• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

benzín Proč si v servise nenechat nalít do motoru Mazda Original Oil?

Status
Neotevřít pro další odpovědi.
Zdravím, tak já mám včíl pár týdnů novou CX3 Benzin a mám přijet na olej po roce nebo 20 000 km .....Tak jsem z toho Jelen dle co tady čtu .
S mým starším VW měním klasika po 15 000 km a auto je stále jako nové ...

Zdravím, tak já mám včíl pár týdnů novou CX3 Benzin a mám přijet na olej po roce nebo 20 000 km .....Tak jsem z toho Jelen dle co tady čtu .
Nemusíš být jelen ani gazela, stačí otevřít tajuplnou knihu s názvem "manuál" kde ti výrobce automobilu vše jednoduše řekne ;):) Pokud by jsi to tam neviděl,tak jsem ti to zvýraznil ;)
Schránka 01.jpg

co je na tom složitého ??? po roce nebo 20 000 km podle toho co nastane dřív . Osobně jsem měnil poprvé po cca 4 000 km pak v 10 000 km, 20 000 km atd každých 10 000 km ;)

Tak mam krasnou cerstvou zkusenost mazda CB. Nejdriv jsem psal mail ze chci menit olej jesli si muzu prinest vlastni a jaka je cena prace... Dostal jsem odpoved ze zadny jiny nez origianl 5w-30 nedoporucuji a ze pokud si privezu vlastni bude cena prace +400 za vlastni olej. To jsem si rikal ze kdyz ani nenapsali kolik chtej za praci, jen ze chtej o 400 vic za to ze si prinesu vlastni olej tak jim to tam privezu az na garancku a ted si to vymenim sam. Jel jsem si k nim ale koupit filter, tam me technik upozornil ze v zadnem pripade nemam do auta lejt nic jineho nez jejich original olej za ktery chtej pres 600kc/l jinak prichazim o zaruku.... Tomu rikam opravdu super pristup... ja uz mam na vymenu pripraven Mobil 1 FS 0W-40 A3/SN ktery jsem volil dle mazaciho planu vyrobce...

nikdo nepozná že tam je jinej než original olej, plno lidí mění po 10 tkm s origo filtrem doma a ofiko jezdí na prohlídky a výměnu po 20 tis km

Hlavně by ti to museli dokázat. Jinak Mobil1 FS dobrá volba;)

Mobil FS používám taky ale 5W-50, dřív se jmenoval Peak Life. Obecně s olejama od mobilu se nedá šlápnout vedle co se kvality týká pokud člověk nenarazí na podezřele lacinou dodávku , rozhodně lepší jak castrol :D ale to sem nepatří

Jel jsem si k nim ale koupit filter, tam me technik upozornil ze v zadnem pripade nemam do auta lejt nic jineho nez jejich original olej za ktery chtej pres 600kc/l jinak prichazim o zaruku...
Jméno a stěžovat si u importéra.

....rozhodně lepší jak castrol :D ale to sem nepatří
By mě hrozně zajímalo z čeho soudíš, když už tohle napíšeš veřejně kde si to čtou lidi kterým nezbývá nic jiného než "věřit internetu". Klidně mi to napiš přes soukromou zprávu jestli máš strach z petrolejářských kartelů. Rád se ponaučím a dozvím se nové věci, které mohu následně aplikovat což pomůže i ostatním lidem.
Edit: co třeba takové oleje od Agip nebo Shell ? Co na ně říkáš ?

Poslední úprava:
Lepší bude zájemce odkázat na fórum oleje.cz kde je dostatek informací o různých olejích, normách a specifikacích. Určitě doporučím projít i ,,seriál,, mazivářské mýty na hlavním webu, má to asi 13 dílů kde je to srozumitelně popsáno pro lajky ;).

Jednoduše řečeno je to naleštěná bída, průměr až podprůměr s prémiovou cenou. Je plno lepších olejů za nižší cenu

Mobil, pentosin, millers, sunoco, ravenol, Total, petronas (petro canada), fuchs, LM, Motul....

Lepší bude zájemce odkázat na fórum oleje.cz kde je dostatek informací o různých olejích, normách a specifikacích. Určitě doporučím projít i ,,seriál,, mazivářské mýty na hlavním webu, má to asi 13 dílů kde je to srozumitelně popsáno pro lajky ;).

Jednoduše řečeno je to naleštěná bída, průměr až podprůměr s prémiovou cenou. Je plno lepších olejů za nižší cenu
Díky, ale to pro mě není odpověď. To je jako nerozhodnou těhuli odkázat na fórum o domácích porodech a tvrdit že je to super a v nemocnici tě nejspíš zabijou i s dítětem.
Myslel jsem že máš na porovnání konkrétní řady a viskozity a pak podle toho doporučení pro třeba GH 2.5 (motor v průměrným stavu, 200000 najeto, majitel s autem jezdí svižně) nebo DJ 1.5 (nový, jezdí pouze město, piánko).
Máš i nějaký svoje letitý zkušenosti třeba co dělá ten Mobil1 v motorech FS, nebo co dělá třeba Fuchs s novejma Skyactivama 2.0 ? Zkoušel jsi to někdy osobně nalít či je to jen transformace z nějakého fóra od počítače ?

GH 2.5 mám cca měsíc, ale u nissanu jsem měl několik let motory GA1xDE, tam jsem zkoušel různé oleje v průběhu let skončil jsem nakonec u mobilu, tutely, ATE a valvoline (když jsem řešil náplň serva). Technologicky je to stejnej motor jen 2.5 má navíc S-VT

Ať si samozřejmě každej lije do motoru co chce.

Každopádně ten web olejářů má objasnění pojmů opravdu dobře zpracováno a člověk problematiku pochopí líp než z mýho zmatenýho výkladu ;)

@Max6 já jsem vůči ,,benzinkovým,, olejům skeptickej, zvlášť u shell nevěřím ničemu z jejich reklamních kampaní. Na klidnou jizdu kolem komína se to ale použít dá.

nebude motoru skodit kdyz ja budu davat jiny olej nez pak v mazde na garanckach? Nebo proste trvat na tom ze chci jen svuj? Uplne se mi nechce tam s nima dohadovat :(

Nebude. Tady je jen obyčejný motor s vodním chlazením.
Teda, nevím jaký máš jízdní styl. Ale když se nebudeš stále pohybovat jen v poslední třetině otáčkového spektra, tak tomu motoru s mazda olejem nemáš jak ublížit.

Ahoj. Mozem si na 1 servisku priniest do autorizaku vlastny olej. V navode je na vyber 0W-20 alebo 5W-30, chcem to dodrzat kvoli zaruke aby som sa v pripade problemov nemusel natahovat a nic dokazovat. Co bude lepsie a preco? Viem si zabezpecit aj olej Mazda aj nieco ine, ak je nieco lepsie na trhu Dakujem.

Status
Neotevřít pro další odpovědi.
Back