• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

podvozek Pneumatiky

Jaké letní pneu 225/45 R18 pro lehce sportovní jízdu ? (každý 2 hlasy)

• Celkem voličů
    50
vzal jsem nakonec ty Nexeny (XL verze), ikdyž jsem hodně váhal s těma Hankookama (rozdíl ceny cca 4K).
Tak to je dobrý, tohle to... Já už si nějakej ten den vybírám mezi Hankookama a GY (přikláněl jsem se ke GY) a ty mi dáš dalšího brouka do hlavy :joy: :joy: :joy:
Já o těch Nexenech taky uvažoval, ale nějak se z mého hledáčku brzy vytratily...
No a teď už nevím tuplovaně :scream:

Mám NEXEN nFERA SU1, druhý rok, spokojenost...
Dnes přišly nové, DOT 0920, vsenaauto.cz, 2440,- kus

Poslední úprava moderátorem:
Letní Nexeny fakt vycházejí pro mě podle testů překvapivě dobře. Ale naruším vám debatu o letních vsuvkou o zimních. Zimní Pirelli Sottozero III dosloužily a opravdu vydržely neuvěřitelně málo, max. 20 tkm. Vybral jsem Bridgestone Blizzak LM005 XL v rozměru 235/45 R18 98V XL. Jsou o hodně bytelnější, než byly Pirelky 215/50 R18 92V, tak doufám, že vydrží o dost víc. Přestože na zimu jsem vždy preferoval užší gumy kvůli vyššímu tlaku na jednotku plochy, tak zase abych za to platil o tolik víc, to tedy ne.
Díky nákupu v druhé půli sezóny jsem dosáhl na cenu, počítám o nějakých 1100 - 1200 na kus menší, než kdybych kupoval ještě začátkem ledna. Tedy 3750 za kus a pozor - DOT 4720 ?. Pořízeno přes e-shop MegaMax ze Slaného a tam jsem si dojel z Prahy i kvůli montáži. Dodali za 3 dny a namontovali v termínu podle mého požadavku - v pátek předminulý týden odpoledne! Dobrá služba. A hned jsem v Po díky sněhové nadílce otestoval. Drží dobře. Viz foto.

IMG_20210208_082601.jpg IMG_20210208_082520.jpg

Sottozero 3 mam ted na r16 tak to jsi me moc nepotesil , ikdyz rocni najezd neni velky, tak by to par sezon urcite vydrzet melo. Navic cena za kus bylo 1400,-

Sent from my iPhone using Tapatalk

Každej se u levných gum ohání argumentem že není závodník ale očividně nikdo nepotřebuje brzdit :D

@MichalP Mě překvapily dvě věci. 1. Rozměr pneu- je jiný, než máš v TP, nebo je máš takhle zapsané? 2. Na fotkách ta barva vypadá jak světle šedá...zajímavé.

@Doofer Koukl jsem na anketu, kolik lidí hlasovalo ty tvoje favorizované Nexeny a zjistil jsem že jeden - ty, tak mě to docela pobavilo :)

Každej se u levných gum ohání argumentem že není závodník ale očividně nikdo nepotřebuje brzdit :D
no mě to spíš přijde jako pouhý předsudek řidičů vůči kvalitativnímu průměru pneu na trhu nebo aspoň lidí zde na fóru :p. nepopírám, že drahé prémiové značky budou zřejmě v celkovém testu kvalitnější. otázkou je, zda ty vlastnosti, kde je už ten rozdíl skutečně poznat, vůbec řidič u "normální jízdy" (mimochodem takto byla od začátku postavená anketa) dokáže využít... pokud máme věřit testům a štítkům, tak mi B/B nepřijde fakt špatný a tato pneu zastaví na suchu i mokru naprosto v pohodě. no a kupovat si 2-3x dražší pneu jen pro značkový nápis na běhounu.... na to já ale házim vysokýho :poop: to si za ty prachy koupím na to auto další potřebné věci, které opravdu využiju.

