• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

benzín Proč si v servise nenechat nalít do motoru Mazda Original Oil?

Status
Neotevřít pro další odpovědi.
@Limonádový Joe hladina se mi zvedala když byla po horní rysku (motor 1.5), po vysátí "oleje" 2mm pod horní rysku hladina ani neklesá a ani se nezvyšuje. Ale těší mě, že u tebe to servis přiznal. V Brně to mají za vyloučenou věc, aby mohl být benzín v oleji. Ať už Auto Palace - tam už mě nikdy neuvidí, nebo Balvín.

Ahoj mazďáci, tak mám za sebou urgenci oleje u Autolaros speed.... Ten servis jsem navštívil naposled. Samozřejmě je podle nich vše v pořádku, barva a stav oleje po výměně " zcela v normě a podle vrchního servisáka i mechanika normální a běžný stav po výměně"...
Dělali ze mě úplného pitomce a "vůbec nechápali", co se mi nelíbí a co po nich vlastně chci a jak si je dovoluji vůbec podezírat z toho, že tu výměnu ojebali. Cituji: "To auto pozná, kdyby výměna oleje nebyla provedená a taktéž si samo hlídá jeho kvalitu a je naprosto normální, že při výměně v motoru zůstane cca 3-4 deci starého oleje". To už bylo na mě moc, naštěstí se mnou byla pertnerka, tak mě uklidnila a neskončilo to nějakou inzultací....
Neznám auto co si hlídá kvalitu oleje jsou to hovada řešil bych stížnosti na zastoupení Mazdy v ČR

Ahoj. Velice rád bych Všechny upozornil ,, žijete v České republice,, a to znamená, že Vás budou chtít skoro všude okrást a podvést :D proto se nedejte. Já si vždy nechávám dát staré díly do kufru /né olej/ i filtry a vždy při převzetí pokecám s technikem a před ním si kontroluji olej a stav motorového prostoru. U minulého auta mi vždy při výměně oleje zašpinily motor,poprvé jsem to řešil domluvou a na podruhé jsem si nechal zavolat mechanika a s úsměvem na tváři a s intonací hlasu mého otce jsem mu důrazně zdělil,že jestli se to bude opakovat,že by doma mohly vyhořet :D:D a byl klid a v motorovém prostoru čisto. Proto si vždy vše zkontrolujte,jsou výborné servisy a jsou špatné servisy......tam se jezdi vždy jenom jednou.

Neznám auto co si hlídá kvalitu oleje jsou to hovada řešil bych stížnosti na zastoupení Mazdy v ČR
Páni technici pracovali zřejmě v servisu kamionu. Ano tam to tak funguje, že počítač rozpoznává zatížení,jízdní profil a podle toho zkracuje servisní interval.

Páni technici pracovali zřejmě v servisu kamionu. Ano tam to tak funguje, že počítač rozpoznává zatížení,jízdní profil a podle toho zkracuje servisní interval.
Tak tohle umí i M3BM avi mraky jinejch aut. Oni mu spíš chtěli nakukat že to auto má v olejový vaně tribotechnickou laboratoř.

Jj jakože samo pozná, že mu tam nalejou nový olej.

Odesláno z mého SM-G930F pomocí Tapatalk

To může mít na triku jenom jeden technik, který si ten olej co měl být v motoru někam ulil pro sebe, nebo pro melouch. Prostě zlodějka.
Ale to je fuk jak to je. Musí tam mít kontrolu, nebo jiný opatření. To je jejich práce kterou nezvládají. Zničeny motor není v hodnotě přestupku, ale trestného činu podvodu. Myslím že to může být dost vážná věc.
Není tady někdo kdo má zkušenosti jestli to třeba není na oznámení pro policii? Já fakt nevím.

Odesláno z Tapatalk
Ja myslim, ze je to treba oznamit panu Kiriakovskemu na centralu do Prahy.. At se s tim popasuje sam. Vcetne jejich stupidniho vyjadreni. Chtelo by to ale mit podlozeno mail komunikaci. Dat ofiko reklamaci a pockat na ofiko reakci.. Neb co je psano to je dano.

To už mi říkal kamarád - mechanik, u kterého chci měnit ten opravdu nový olej znovu. Až bude auto na kanálu, tak na ten filtr kouknem, ale už nevěřím, že mi to bude něco platné... Už jsem se smířil s koupí nového oleje a filtru a opětovné výměny na vlastní triko. Jo, ještě jsem si vzpomenul, že jediné co "přiznali" je, že u benzínových skyaktivů je problém s pronikáním benzínu do oleje a jeho následným znehodnocením a že se tím pádem i zvedá hladina oleje v motoru...
Nevzdavej se tak snadno!!

Sent from my STF-L09 using Tapatalk

Poslední úprava moderátorem:
Ja myslim, ze je to treba oznamit panu Kiriakovskemu na centralu do Prahy.. At se s tim popasuje sam. Vcetne jejich stupidniho vyjadreni. Chtelo by to ale mit podlozeno mail komunikaci. Dat ofiko reklamaci a pockat na ofiko reakci.. Neb co je psano to je dano.

Nevzdavej se tak snadno!!

Se.u už na celý Laros, olej i filtr už mám koupený a o víkendu nebo v pátek to vyměním, nafotím a hodím sem... Třeba bude ten olej po výměně stejně špinavý, jako z toho autorizáku a můžu se jim omluvit... I když za ty kecy o "inteligentním autě, co kromě nedělního oběda už umí všechno", asi nee....

