• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

benzín Proč si v servise nenechat nalít do motoru Mazda Original Oil?

Status
Neotevřít pro další odpovědi.
Pokud jste z Ostravy nebo Opavy tak urcite doporučuju Halfar Dolni Benesov, tomuhle servisu opravdu verim! Tam davam auto co 10K na vymenu oleje a filtru a stejne vždycky ještě zavolají ze filtr(vzduchovy,kabinovy) staci jen vyfoukat, ze je celkem cisty. A to nemluvim o tom ze mi nabidnou odvoz domu a zpet, nebo pujci bezplatne auto na tu dobu opravy. Podotykam ze nejsem zamestnanec vyse uvedene firmy :)

Ok, ale určitě nebudu brát Total, co mají dávat v autorizáku.
Řekl bych, že volba mezi Total a Castrol (a podobnými se stejnou specifikací) je jen otázka citů a víry. Nikdo z nás asi nemá možnost objektivně změřit mazací vlastnosti olejů. Takže tam lijeme čemu věříme, pokud nám na motoru záleží. Já jsem léta používal Fuchs, ale pro Mazdu nemají správné parametry (nebo v tom mají zmatek), takže jsem nechal original Mazda 5W-30 (řidší tam nedám, nejezdím po Sibiři). A protože tomu věřím, přidávám Ekolube. S minulým autem (Felicia 1,3) jsem tak najezdil přes půl milionu kilometrů bez šáhnutí na mazané součástky motoru. Takže každý děláme podle své víry a zkušenosti, a doufáme, že děláme motoru dobře.

Dávám na tvé doporučení @eko1980 a už jsem do Benešova objednán na 1. Garančku, tak snad nezklamou, mám to z domu 40km :) ale i tak se radši na dílnu mrknu :D

Řekl bych, že volba mezi Total a Castrol (a podobnými se stejnou specifikací) je jen otázka citů a víry. Nikdo z nás asi nemá možnost objektivně změřit mazací vlastnosti olejů. Takže tam lijeme čemu věříme, pokud nám na motoru záleží. Já jsem léta používal Fuchs, ale pro Mazdu nemají správné parametry (nebo v tom mají zmatek), takže jsem nechal original Mazda 5W-30 (řidší tam nedám, nejezdím po Sibiři). A protože tomu věřím, přidávám Ekolube. S minulým autem (Felicia 1,3) jsem tak najezdil přes půl milionu kilometrů bez šáhnutí na mazané součástky motoru. Takže každý děláme podle své víry a zkušenosti, a doufáme, že děláme motoru dobře.
A co tím chtěl básník říci ??? Já měnil olej kvůli toho, že jsem měl podezření, že mi ho v autorizovaném servisu vůbec nevyměnili a né kvůli značce oleje...

A co tím chtěl básník říci ?? Já měnil olej kvůli toho, že jsem měl podezření, že mi ho v autorizovaném servisu vůbec nevyměnili a né kvůli značce oleje...
Jak sis mohl přečíst, reagoval jsem na to, že si nenecháš nalít Total.

Dávám na tvé doporučení @eko1980 a už jsem do Benešova objednán na 1. Garančku, tak snad nezklamou, mám to z domu 40km :) ale i tak se radši na dílnu mrknu :D
Ja doufam ze budes spokojeny, nedovolil bych si tady verejne zesměšnit firmu ke, které chodim ;)

Kdysi tu někdo psal, že jsou servisy pod dohledem kamer a tohle že si nikdo nedovolí. Tak je vidět, že si to dovolil, asi mu bylo líto měnit olej co měl tak málo najeto....
Urcite nejsou vsechny pod dohledem kamery.. A urcite je i tam kde jsou spousty slepych mist :(

Sent from my STF-L09 using Tapatalk

Nééé každý má kamerový systém. A tam kde je kamerový systém, tak slepé místo není, protože je to přímo namířeno na hever. Např. AB Brno to tak mají a byl jsem i Porsche Brno a tam je to stejné. Takže jak který servis. Teď jsem byl na výměně a na to, že mám naftu, tak olej po výměně jsem měl pěkně medový ne takový hnus viz. @Limonádový Joe

Nééé každý má kamerový systém. A tam kde je kamerový systém, tak slepé místo není, protože je to přímo namířeno na hever. Např. AB Brno to tak mají a byl jsem i Porsche Brno a tam je to stejné. Takže jak který servis. Teď jsem byl na výměně a na to, že mám naftu, tak olej po výměně jsem měl pěkně medový ne takový hnus viz. @Limonádový Joe

OK..ale ja si stejne radsi popovidam s Maxem.. neco se k vozu dozvim ..a o cene ani nemluve. A to se za nim projedu nejakych par km..ale zas mam vic nez jistotu, ze vse jak ma byt :)

