• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

podvozek Pneumatiky

Jaké letní pneu 225/45 R18 pro lehce sportovní jízdu ? (každý 2 hlasy)

• Celkem voličů
    50
Ty jezdim ja na predku (205/55/16), misto zimnich. Trosinku slabsi na suchu oproti Conti prevdepodobne. Nove mely 7.5 a po 14k predni maji 6.45 a 6.2. Na vode a snehu dobry. Na snehu jako zimni. Zatim jsem na nich vyjel i sjel v CHKO vsechno a jeste dojel a predjel nejake lajdaky na zimich :D
Já je kupoval přítelkyni na auto ve 195:65 R15. Nátury sice jsou ale čeká se na geometrii - měnily se ramena.
Jinak měli cca 7,2mm což mi přijde škoda proti mým Conti co měli 8,5mm. Ale zas ta cena 1250,- je směšná ?
Vypadají dost podobně ten stred mají víc drazkovaný tak jsem zvědav.

Ahojte, před dvěmi lety se tu řešily Falkeny Azenis FK510, ti co je nakonec obuli - jaká je výdrž? Koukám na testy a má tam jen okolo 70-75%. Máte už reálnější data jak dlouho vydrží jetelná, nebo jestli nemění moc své vlastnosti?

Jezdím 3ti sezónu (cca 15 tis.) zatím ok, 6mm vzorek po 3 sezónách drží dobře letos premiera zimaku Kleber Krisalp HP3 tak uvidíme.

Ahojte, před dvěmi lety se tu řešily Falkeny Azenis FK510, ti co je nakonec obuli - jaká je výdrž? Koukám na testy a má tam jen okolo 70-75%. Máte už reálnější data jak dlouho vydrží jetelná, nebo jestli nemění moc své vlastnosti?
Já mám novější model Azenis fk520 odjeto jednu sezónu asi 8000km a jsou to skvělé pneu. Parádně drží na suchu i mokru, jsou tiché a snad nějakou dobu vydrží, tak od pohledu mi přijde, že se ojíždí o dost pomaleji než Nokian Powerproof co jsem měl na GG. Až budu přezouvat tak změřím kolik zbývá když vzpomenu.

Jezdím 3ti sezónu (cca 15 tis.) zatím ok, 6mm vzorek po 3 sezónách drží dobře letos premiera zimaku Kleber Krisalp HP3 tak uvidíme.
Po 15 tisících 6mm….? To měli tak málo původně nebo se tak rychle sjíždí?

Já měl na celoročkách po 15 tisících úbytek na přední 1,5mm na zadní 0,5mm - původní hodnota 8,5mm.

Po 15 tisících 6mm….? To měli tak málo původně nebo se tak rychle sjíždí?

Já měl na celoročkách po 15 tisících úbytek na přední 1,5mm na zadní 0,5mm - původní hodnota 8,5mm.
No ono taky není 15000 jako 15000. Třeba mým stylem jízdy může být 15000 jako u jiného 30000 ?

Což to klidně muže být. Ale tak taky záleží kolik tedy měli původně.

Původně měli 7,2 mm, takže za mě ok. Někomu vyhovovat nemusí.

Aha tak to je normální opotřebení - jsem nečekal tak nízký dezen původně.

Jinak sem zapomněl ty Krisalpy přišli v pondělí a mají DOT 42/22 což docela mazec sem nezažil poslali snad z linky?

Já je mám už asi 4 roky, sníh jsem s nima moc nezažil, ale za mokra kolem 10 stupňů nad nulou držely na dálnici jak přibitý i ve 160 km rychlosti.....

Já mám novější model Azenis fk520 odjeto jednu sezónu asi 8000km a jsou to skvělé pneu. Parádně drží na suchu i mokru, jsou tiché a snad nějakou dobu vydrží, tak od pohledu mi přijde, že se ojíždí o dost pomaleji než Nokian Powerproof co jsem měl na GG. Až budu přezouvat tak změřím kolik zbývá když vzpomenu.
Ahoj, diky za echo, bohuzel 520 se na M3 nedelaji (215/45 R18), ale ta 510 vypada prave dobre a oproti GY Assym 3 neztraceji na vode skoro nic :))

