• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

podvozek Pneumatiky

Jaké letní pneu 225/45 R18 pro lehce sportovní jízdu ? (každý 2 hlasy)

• Celkem voličů
    50
Tak směs má vliv ale daleko větší vliv má asi vzorek

Věřím, že bude spokojenost. Pro dobrou informovanost nás ostatních - od jakého obchodu a jaký je DOT?

Su vyborne tie GY Asym F5, asi najlepsie letne gumy ake som mal zatial. Kto chce viac komfort a asi nizsi hluk tak PS4.

PS4 jsou dost hlučný a na komfort vyloženě nejsou primárně určený

PS4 jsou dost hlučný a na komfort vyloženě nejsou primárně určený
Přesně tak, mám je od loňska. Jejich název je celkem výstižný, ale hluk ještě ujde. Důležité je, že skvěle drží. GY jsou jistě tišší a komfortnější, byť s nimi nemám osobní zkušenost.

Nad tema GY jsem taky uvazoval. Bohuzel na 18 pro BM maji max 2 :-(, tak jsem sel do PS4...

Ze na muj rozmer (215/45R18 93W) maji jen: Goodyear eagle f1 asymmetric 2.

Budu shánět také nové letní gumy místo původních Toyo (najely cca 30tis a mají kolem 2,5mm)...Co by jste mě doporučili v ideálním poměru cena/výkon. Potřebuji rozměr 225/55/R17 aspoň 97V, aby nebyly nějak moc hlučné, měli dobrý nájezd a spotřebu a také bych chtěl s ochranou ráfku...;)

Díky za tipy

Poslední úprava:
Pirelli P7 Cinturato, přesně tenhle rozměr mám na druhym autě už pár let a fakt dobrý.

Tak asi půjdu do těchto

Snad by mohly být i tišší podle štítku

Tak po dlouhém váhání jsem nakonec zvolil Michelin primacy 4....Co mě ale překvapilo je hloubka dezénu nové pneu... Naměřil jsem cca 6.5mm stejně jako na služebních continentalech.... Myslel jsem že vzorek bývá hlubší ale to je asi jen u zimních

20210607_175942.jpg

Tak po dlouhém váhání jsem nakonec zvolil Michelin primacy 4....Co mě ale překvapilo je hloubka dezénu nové pneu... Naměřil jsem cca 6.5mm stejně jako na služebních continentalech.... Myslel jsem že vzorek bývá hlubší ale to je asi jen u zimních

Zobrazit přílohu 35218
Tyto balóny jsem taky pořídil. Jsou to papuče. 97% kanálů mě přestalo zajímat .....:) Mám je zatím krátce.

cau, pro vsechny.. oznaceni ochrany rafku na vybranych znackach:

Na pneumatikách koncernu Goodyear:

RFP – Rim Fringe Protector – ochrana disku
FP – Fringe Protector – ochrana disku

MFS – Maximum Flange Shied – ochrana disku, označení používané Dunlopem

Na pneumatikách koncernu Continental:

FR – Felgen Ripen – prstenec chránící obruč

Na pneumatikách koncernu Pirelli:

Donedávna se objevovalo označení Cord (ochrana disku na boční stěně pneumatiky), ale v současnosti už se nepoužívá.

Na pneumatikách koncernů Bridgestone a Michelin:

Kromě toho, že pneumatiky s měnším profilem než 55 většinou jsou vybaveny ochranným ramenem, tak se na pneumatikách neobjevuje označení, které by o tom informovalo.

Poslední úprava moderátorem:
Máte někdo na CX5 celoroční pneu? Nejaké zkušenosti na sněhu a v létě? Študoval jsem to teoreticky, ale není nad praktické zkušenosti :)
V úvahu přichází Continental nebo Michelin. Bydlím na Vysočině, ale ještě se mi nestalo že bych musel jet hlubokým sněhem, většinou je na silnici rozsolená břečka nebo ledovka.

Back