Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.
Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu
Výborná formulacePokud žalobce dne 12.4.2016 reklamoval vady u prodávajícího a záruční doba v délce 2 let počala dne 27.2.2014, pak žalobce vady reklamoval po záruční době, tedy pozdě.
A má smysl se odvolávat? O konstrukční vadě (vahadla s vačkou) v rozsudku není ani slovo. Vrátit auto nelze. Ředění oleje naftou je dostatečně popsáno v manualu, tedy i soudní znalec by potvrdil, že uvedený stav či projev vozidla je běžný. Odpovednost za vady (tedy dříve záruka) je skutečně na 2 roky, v této lhůtě lze odstoupit od kupní smlouvy, po této lhůtě má smůlu. Úplně zbytečně vyhodil cca 60000,-.samosoudce nebo prvoinstanční soud se s tím nikdy nemaže protože ví, že se každej odvolá .....
aby pak ušetřili pár mizerných tisíc za prodlouženou záruku.
Pojišťovnou CarGarantie na určité množiny dílů, ale pojistnou událost i plnění vyřizuje servis. Není problém si olej koupit v prověřeném e-shopu a do autorizovaného servisu donést. Žádná jiná omezení mě nenapadají.
Četl jsi to? že tady vykládáš zákon, který jsi asi vůbec nečetl. Začni zde:Zákon říká jasně,že odpovědnost za vady je 24 měsíců, tedy v této době můžeš odstoupit od kupní smlouvy. Záruku, co dává Mazda je nad rámec této lhůty, ale již v ní není zahrnuto právě to odstoupení. A jelikož chtěl odstoupit od smlouvy, tak to udělal pozdě. Tovární záruka je na to,že se ti to posere a zdarma by si měl mít opravu. Jinak ten právník stál za nic, protože by normálně do toho soudu nešel.
Tak znovu, odpovědnost za vady je 24 měsíců (právní záruka), v této lhůtě lze odstoupit od kupní smlouvy. Pokud je nad rámec viz. tvůj odkaz, tak si podmínky stanovuje poskytovatel. Má Mazda ve svých podmínkách, že můžeš odstoupit od kupní smlouvy?
Ve svých podmínkách nemá Mazda nic. Nějaký nesmyslný blábol. To si nech vysvětlit od Shr3k.
http://garaz.autorevue.cz/viewtopic.php?f=805&t=1263048&st=0&sk=t&sd=a&start=1515
A i kdyby to tam měla a dokonce jsem ho podepsal, tak je neplatný.
§ 2114
Určují-li smlouva a prohlášení o záruce různé záruční doby, platí doba z nich nejdelší. Ujednají-li však strany jinou záruční dobu, než jaká je vyznačena na obalu jako doba použitelnosti, má přednost ujednání stran.
§ 2168
Ujednají-li prodávající a kupující zkrácení doby pro uplatnění práv z vadného plnění, nepřihlíží se k takovému ujednání. To neplatí, pokud strany zkrátily tuto dobu na polovinu zákonné doby při koupi již použitého spotřebního zboží; ujednaly-li si zkrácení větší, platí za ujednanou polovina zákonné doby.
§ 2174
Ujednají-li strany ještě předtím, než kupující může uplatnit právo z vady věci, že se jeho práva omezí nebo že zanikají, nepřihlíží se k tomu.
Ahoj chlape.Přesně, měli na to dost času aby to opravili.
Neudělali nic. Naopak mi tvrdí že vše je v pohodě. Nic se neděje. Tak jsem jim poslal odstoupení od smlouvy. Nic, mlčí. Pohrozil jsem žalobou a dočkal jsem se vyhrožování od ředitele servisu AutoJeremiášova. Mám si to nechat líbit? Hledám někoho v podobné situaci, věřitele Auto Jeremiášova, abych mohl mimo jiné zahájit insolvenční řízení.