Sliboval jsem, že když koupím na zimu Hankooky, o kterých jsme se zde bavili, tak dám reference. Inu jelikož jsem nakonec sehnal komplet sadu zimních kol i s obutím, tak na to nedojde, ale dám tu díky tomu pro změnu reference na dost neobvyklé obutí (minimálně pro mě je to úplná novinka), které se zdá být docela zajímavé. Sadu kol jsem koupil obutou do BestDrive winter, což jsem ani nevěděl, že existuje, ale mě šlo primárně o kola s tím, že když budou gumy nějaká čínská stlačená tma, tak si obuju co budu chtít. Inu hledal jsem, co je ten BestDrive zač a hle oni jsou to gumy, které si nechává dělat stejnojmenná síť pneuservisů od Continentalu, mimochodem BestDrive samotný spadá pod Continental. No to nezní úplně špatně, gumy jsou skutečně dělané v EU, takže by to Continentalu odpovídalo a vlastně to i dává docela smysl, tak jsem si řekl, že tedy dobrá dám jim alespoň letos šanci a uvidím...bohužel žádný test není k nalezení, takže testovat musím na vlastní triko
Gumy jsou prakticky nové, jeté by měli být jednu sezonu, tomu odpovídá i dot 21 a jejich reálný stav je takový, že podle mě jezdili opravdu chvilku, jsou jak nové.
Co od toho čekám? (teorie)
Tak nějak mi dává smysl, že si BD nechá udělat "vlastní" gumu, která bude o něco levnější, než Conti a pravděpodobně to nebude zmetek, napadá mě třeba něco jako předchozí generace Conti...to je taková moje teorie. Přece jen úplně levné taky nejsou, bavíme se tady o rozdílu v mém rozměru cca 400kč proti Conti TS850 a cca 500kš proti posledním TS870. Vlastně se to pohybuje v cenové hladině právě těch Hankooků, otázkou je, zda třeba při koupi přímo v BD není nějaká sleva, nebo tak něco, to netuším.
Jaká je realita?
Mám je nahozené od víkendu, takže zatím nějakých 200 km, část na suchu, část na morku, takový ten pěkný ranní sliz, který nás teď čeká asi každý den, aneb standardní zima našeho kraje
Rovnou postupně zkouším co zvládnou, abych věděl co si mohu dovolit a musím říct, že dobré, pro mě zatím velice milé překvapení. Na dálnici ve vyšších rychlostech pohoda, ani hluk nijak výrazný, na okreskách v zatáčkách pěkně drží, zkoušel jsem i dost tvrdý nájezd do zatáčky s tvrdším brzděním a také podrželi, vypadá to dobře. Samozřejmě ještě uvidím jaké budou, až bude vysloveně mrznout, jaké budou na sněhu, ale zatím vážně dobré a co si budeme, naše zima je 90% času suchá / mokrá, než ledová s zasněžená, minimálně pro nás ze středu Čech tomu tak je.