to
@MK-M3 .To máš 18-tky ? Já totiž až dojedu nejspíš příští rok sadu zima/léto tak chci taky nahodit celoročky. Díval jsem se právě taky na ty Conti, který vyhrávají v testech. No a co se týče komfortu jízdy,tlumení nerovností, výmolů, je to tak cca stejný v porovnání s Bridgestonama který jsi měl, pokud si dobře pamatuju jako letní ? tedy jestli ta směs na celoročkách Conti je spíš do měkka nebo do tvrda, ale když ty celoročky jsou stavěný víc na zimu, tak by asi měla být měkčí.
Jj mám ty 215/45 R18 93V
Pohodlí je výrazně lepší jak na letních Bridgestone. Jak jsem psal ty jsem ,,podhuštoval” na 2,4 bar aby to nebylo pocitově tvrdé při jízdě po výmolech a td.
Ty Continentaly na stejné pohodlí mám na 2,7 bar při 2,6 bar jsou pohodlnější.
Co se hlučnosti týče tak je asi v reálu stejná, ale pocitově je to jiný zvuk takže mi ta pneu přijde příjemnější a mírně tižší.
Tvrdost směsi je u Conti nižší takže jsou to měkčí pneu jak letní Bridgestone ale zas to nebude jak zimní guma - teď žádnou zimní novou nikdo znamej nemá a ono stourání nehtem s odstupem času bude dost zavádějící.
Tak super, ze jsi spokojeny. Snih by mel byt, kdyz ne letos, tak po novem roce. Zalezi kde se pohybujes. Jeste uvidis na jare, jak to bude pri vyssich teplotach. Kdyztak tam muzes na cerven-rijen hodit ty Bridgestone.
Podívej vyšší teploty jsem stihnul jen 15°C a jednou 20°C a sluníčko.
Ale při těchto teplotách to na suchu drželo jak letní Bridgestone v tom jsem nepoznal rozdíl. Takže to bylo fajn.
Spis jsem zvedav na těch par tropických dni v létě kdy bude 35°C ale to je teď hodně daleko.
Možná i pro tyto teploty lepší ze pneu nemá moc vysoký profil a ze místo původní nosnosti 89 co byla na Bridgestone mají tyto 93 takže by se to ani za vysokých teplot díky měkčí směsi nemuselo nijak ,,žvejkat”
Vzorek taky vypadá celkem příznivé tím ze to jsou větší bloky tak doufám ze i na ty hodně teple dni to bude fajn.
Samo blbnout s tím na okruhu to fakt ne ale na to není fajn ani letní pneu.
PS ještě doplním ze mám tedy pneu vyrobené DOT3621 určitě se rok od roku může mírně lišit směs.