to máš stejný, jako kdyby sis mermomocí musel koupit profi aku vrtačku se všema fičurama co to dnes umí za určitě 10K a víc, aby sousedi viděli co máš za vercajk, ale ve skutečnosti v rámci hobby kutění ani nevíš co to je příklep a ve finále pouze šroubuješ a dotahuješ.

já třeba jezdím svižně a nikdy jsem za svých 22 let řízení neměl nehodu. zkrátka přizpůsobím jízdu aktuálnímu počasí, tzn. nepojedu jak hovado za silného deště nebo na sněhu. na suchu a když je přehledný provoz si klidně, rád a celkem často dám kickdown a předjedu koho potřebuju. zato vocasů se značkovýma pneu a drahýma prémiovýma kárama jsem kolem silnice v pangejtu za svůj život viděl dost a dost :p

@MichalP Mě překvapily dvě věci. 1. Rozměr pneu- je jiný, než máš v TP, nebo je máš takhle zapsané? 2. Na fotkách ta barva vypadá jak světle šedá...zajímavé.

@Doofer Koukl jsem na anketu, kolik lidí hlasovalo ty tvoje favorizované Nexeny a zjistil jsem že jeden - ty, tak mě to docela pobavilo :)
jeden můj hlas :cool: Podívej na to naše "domácí žvýkání" službu udělají. zdar a sílu

Poslední úprava:
@Doofer To neber jako nějakou kritiku, ale fakt jsem se pobavil. Osobně si myslím, že to bude lepší než Barum, takže je to OK na takovéto domácí žvýkání :)

Sottozero 3 mam ted na r16 tak to jsi me moc nepotesil
Asi se na tom podepsal i nějaký problém s geometrií zadní nápravy, sjižděly se mi i letní :( Takže to nemusí být pravidlem.
Mě překvapily dvě věci. 1. Rozměr pneu- je jiný, než máš v TP, nebo je máš takhle zapsané? 2. Na fotkách ta barva vypadá jak světle šedá...zajímavé.
Mám dopsané 4 rozměry pro 18" disky podle typového listu výrobce disků (Ronal). Mohl bych mít např. i rozměr 225/50, ale bez garance pro řetězy. Co se týče barvy, tak pokud máš na mysli barvu karoserie, tak věz, že a. byla celkem špinavá, b. bylo zataženo, c. ta Silver Sonic je opravdu více šedá než bývají stříbrné metalízy - což se mi líbí. Jen na slunci se objeví ten metalický efekt.

Tak anketa skončila, přidám tedy výsledky i z Google ankety jak jsem slíbil...
suma sumárum - 27 odpovědí
Goodyear Eagle F1 Asymmetric 5 - 12 odpovědí
Hankook Ventus S1 evo 3 - 5 odpovědí
Nexen N Fera SU4 - 3 odpovědi

Nokian PowerProof - 2 odpovědi
Turanza T005, Dunlop SP Sport, Michelin Pilot Sport a PS4 po jednom hlasu. + 1 hlas pro nespecifikované Micheliny o_O

Když bych to sloučím s připnutou anketou, tak to na celý čáře vyhrály Goodyeary, následovaný Hankookama...
No, vezměte si z toho kdo chcete, co chcete... já budu asi i nadále bloumat mezi GY a Hankookama :dizzy:

Ja som objednal tiez GY, akurat na GH je v TP 91W na R18 225/45 a nasiel som len vyssie indexy 91Y a 95Y, tak sa mozem teraz zviest aj 300km/h

Ty Asym 5 jsou opravdu zajimavej kompromis za ty peníze hodně slušný gumy

@Doofer tak ty štítky jsou úplně k hovnu. Pneumatika která má nízkou spotřebu a málo drží má lepší hodnocení než funkční pneu.
Testy jsou podle mě slušně udělaný na Tyreviews.co.uk

Tak na Tyreviews boli tie GY zradene medzi top3 letnych pneu minuly rok k PS4 a Continentalom, vtedy za vyhodnejsiu cenu. Dnes mam pocit, ze tie GY F5 stoja docela rovnako ako tie najlepsie micheliny a conti, ale 2 mesiace dozadu boli naozaj lacnejsie.

