky

Kolik sežere oleje mezi výměnami?

Já osobně mám zatím jenom dvě výměny. Mezi první a druhou výměnou z horní rysky do 3/4. Od druhé výměny najeto 5000+-, nejspíš to nalili taky po horní rysku (nejsem si jist) a momentálně se to drží na půlce. Jestli je mezi rysky 1 litr, tak bych odhadoval max do půl litru mezi výměnami.

To je na 0W-20 ještě slušný

Back