Zdravím,můžete mi poradit-výše je uvedeno že musí byt olejovy filtr buď origo mazda nebo Mann kvuli nějaké membraně-o co se jedná,když zadám katalogové číslo tak to najde filtry od více vyrobců-ty jsou všechny špatné?? A jak je to ze specifikací mot.oleje-návod /mazda 3-121kw/ uvádí ACEA A3/A5-API-sl/sm ale třeba Mobil1 esp formula 5w30 má ACEA c2/c3 ale API má sl/sm-a výše v odpovědích je uvedeno že se může použit.Může mi někdo vysvětlit jak je to s tou normou ACAE a3/a5 a zda c2/c3 je lepší nebo horší??Chci dat mobil nebo milers ale ty normy mě matou.

A jak je to ze specifikací mot.oleje-návod /mazda 3-121kw/ uvádí ACEA A3/A5-API-sl/sm ale třeba Mobil1 esp formula 5w30 má ACEA c2/c3 ale API má sl/sm-a výše v odpovědích je uvedeno že se může použit.Může mi někdo vysvětlit jak je to s tou normou ACAE a3/a5 a zda c2/c3 je lepší nebo horší??Chci dat mobil nebo milers ale ty normy mě matou.

Jak je to s filtry nevím, ale co se týče olejů, tak jsem to před výměnou důkladně studoval a má se to zhruba následovně:
  • A1 a A3 je jsou normální oleje, A3 je long life, ale jinak nejsou ničím speciální
  • A5 je se sníženou viskozitou – to znamená, že je to řídká vodička, která by měla snižovat spotřebu paliva, ale zase při vyšší zátěži hrozí, že nebude dostatečně mazat.
  • C3 je v podstatě to samé jako A3, ale se sníženým obsahem síry pro auta s filtrem pevných částic. Jinak by měl mazat úplně stejně.
Co se týče výběru, tak bych se vyhnul A5 kvůli potenciálně horšímu mazání. Tudíž bych bral A3 nebo C3. Já volím A3 primárně proto, že mám auto ještě v záruce a C3 v manuálu není zmíněn, i když ve specifikaci C3 je větší výběr.

Borci, mám rychlý dotaz, neboť jsem prolistoval palubní literaturu a nedočetl jsem se to (možná jsem špatně hledal) - na garančku se jezdí po 1 roce/15 tkm anebo jinak - BN G165? Na budících se mi rozsvítil piktogram klíče a auto má najeto 10tis a nějaké drobné. Díky.

Ja mam v Mazde 1rok/20tis. Kazdopadne se ti rozsviti ikona klice na palubce. A kdy k tomu dojde si muzes zobrazit v infotaimentu Aplikace > udrzba vozidla (nebo tak nejak) a tam jde potom videt kolik zbyva km i dni do vymeny oleje.

Podmínka je neprošvihnout čas, i když je malý nájezd. Já kupoval ojetou s 10000km po třech letech a na prohlídce jsem byl (až když jsem byl majitel) po roce a těch měsících od poslední garanční a prý by to mohl být ohledně záruky problém, kdyby případná závada souvisela s motorem, olejem atd..
Posuzuje se pak prý individuálně.

Odesláno z Tapatalk

Diky za odpovedi. Prolezl jsem PPC, ale do aplikaci jsem se teda nedival, tam by me to, popravde, ani nenapadlo hledat :D

Zdravím,můžete mi poradit-výše je uvedeno že musí byt olejovy filtr buď origo mazda nebo Mann kvuli nějaké membraně-o co se jedná,když zadám katalogové číslo tak to najde filtry od více vyrobců-ty jsou všechny špatné?? A jak je to ze specifikací mot.oleje-návod /mazda 3-121kw/ uvádí ACEA A3/A5-API-sl/sm ale třeba Mobil1 esp formula 5w30 má ACEA c2/c3 ale API má sl/sm-a výše v odpovědích je uvedeno že se může použit.Může mi někdo vysvětlit jak je to s tou normou ACAE a3/a5 a zda c2/c3 je lepší nebo horší??Chci dat mobil nebo milers ale ty normy mě matou.
Ahoj.. Ano ostatni filtry maji tu membrani zabranujici spravnemu obehu oleje..ktery je pro spravny chod Sky Activu nutny. Takze dle Max6 jen origo filtr Mazda ci ten Mann, nebo takovy.. kde neni ta membrana.. Napada me Original KN...ale nedival jsem se na jeho specifikaci..omrkni si v pripade zajmu

Sent from my STF-L09 using Tapatalk

jaky nazor mate na oleje Liqui Moly? vim, ze na starem foru si je Doris vychvalovala.

Status
Neotevřít pro další odpovědi.
Back