Ty gumy v žádným testu nebyly. Píše se tam
Sorry, we don't currently have any magazine tyre tests for the Nexen N Fera SU4
To hodnocení co vidíš je hodnocení uživatelů který má stejnou vypovídající hodnotu jako naše dohadování na fóru

Za mě obecně člověk neslapne vedle když vezme Goodyear (mají vždy nejlepší poměr cena výkon) nebo Michelin, případně údajně Continental (ten nemám moc rád skrz marketing a mám špatnou zkušenost). Z cenově dostupnějších Hankook.

Pak už jsou u ostatních značek jen jednotlivý modely který z nějakého důvodu fungují třeba Falken FK510, Federal 595RS-R (sucho) , Advan AD08R (sucho), Bridgestone RE050A resp RE002, Bridgestone LM005 (zimní), Uniroyal Rainsport - každá generace (top na mokro) ...

Poslední úprava:
Už jsem nestihl edit, tady přikládám přehled aktuálních cen a vývoj cen. Zajímavá je aktuální cena GY SuperSport což je obdoba Michelin PS 4S, pro ty co si rádi užívají okresky a zatáčky je to skvělá volba - parádní grip se stále slušnou funkcí na mokru (není to semislick ale pořád UHP guma)
tab.png
cena.png
prehled.png

Aby tu nevznikl dojem, že ty Nexeny jsou nějaká nižší třída, tak citace z testu ADAC 2020 v rozměru 245/40 R18:
The "best of the rest" spot was awarded to the Nexen N'Fera Sport, with tyres from Sava,
Vredestein, Falken, Bridgestone, Kumho, Nokian, Pirelli and Toyo all close behind.
Hned po Michelin, Conti, GY a Maxxis. A před takovými zavedenými značkami. Tedy jedná se o model Nexen N Fera SU2 a nevím, jaký je rozdíl oproti SU4. Ale Tyre Review oboje zařazuje do Ultra High Performance kategorie.

Aby tu nevznikl dojem, že ty Nexeny jsou nějaká nižší třída, tak citace z testu ADAC 2020 v rozměru 245/40 R18:
The "best of the rest" spot was awarded to the Nexen N'Fera Sport, with tyres from Sava,
Vredestein, Falken, Bridgestone, Kumho, Nokian, Pirelli and Toyo all close behind.
Hned po Michelin, Conti, GY a Maxxis. A před takovými zavedenými značkami. Tedy jedná se o model Nexen N Fera SU2 a nevím, jaký je rozdíl oproti SU4. Ale Tyre Review oboje zařazuje do Ultra High Performance kategorie.
stovky podobnych zaveru je od samotnych uzivatelu napric weby, kteri na nich jezdi a hodne z nich muze z vlastni zkusenosti porovnavat s premiovymi pneu, ktere drive meli. nemyslim si ze to je nahoda nebo zaplacena reklama.. pro me maji treba tyto zavery vetsi vahu, nez jeden ofiko test, ktery bych se nedivil, ze je rentabilnimi premiovymi vyrobci ovlivnen/zaplacen. IMHO pokud nejezdim okruhy na limitu, tak proste ty vlastnosti z tech velkych ofiko testu ani nemuzu poznat - viz muj prispevek vyse.

nesoudim, at si kazdy koupi co jest mu libo, jen bych neveril slepe vsemu co spatri svetlo sveta pod zastitou radoby velkeho "nezavisleho" testu. korupce funguje vsude a tohle je velky business.

Poslední úprava:
Back