• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

motor Oleje, intervaly výměn atd.

Pokud to sleduješ opravdu pečlivě tak víš , že univerzální top volba neexistuje protože pro různý motory a rozdílný způsob užívání konkrétním majitelem je vhodný něco jinýho. Mimochodem FST je slušnej olej pro benzínovou atmosféru ;)

Chlapi olej. Filter mam zapečený ako sviňa.
Nejde to dole ani kľúčom na filter s reťazou.

Dokonca mi to spravilo preliaciny.
Ešte rozmýšľam nad kľúčom s tromi ramenami
Co odporúčate? Lebo ja už fakt neviem.
A sruba od vane je taktiez kaput...
☹️☹️

Poslední úprava:
Zřejmě to při poslední výměně někdo přehnal s "momentem" :D

Filter mozes asi prepichnut srobovakom, tak budes mat dost pevnu paku, aby si to povolil.

Zkus povolit za studena, nebo šroub dokonce zchladit. Sice olej tak nevyteče, ale priority se mění...

Tak aspon ten filter je uz dole.. toto je kluc ktory ma zachranil, vidite aky je ten filter uz poniceny :D
Srubu z vane som bohuzial dole stale nedal a tam uz pomoze fakt len vytahovak a jeden otcenas.
Olej som ale odcerpal pumpickou (cca 4.5l)
Tak asi tam uz nalejem novy olej a sruba sa poriesi neskor...
Inac rozmyslal som ze dam na zavit na olej. filter trochu medenej pasty, co myslite?

1621954735552.png

Nikdy som nemal problem povolit filter, ktory som sam rukou pritiahol. Problem som mal iba s filtrom po servise. Normalne namaz tesnenie olejom a pritiahni s citom rukou.

Nikdy som nemal problem povolit filter, ktory som sam rukou pritiahol. Problem som mal iba s filtrom po servise. Normalne namaz tesnenie olejom a pritiahni s citom rukou.
Já minule dotáhl taky filtr s citem, namazal těsnění a nemohl jsem to povolit, ani tím ozubeným pákovým klíčem na filtry. Na příště jsem se nachystal a vytiskl si klíč na 3D tiskárně, je to dělané na povolení rukou a jde do toho strčit i ráčna, tak snad to půjde:))))

191888227_226729935562979_5961054208047465221_n.jpg

Já minule dotáhl taky filtr s citem, namazal těsnění a nemohl jsem to povolit, ani tím ozubeným pákovým klíčem na filtry. Na příště jsem se nachystal a vytiskl si klíč na 3D tiskárně, je to dělané na povolení rukou a jde do toho strčit i ráčna, tak snad to půjde:))))

Zobrazit přílohu 34996
Pěkná práce.?

Tak mě dnes přišel olej a nějaký Jouda s tím kanistrem musel praštit?.Roh nadrcnutý a kanystr pochcaný od oleje.Tak jsem to musel celé očistit,odmastit a roh jsem zakápl vteřinovkou s aktivátorem,tak doufám že to bude držet.Naštěstí toho moc nevyteklo.

IMG20210603145624.jpg IMG20210603145852.jpg

To mě taky napadlo,ale když jsem si představoval jak to budu řešit,tak jsem kanystr zalepil a je to OK.Kdyby tam toho oleje chybělo,tak bych jim to reklamoval.Hold v každém stádě se najdou hovada které se neumí ke zboží chovat.

Tak dnes pokracovanie melodramy s vymenou oleja.
Zakupil som si 60W cerpadlo na 12V za 20e aby som ten olej vytiahol, kedze srubu mam znicenu a vysledok?
Paradicka :D
Vytiahlo to dokonca viac oleja ako ked zvyknem vypustat cez srubu.
Tusim az nejak 4.8-5l vyslo von.
Trvalo to zopar minut, olej musi mat teplotu cca 50-60 stupnov.
Dal som sa na to cca 15 min po 40km jazde a slo to uplne v pohode, len treba sa trosku pohrat s nasavacou hadicou.
Konecne tam mam Ravenol VST 5W40 a novy filter.

Odkaz na video: https://photos.app.goo.gl/b7KaeybC9k8bBeAK9

P.S Ta Varta ktory mi znamy daroval konecne nasla svoje uplatnenie :D
1622807098463.jpg

Takze vypustak uz resit nebudes a od ted az do smrti budes odsavat? :)

Uvidím, kedy sa mi podarí dostať k oprave tej sruby, ale tento tu spôsob mi absolútne nevadí a zdá sa mi ze je ešte efektívnejší keďže som vytiahol o niekoľko deci viac ako pri vypúšťani.

Uvidím, kedy sa mi podarí dostať k oprave tej sruby, ale tento tu spôsob mi absolútne nevadí a zdá sa mi ze je ešte efektívnejší keďže som vytiahol o niekoľko deci viac ako pri vypúšťani.
Ty kaly a bordel co je dole pochybuju že dobře vysaješ.

Back