• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

podvozek Pneumatiky

Jaké letní pneu 225/45 R18 pro lehce sportovní jízdu ? (každý 2 hlasy)

• Celkem voličů
    50
To ano, mas pravdu. Na ofiko strankach ne, ale kdyz na ni kouknes, tak uz to neni takova ta klasicka UHP, ale je to konkurent KU36, R1R, NS2R.

Důležitá je homologace a tu guma má

Koukám, že Barumky nebrzdí ani v případě Bravurisu 5 : https://www.autoforum.cz/zivot-ridi...IuHKwQe3CIQUpTa3c3kw9t6U5PfzdAmBLEYNQ0CnYFeDg
"Bravuris 5 HM se stejně jako devíti zbylými typům Němci radí vyhnout kvůli nebezpečnosti abnormálně dlouhé brzdné dráhy. Na suchém povrchu jsou barumky dokonce absolutně nejhorší."

Horší letní gumy jsem fakt ještě neměl viz. předchozí příspěvky: Pneumatiky

Celkové výsledky testu zde: https://www.tyrereviews.co.uk/Article/2020-Auto-Bild-Summer-Tyre-Test.htm
Výsledky Bridgestone Potenza S001 jednoznačně potvrzuji : Naturalova MX-5 NC FL Metropolitan Grey
Nic jiného bych na sportovní jízdu na mokru, ale i suchu na MX už nedal. Co se týče komfortu a výdrže, tak jsou rozhodně daleko lepší gumy viz. test (ale do cabria není co řešit) :)

Když už jsem u těch gum. Na GH po spokojených 2 letech na Atlasech - objednány znova. Dle předpokladu byla kilometrová výdrž nižší kvůli sjetým hranám měkkých bočnic. Absolutně stejně jako u letních Nokian a Hankook viz.: Pneumatiky
Skvělé komfortní pneu za nepřekonatelnou cenu. Na závodění vhodné nejsou jak jsem již několikrát psal. Ovšem od závodění mám jiná vozidla ;)

A na GJ jsou už obuty zánovní Bridgestone Turanza T001, tak jsem na ně v 225/45 R19 zvědav. Očekávám v průměru dobrou a vyrovnanou gumu, jak jistě všichni s těmito továrními gumami na šestkách potvrdí ;) Po sezóně podám report. A takto vypadá blue reflex šestka na tmavých discích viz.: Co jste dnes udělali na vašich Mazdách
Ještě musím naleštit a bude to TOP :)
IMG_20200403_160459.jpg

A když už jsem u slohové práce, tak si tu rovnou odložím i aktualizované poznatky o zimních gumách.
Nokian WR A4 - absolutní paráda za všech podmínek (teda kromě sněhu, tam budou jistě slabší, ale ani letos nemohu sloužit, protože žádný na cestě u nás nebyl :D ). Jak v 205/55 R16 , tak v 225/45 R19. Prostě na zimní pneu tiché a relativně sportovní. Žádné překvapení a mám je prostě na zimu radši než Continental: Pneumatiky

A teď to hlavní, proč jsem se chtěl rozepsat až sem. Jednoznačně nedoporučuji zimní pneu Falken Eurowinter HS01 v rozměru 205/50 R16. Horší zimní pneu jsem ještě neměl (ale věřím že jsou i horší). Neskutečně hlučná guma, přenos bočních sil hrozný hlavně za teplejšího počasí a brzdná dráha? To radši ani nemluvit. Tak nějak jsem si zvykl, že auto moc nebrzdí (člověk si zvykne na vše), a po přezutí na letní Bridgestone S001 jsem si skoro prokousl volant :) Jako darované nové pneu k autu potěšily, a to je tak vše. No na druhou stranu byla zábava se zadokolkou přes celou zimu i bez sněhu :D

To je vše a kdo dočetl až sem si může dát zlatého bludišťáka :grinning::cool:

Jsem s PS4 maximálně spokojen. Jen jsem si už zvykl a štve mě že se auto v zatáčkách, hlavně Skových, moc naklání. Uvažuju o tužších stabilizátorech... Ale ty ceny

Takže, ja du s GH příští týden na Falkeny FK510 poměr cena/výkon 2384kč/kus, neodolatelné rozměr 225/45 R18 MFS.
Tak uvídíme, na ježdění kolem komína s autem co najezdí 7000km ročně:), ale asi prakticky všechno bude lepší než 7 let staré Dunlopy Sport 2050 se kterýma jsem loňi docela trpěl.

