• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

benzín Proč si v servise nenechat nalít do motoru Mazda Original Oil?

Status
Neotevřít pro další odpovědi.
Je to nejprodávanější značka v Německu, proč by ne. Jak je vidno z názvu, jednou v aditivaci molybdenem a ne vápníkem, což je správně ohledně LSPI.

No já už se asi rozhodl jít do Petro-Canada Supreme synthetic 5w-30.tuto značku jsem bral do svých prvních dvou aut a nebyl problém a myslím že chybu neudělám... Používá jej i Vitus tak se pridam. Castrol prostě nějak nemusím

Uz jen ten debilni nazev by me odrazoval od pouziti. A dale pak A5.....

Funcar by znělo líp, že? ;) Jo, ta specifikace A5 zamrzí, ale aspoň to má už normální hodnoty 5W30 a ne těch divných 0W20.
Takže za mě, pokud nechceš jezdit nic náročného a extra dynamického, říkám ano.

Základní olej z litevské rafinérky v Klaipedě, mícháno v http://sct-lubricants.com/, dialkyldithiofosfát zinečnatý je OK, ale místo těch vápenných solí by tam slušel pro přímovstřik spíš molybden.

Přílohy

• fanfaro-6718-pro-mazda-5w-30-bezpecnostni-list-cz.pdf
    193,8 KB · Zobrazení: 26
Funcar by znělo líp, že? ;) Jo, ta specifikace A5 zamrzí, ale aspoň to má už normální hodnoty 5W30 a ne těch divných 0W20.
Takže za mě, pokud nechceš jezdit nic náročného a extra dynamického, říkám ano.

Nechapu?! Vzdyt Mazdi 5W30 A5 neni zadna novinka.

Já bych zůstal u staré dobré ACEA A3 a API SN, aspoň nebude tolik bordeluv sání a výfuku

Tak pokud napises.....
Jo, ta specifikace A5 zamrzí, ale aspoň to má už normální hodnoty 5W30 a ne těch divných 0W20.
....da se z toho usuzovat, ze nevis o existenci jiz existujiciho Mazdiho 5W30...a tedy ano, naprosto to s tim souvisi.

Zdravim, kdyz tak ctu tohle vlakno namam moc dobry pocit davat Mazdu 6 na vymenu olej do servisu .... Nikdy jsem na vymenu naplni nejezdil do servisu, ale menil sam. Je to ale u noveho auta vubec mozne? Ze bych si menil naplne sam? Potvrdi garancku a nebude to mit vliv na zaruku, kdyz jim reknu ze jsem si olej vymenil sam? Dekuji

Záruku ztratíš,o tom žádná,Ale já bych to řešil takhle.Chodil bych na předepsané prohlídky co 20 000 km ale doma bych si vyměnil olej po 10 000km.Motoru to velmi prospěje.Takže výměna oleje-jednou já,jednou servis.Jen bych koupil v Mazdě origo olejový filtr.A i kdyby to v servise ošulili,tak předeposaný interval 20 000km nikdy nepřesáhnu.

Jeste jeden dotazecek, ve vlaknu pisete ze v manualu je uvedena norma A3/A5. Ted koukam do manualu Mazda 6 2018 Sky-G 165 ACEA A5/B5 nebo API SN. Muzu tedy pouzit doporucovanej Castrol EDGE Titanium FST A3 0W-30? Nebo kouknout po jinem? Je najaky duvod proc mam v manualu uvedene jine normy? Dekuji

Duvod je prostej, pro plnění evropskych eko norem aby se vozidlo mohlo prodávat, musí vozidlo užívat lehkoběžný oleje. Jinde ve světě jsou normální a tam jsou normy normální

Ještě aby jsme si rozuměli, myslel jsem eko normy pro udělení povolení prodeje (nižší spotřeba), nemyslel jsem emise na STK, ostatně lehkoběžný oleje ubívají značně víc (motor je spaluje), vic se zanáší DPF a EGR, ale mate zase např o 0.5 L/100km menší spotřebu. Ať si každej zváží svoje pro a proti a podle toho se rozhodne. Já jezdím třeba na Mobil FS 5W-50 ACEA A3 / API SN

Tak ja testnu ten Castrol a uvidim jak to bude ubivat, podle toho se pri dalsi vymene rozhodnu jestli ho necham nebo dam jiny. Dekuji

Ještě aby jsme si rozuměli, myslel jsem eko normy pro udělení povolení prodeje (nižší spotřeba), nemyslel jsem emise na STK, ostatně lehkoběžný oleje ubívají značně víc (motor je spaluje), vic se zanáší DPF a EGR, ale mate zase např o 0.5 L/100km menší spotřebu. Ať si každej zváží svoje pro a proti a podle toho se rozhodne. Já jezdím třeba na Mobil FS 5W-50 ACEA A3 / API SN

Vyzkoušel jsem opakovaně obě normy oleje a žádný viditelný rozdíl ve spotřebě jsem nezaznamenall.Určitě ne 0,5 l/100 km.

Status
Neotevřít pro další odpovědi.
Back