Podívej tady jsou ty Conti v 2018 a pořad je to celkove před Hankook.
Continental AllSeasonContact detailed overview ✓Real test results ✓Key performance rating ✓Comparison with competitors ✓Pros & Cons
alltyretests.com
Myslím ze to co koupím bude DOT 2020/21 takže v pohodě.
Pokud je budu mít nazuty celej rok tak si myslím ze stejně budu příští podzim kupovat nové (fakt tomu dávám tak 30-40 tisic km což je můj roční/lehce přes najezd) a to už by třeba mohl byt větší vyber.
Jo a našel sem i ty Vredestein a ještě Maxxis ale když jsem ty testy prolítl tak mi stejně pořád z dostupných pro můj rozměr vychází nejlíp ty Conti, tak jsem je objednal.
Obchod slibuje DOT 2021/20 tak uvidím co dojde a budu doufat ze za rok až budu kupovat nové budou třeba Goodyear nebo Michelin v mem rozměru a bude vyšší vyber celkově, ale asi se to nedá moc čekat. Každopádně čekám ze ty celoročky se budou rozšiřovat v nabídkách a pokud půjde vylepšování tím tempem co šlo poslední roky tak si myslím, že další generace mohou být hodně zajímavé.
No celkově jsem zvědav jaký to bude.
Ještě dotaz k rychlostnímu indexu.
V TP mám nejvyšší rychlost 197 km/h
Zároveň mi tam zapsali pneu 215/45 R18 89W.
W je 270 což ale překračuje max rychlost o 3 kategorie a ne o 1 jak bejvalo požadováno.
Stačí mi tedy V jak bylo zákonem požadováno aby pneu o jednu třídu prekračovala rychlost vozu což je tady o 2?
Nebo díky tomu, že tam nejakej ,,nadšenec” zapsal W což bylo na letních pneu je tento údaj přednější před max rychlostí?
Nebo si prostě jen u V nastavím na budíku maximalku na 240 což u zimních pneu lze a celoročky by měli byt zákonem chápány jako zimní.