Se.u už na celý Laros, olej i filtr už mám koupený a o víkendu nebo v pátek to vyměním, nafotím a hodím sem... Třeba bude ten olej po výměně stejně špinavý, jako z toho autorizáku a můžu se jim omluvit... I když za ty kecy o "inteligentním autě, co kromě nedělního oběda už umí všechno", asi nee....
Tak se pak na ten olej po vymene nedivej. nasere Te to zase o trosicku vice. Podívej mas svedka vzorek.. Nechces to oreci jen zkusit.. vytrit si s nimi pozadi??!

Tak se pak na ten olej po vymene nedivej. nasere Te to zase o trosicku vice. Podívej mas svedka vzorek.. Nechces to oreci jen zkusit.. vytrit si s nimi pozadi??!

Ale jak??? Vzorek oleje po výměně jsem jim ukázal, svědka jsem tam měl taky... Řekl jsem jim, že podle mého mi olej nevyměnili vůbec, nebo jen část nebo nedodrželi tech. postup výměny. Jejich reakci jsem už tady psal, takže bych musel nespíš nechat udělat rozbor toho oleje a do toho se mi nechce. Jestli po té mé výměně bude ten olej viditelně v lepším stavu, tak tam asi zajedu znovu a ukážu jim ten rozdíl, pošlu je do pi... a napíšu na zastoupení Mazdy pro ČR. Ono to bude k hov..., ale aspoň si ulevím.

@Limonádový Joe tak až vyměníš olej u kamaráda a ten ti potvrdí že je starý a neměněný, tak ten kýbl s tím olejem nebo kanystr vezmi sebou do AUTOLAROS a normálně zajdi dovnitř k přijímacímu technikovi a že jim neseš ten olej co je jejich (který nevyměnili při garančce) a ti více prudérní by normálně vzali a obhodili by toho technika i se stolem a počítačem a ti trochu více klidní by jim to vylili na podlahu. No a víš jak se ti uleví a co bude ještě lepší je, že je to pěkně naštve a nebudou s tím nic moc udělat ..... jen si to pak budou muset vše vytřít. Jo a pokud tam mají kamery, tak raději jen za zem, to není žádná škoda, tak není postih.

Ahoj mazďáci, slíbil jsem zde dát fotografie po opětovné výměně oleje, když jsem nebyl spokojený s tou u Autolaros speed. Je to trochu později - vlezly do toho nějaké zdravotní komplikace.... Takže údajně vyměněný olej u Larosu: Total 5W-30, já dal Castrol Edge Tit. FST 0W-30. Vzorek po nové výměně jsem odebral asi po ujetí 600km a nevěděl jsem, jak nejlíp to nafotit, aby byl patrný rozdíl, tak jsem vzorky podsvítil stejnýma baterkama. Schválně, jestli uhádnete, který olej je ten, co jsem si měnil sám:)...

IMG_20190302_121022.jpg IMG_20190223_134027.jpg

Co na to říct...
Pokud by to chtěl člověk zhodnotit nějak opravdu slušně a nepřehánět, tak bych řekl že v tom servisu to jsou
Hnusné zlodějské svině.

Odesláno z Tapatalk

Tak může to být tak, že si chtěl nějaký mechanik přilepšit.

Teď záleží na tom, jestli to byl jen můj případ nebo je to běžná praxe, protože počítají s tím, že to po nich zákazníci nekontrolují a věří jim...

Teď záleží na tom, jestli to byl jen můj případ nebo je to běžná praxe, protože počítají s tím, že to po nich zákazníci nekontrolují a věří jim...
Tak v kazde profesi se najde nejaky koumak který si chce přivydělat na ukor majitele...

Tak v kazde profesi se najde nejaky koumak který si chce přivydělat na ukor majitele...
Jak pisete.. Bude to spise vychcanek mechanik.. Co rad prilepsi na ukor klienta. Spise by me ale zajimalo jestli pri te, "vymene doslo k obmene mot. olej filtru" ? A pripadne za jaky.. Neb of Max6 mam striktni info o tom, ze s Sky Activu.. mohou je filtry ze bez te membrany.. A to jsou pry jen filtry od Mannu a original Mazda filtr.. Ostatni je maji...

Jak pisete.. Bude to spise vychcanek mechanik.. Co rad prilepsi na ukor klienta. Spise by me ale zajimalo jestli pri te, "vymene doslo k obmene mot. olej filtru" ? A pripadne za jaky.. Neb of Max6 mam striktni info o tom, ze s Sky Activu.. mohou je filtry ze bez te membrany.. A to jsou pry jen filtry od Mannu a original Mazda filtr.. Ostatni je maji...

Filtr byl čistý - tzn. buď nový nebo otřený, origo mazda... já tam dal filtr Mahle Original OC 1183, ale ten původní byl zatažený jak hov..., šel špatně povolit i klíčem na filtry...

I tak je to zlodějská svině. Nevíme, kdo krade a kdo to kryje, ale auta nám ničí oba. A za naše peníze.

Kdysi tu někdo psal, že jsou servisy pod dohledem kamer a tohle že si nikdo nedovolí. Tak je vidět, že si to dovolil, asi mu bylo líto měnit olej co měl tak málo najeto....

Status
Neotevřít pro další odpovědi.
Back