Jsem s PS4 maximálně spokojen. Jen jsem si už zvykl a štve mě že se auto v zatáčkách, hlavně Skových, moc naklání. Uvažuju o tužších stabilizátorech... Ale ty ceny
Resim uplne stejny problem. U Primery hodne pomohli KYB Ultra SR ve spojeni se Sport/GT pruzinama. Na mazdu zkusim Bilstein B6, ale nevim co si mam myslet o tech stock pruzinach. Jmenuje se to sport, ale jina verze nez sport neni. Snizovat nechci a sport pruziny nesnizeny nikdo nedela. Takze jedine nechat stock a nechat se prekvapit, a nebo zjistit, kdo dela tuzsi nahradu, a nebo tam dat z klepocmouda.

Ztužit podvozek nechcu, s tím jsem spokojen, jen omezit to naklánění a to lze vyřešit tužším stabilizátorem.
S nižšíma pružinama to bude moc nízký a tužší a to nechci, komfirt bych chtěl zachovat

A ty uz jsi zkousel stock pruziny s Bilstein? Ja porad nevim co si mam o tom podvozku myslet. Nekdy mi to prijde tvrdy a nekdy jako zehlicka a houpacka. Ale do stabilitoru se vrtat nechci uplne, abych tim nerozhodil pretacivost/nedotacivost a nezavisle zaveseni.

Hlavní funkce stabilizátoru je omezování naklánění vozu

Na M3 BL GTA som mal doteraz Goodyear Eagle F1 Asymmetric 3, rozmer 205/50 R17 z 2017. Super gumy. Vydrzali mozno 50 000km. Spotreba ok, jazdne vlastnosti v zatackach a na mokru ok, mohli by byt ale trocku tichsie. Jazdil by som na nich aj dalej, no ako sa blizila ich zjazdenost k limitu, zacali hucat. Poztupne neznesitelne hucat. Z toho jedineho dovodu Goodyear uz nikdy viac.
Teraz som presedlal na Matador, zatial spokojnost, no mam na nich asi len 500km. Su za polovicnu cenu oproti spominanym Goodyear, tak som zvedavy

Goodyear eagle bývají hlučnější. Počkej si na mokro bude veselo ;)

Pred týždnom som nahodil "nové" letne disky + letne gumy Continental.
Hluk je trosku vacsi ako je u Continental plastov zvykom, no jazdne vlastnosti su citelne lepsie ako s Goodyear EffGrip. Uvidim co vydrz ale tak snad 3 sezony vydrzia.
97016122_274386380631449_5147686576779689984_n.jpg

Goodyear eagle bývají hlučnější. Počkej si na mokro bude veselo ;)

Za skúšku to stálo.
Na vode nie je problém. Na diaľnici nebola ani jedna krízová situácia, samozrejme som ju ani nechcel vyvolávať. Posledné týždne bolo aj pár daždivých ciest.
Oproti Goodyear sú Matador Hectoria 3 205/50 R17 o dosť hlučnejšie. Ale mám pocit, že aj spotreba vzrástla(podozrenie na protivietor). Pri prudšom prejazde zákrut GY pekne podržali a u Matador pociťujem neistotu, niečo ako plavbu.
Matador sú o dosť hlučnejšie ako GY. Dokonca hlučnejšie aj ako zimné 205/55 R16 Nokian WRA4(Nokiany sú tichšie aj ako letné GY). Už by som si ich rozhodne nekúpil.

to, že jedna generace je super, neznamená že bude i ta další - příklad Michelin PS2 super guma , PS3 propadák , PS4 z té mám smíšené pocity

S UHP2 nemám zkušenost, třeba jsou hrozné. Ale s informací co mám, tak Sava používá starší generaci směsi od Goodyearu a celkem jim to funguje (minimálně to tak bylo u UHP1 a u dalších pneu to také tak bude).

Odesláno z mého FRD-L09 pomocí Tapatalk

Cena je taky jediná výhoda té gumy
Je v cene Barumiek a je lepsia. Staci pozriet testy alebo uzivatelske recenzie na tyrereviews.co.uk
Na japonec svk fore ich malo obute par ludi na GH a chvalili. Ja som neskusal, siel som nakoniec do GY A5. Ale mal som rebricek, lacne - Sava, stred - Falken, premia - GY

Back