• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

podvozek Pneumatiky

Jaké letní pneu 225/45 R18 pro lehce sportovní jízdu ? (každý 2 hlasy)

• Celkem voličů
    50
Po přežutí na letní PS4 musim přiznat že ty micheliny značně víc hučí

Chtěl bych koupit na zimní pneu plecháče. Rozměr 7.5Jx17 ET50, 225/55 R17. Poradíte kde něco za solidní peníze sehnat? Klidně použité. Díky

Dělají se v 17" vůbec plecháče?

Budu kupovat disky 8.5x19. Chci aby pneu byli zároveň s diskem, ne tak aby lezl ráfek ven a ani aby byla pneu nafouklá přes disk.

Bude na to stačit 225/45 nebo mám koupit 235/40? Někdo nějaké zkušenosti? Na origo z šestky 7.5x19 je 225/45 tak akorát přesně, jak bych si to představoval. Tak jestli o palec širší disk bude s širšími 235 pneu vypadat tak stejně?

To je celkem jednoduché počítání - disk o palec šírší je širší o 25,4 mm. Tedy aby pneu vypadala na disku stejně, tak musí být o těch cca 25 mm širší jak pneu 225/xx. Tudíž by to měla být šířka 250/xx. Tato šířka se obvykle nevyrábí, takže jedině 245/40 nebo 255/40 - to je ovšem na hraně, jelikož průměr je o 0,2 % větší. Nejsem si jist, že každý výrobce disků na takový rozměr vydává typový list, abys to mohl nechat zapsat do TP. A také je třeba vybrat správný zális (ET). Může to i znamenat potřebu úprav. Je tady k tomu několik témat, kde je to popsáno. Myslím, že i v tomto vláknu.

Disky kupuji s pneu dohromady, oboje s typovým listem pro zapsání do TP. Vše je se vším kompatibilní.

Našel jsem plno článku, že jezdí s 225 na 8.5, dokonce s 215 ale to jen se vzduchových podvozkem, aby kolo zajelo do blatníku. Parkování velice opatrně a samotnému se mě ještě nestalo, že bych odřel disk.

Nejspíš vezmu 245/40, aby nebyl velký rozdíl v rychlosti. Sedět by to mělo dost podobně jako 225 na 7.5. I podle jednoduchých počtů jak říkáš ?

Ahoj, dnes se tchán dívá na přezutou mazdu a tvrdí mi, že jsou kola špatně - že jsou šipky i dezén správně jen na dvou kolech.. Nechce se mi věřit, že by byli tak hloupí už v Hirošimě, co si o tom myslíte?

17007527-D144-4AB7-B097-03D622CE5728.jpeg

Toto je asymetrická pneu, ta se bude obouvat podle vnější a vnitřní strany. Takže pokud z venku vidíš nápis outside na všech čtyřech, není co řešit.

edit: vnější drážky směřují směrem dopředu a vnitřní dozadu. Tudíž podle fotky obuto správně.

Jj, přesně tak, tedy šipka pro směr rotace na nich není, jen označení vnější strany.

To bude překvapení pro tchána...

Odesláno z mého Mi 10 pomocí Tapatalk

Toto je asymetrická pneu, ta se bude obouvat podle vnější a vnitřní strany. Takže pokud z venku vidíš nápis outside na všech čtyřech, není co řešit.

edit: vnější drážky směřují směrem dopředu a vnitřní dozadu. Tudíž podle fotky obuto správně.
Na vsech je out side, ale proc je teda na druhym kole ten smer sipek opacne?

04EBB874-7E2B-41F4-ACF1-D417DDF882A6.jpeg

Pokud by značila směr otáčení bude u šipky napsáno “rotation”. Toto je prostě tvar vzorku pneu

Pokud by značila směr otáčení bude u šipky napsáno “rotation”. Toto je prostě tvar vzorku pneu
No právě, na jedné straně směr toho vzorku koresponduje se vzorem směru rotace a na druhém ne, dle tchána přední kolo na první fotce ok, druhé je prý špatně ?viz foto

F919580E-C4C0-4464-83FC-C8416DE03F47.jpeg E08DB5CC-915E-40EA-933C-4FD7275043F4.jpeg

Směr otáčení bývá uváděn na zimních pneu, na letních je obvykle dána vnější strana s nápisem outside. Na vzorku nezáleží.

To jsme rádi.

Odesláno z mého Mi 10 pomocí Tapatalk

Jaká je běžná doba staří pneumatik na českých eshopech? Minulý rok jsem kupoval ještě před letní sezónou ať to mám vše s předstihem a dorazily pneumatiky rok starý. Tento rok jsem objednal až teď ke konci dubna a dorazily s dot 0821. Ještě teplý z výroby ?.

Koupil jsem Hankook Ventus S1 Evo3. Vybral jsem střední třídu, stejně jezdím od červené k červené, tak na co drahý pneu. Ale, na jednom autě mám “made in Hungary” a teď “made in Korea”. Má to nějaký vliv na kvalitu?

na jednom autě mám “made in Hungary” a teď “made in Korea”. Má to nějaký vliv na kvalitu?
Má to zásadní vliv na kvalitu. Ale nedá se říct, co bude lepší. Vyloženě záleží na té konkrétní šarži, jak a z čeho je pneu upečená.

Back