• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

benzín Proč si v servise nenechat nalít do motoru Mazda Original Oil?

Status
Neotevřít pro další odpovědi.
Hlavně dodrž API a ACEA, SAE si vyber podle užívání a provozování vozidla

Ahoj. Mozem si na 1 servisku priniest do autorizaku vlastny olej. V navode je na vyber 0W-20 alebo 5W-30, chcem to dodrzat kvoli zaruke aby som sa v pripade problemov nemusel natahovat a nic dokazovat. Co bude lepsie a preco? Viem si zabezpecit aj olej Mazda aj nieco ine, ak je nieco lepsie na trhu Dakujem.
Tabulka několika olejů 5W-30, mimo jiné pro benzínové přímovstřiky. Řiď se parametrem Kinematická viskozita při 100 °C.

Mobil, pentosin, millers, sunoco, ravenol, Total, petronas (petro canada), fuchs, LM, Motul....
Spíš by to chtělo napsat konkrétní typy a jejich parametry, ne?

@shr3k ty tvoje tabulky jsou naprosto perfetktní. Nechápu, kde je bereš :) Ale stejně je to pro mě španělská vesnice. Teď jsem si dal do auta Mazda Supra DPF a nejsou mi moc jasná ta čísla viskozity. O co se jedná, menší je lepší, nebo horší? Co znamená podbarvení v té tabulce? Vím, že zase otravuju svojí neznalostí :)

@shr3k ty tvoje tabulky jsou naprosto perfetktní. Nechápu, kde je bereš :) Ale stejně je to pro mě španělská vesnice. Teď jsem si dal do auta Mazda Supra DPF a nejsou mi moc jasná ta čísla viskozity. O co se jedná, menší je lepší, nebo horší? Co znamená podbarvení v té tabulce? Vím, že zase otravuju svojí neznalostí :)

Ty mas naftu kdyz davas DPF?

Tabulka několika olejů 5W-30, mimo jiné pro benzínové přímovstřiky. Řiď se parametrem Kinematická viskozita při 100 °C.

Spíš by to chtělo napsat konkrétní typy a jejich parametry, ne?

Nedal by se do té tabulky doplnit PetroCanada Supreme syntetic 5w-30? Jestli se teda dají někde najít ty informace...Je to asi můj favorit na olej do benzínu GL 107kW

Děkuji pánové a omlouvám se za svou lenost

Takze nastala situace, co predikoval tusim Shrek. Castrol FST 0W30 A3 jiz v CR neni a kdo vi, jestli bude. S odrenyma usima jsem objednal vsechno, co na eshopu jeden prodejce mel, tak snad to dodaji....

Ou, v úterý jdu na výměnu... Máš ještě v zásobě @Max6 ?

Vidím že marketing castrolu neustále funguje

Taky sem nakonec koupil A5 protože A3 měli poslední 3 kusy což bylo málo.

Ou, v úterý jdu na výměnu... Máš ještě v zásobě @Max6 ?
Nemám a ani jsem nikdy neměl. :) A pokud vezmu Sky-G který servisuju v podstatě od 0km (když byly nový), tak jedna GJ 2.5 má najeto teď přes 215000km a nevadí jí to že jsem do ní nelil Ax olej - ve 200000km proveden test komprese a motor jako nový, pak CX5KE co jsem servisoval před dvěma měsíci a měla 240000km a taky to tomu motoru nevadí že nedostává olej typu Ax (opět v 200000km proveden test komprese a vše v naprostém pořádku), dokonce naše M6MPS už jezdí posledních 100000km na jinou specifikaci než je Ax a světe div se, ten motor je dokonce i čistčí než předtím a tlaky samozřejmě v normálu (stejný jako po prvních 100000km co tam do toho bratři v autorizáku lili 0W30 A3, ale o tomhle auťe píšu jen ze zajímavosti), o naší GJ2.5 110000km nebo M3BM se bavit nemusím, to je jasňačka a taky naprosto bez problému no a těch zbylích asi 6 nebo 7 skyacivů G který servisuju od nova a mají teď mezi 10000-200000km nezmiňuju protože bych psal to samý. Lidi co ke mě začali jezdit až třeba ve 80000km a teď mají třeba přes 200000km nezmiňují aby jste náhodou neřekli že to je ovlivněný tou prvotní náplní a pořád (až na to MPS pro zajímavost) se bavíme jen o SKY-G 2.0 a 2.5.
Pokud ti mám ale sehnat jiný typ oleje, tak klíďo řekni já se tomu nebráním - když ten olej bude splňovat určitý náležitosti ;)
P.S.: je rok 2019 a oleje jsou trochu někde jinde než v 2010 (acea xx-10 a starší API SL a starší - i když API SM se raději vyhýbám)

Poslední úprava:
Status
Neotevřít pro další odpovědi.
Back