Sliboval jsem, že když koupím na zimu Hankooky, o kterých jsme se zde bavili, tak dám reference. Inu jelikož jsem nakonec sehnal komplet sadu zimních kol i s obutím, tak na to nedojde, ale dám tu díky tomu pro změnu reference na dost neobvyklé obutí (minimálně pro mě je to úplná novinka), které se zdá být docela zajímavé. Sadu kol jsem koupil obutou do BestDrive winter, což jsem ani nevěděl, že existuje, ale mě šlo primárně o kola s tím, že když budou gumy nějaká čínská stlačená tma, tak si obuju co budu chtít. Inu hledal jsem, co je ten BestDrive zač a hle oni jsou to gumy, které si nechává dělat stejnojmenná síť pneuservisů od Continentalu, mimochodem BestDrive samotný spadá pod Continental. No to nezní úplně špatně, gumy jsou skutečně dělané v EU, takže by to Continentalu odpovídalo a vlastně to i dává docela smysl, tak jsem si řekl, že tedy dobrá dám jim alespoň letos šanci a uvidím...bohužel žádný test není k nalezení, takže testovat musím na vlastní triko :) Gumy jsou prakticky nové, jeté by měli být jednu sezonu, tomu odpovídá i dot 21 a jejich reálný stav je takový, že podle mě jezdili opravdu chvilku, jsou jak nové.
Co od toho čekám? (teorie)
Tak nějak mi dává smysl, že si BD nechá udělat "vlastní" gumu, která bude o něco levnější, než Conti a pravděpodobně to nebude zmetek, napadá mě třeba něco jako předchozí generace Conti...to je taková moje teorie. Přece jen úplně levné taky nejsou, bavíme se tady o rozdílu v mém rozměru cca 400kč proti Conti TS850 a cca 500kš proti posledním TS870. Vlastně se to pohybuje v cenové hladině právě těch Hankooků, otázkou je, zda třeba při koupi přímo v BD není nějaká sleva, nebo tak něco, to netuším.
Jaká je realita?
Mám je nahozené od víkendu, takže zatím nějakých 200 km, část na suchu, část na morku, takový ten pěkný ranní sliz, který nás teď čeká asi každý den, aneb standardní zima našeho kraje :) Rovnou postupně zkouším co zvládnou, abych věděl co si mohu dovolit a musím říct, že dobré, pro mě zatím velice milé překvapení. Na dálnici ve vyšších rychlostech pohoda, ani hluk nijak výrazný, na okreskách v zatáčkách pěkně drží, zkoušel jsem i dost tvrdý nájezd do zatáčky s tvrdším brzděním a také podrželi, vypadá to dobře. Samozřejmě ještě uvidím jaké budou, až bude vysloveně mrznout, jaké budou na sněhu, ale zatím vážně dobré a co si budeme, naše zima je 90% času suchá / mokrá, než ledová s zasněžená, minimálně pro nás ze středu Čech tomu tak je.

Já je viděl u nich na prodejně. Nevypadají zle ale na druhou stranu zas nevidím smysl do nich jít - cenově nijak extra výhodné nejsou za tu cenu bych šáhl po klasických značkách. Samo když jsi je koupil s koly tak proč ne.

Tak mám tady malý report o pneumatikách. Přezouval jsem teď gumy, tak jsem je všechny změřil a kouknul jsem, kdy jsem je kupoval.

LETNÍ - Goodyear Eagle F1 Asymmetric 5 225/45 R18
Pořízení 6.6.2021 - odjeto cca dvě léta.
Stav:
PP - 4,17 mm
ZP - 5,7 mm
PL - 4,3 mm
ZL - 5,86 mm

ZIMNÍ - Bridgestone Blizzak LM005 205/60 R16
Pořízení 26.1.2021 - odjeto cca dvě zimy
Stav:
PP - 5,5 mm
ZP - 6,9 mm
PL - 6,2 mm
ZL - 6,9 mm

Předpokládám, že pro letní gumy bude příští rok konečná. Takže výdrž by byla cca 3 sezóny. Díky tomu, že jsou měkčí, tak dobře drží. Takže je moc nešetřím.
Zimní by teoreticky mohli dát 4 sezóny. A to každý říkal, že se rychle sjíždí.

Překvapilo mě, že nejsou sjeté rovnoměrně. Měl jsem problém naměřit stejné údaje na gumě. I když jsem měřil střed, tak modelově, někde bylo 5,5, o centimetr dál bylo 5,2, atp. Takže nevím, jestli problém s tlumiči, geometrií, nebo něčím jiným. Nicméně střed by měl být plus mínus stejný v celém obvodu. Kraje bych pochopil. Nebo to je prostě jen neduh samotného vzorku gum.

Back