• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

motor Spotřeba CX-5 KF - pochlubte se, za kolik jezdíte

• Vlákno založil Vlákno založil KlikPet
  • Datum založení Datum založení
CX-5 (viz. podpis) mi ukáže při plné nádrži 640-660km dojezdu.
Dle papírů má snad 58l nádrž = sedí to na zmíněných 8,8-9,0 l/100km.
Na rezervu paliva ještě nedošlo, nejvíce jsem dle záznamů tankoval 45l a žádný nečekaný skok "počítání" se nekonal.
Mne pri plnej ukazuje 605-609, neviem o tom, že by niekedy ukázalo viac. Nemám AWD, takže by som mal mať 56L nádrž vs 58 pri AWD, ale zas mám nižšiu spotrebu (okolo tých 8,3), tak neviem prečo mám dojazd tak nízky.

https://www.spritmonitor.de/en/detail/1004235.html - pri každom tankovaní tam mám poznámku o tom, akú spotrebu ukazoval palubný počítač (nulované vždy pri tankovaní), len málokedy to sedí - stačí myšou ukázať na to BC vpravo pri každom zázname

Zdravím, mám CX5 2,5 AWD r.2019 a jazdím teraz prevažne mesto. Ukazuje mi spotrebu 8,8 čo by som bral v pohode. Ale, keď natankujem plnú a po cca 450km mi pípne rezerva a ukazuje dojazd 22km, to mi moc nesedí. Ako to máte??
Ale zas koľko litrov doplníš keď cinkne rezerva? Moderné Mazdy ukazujú rezervu dosť skoro a tiež dojazd 0km pričom reálny dojazd ešte je ďalších 100-120km podľa štýlu jazdy, čo vidno aj na tvojom sprintmonitore, že len málo krát si natankoval nad 48-49 litrov, čiže ďalších cca 100km ti zostalo v nádrži 🤔

@myscho jen ať nejsem za kouzelníka Žito, tak jsem nalezl fotku z nedávného tankování...

Odjeto 531km, zbývá 86km a indikuje (kecá o 0,2l) průměr 9,2l/100km.
Matematikou pak... 617 x 9,4/100 = 58l nádrže.

DEC_.jpg

Ale zas koľko litrov doplníš keď cinkne rezerva? Moderné Mazdy ukazujú rezervu dosť skoro a tiež dojazd 0km pričom reálny dojazd ešte je ďalších 100-120km podľa štýlu jazdy, čo vidno aj na tvojom sprintmonitore, že len málo krát si natankoval nad 48-49 litrov, čiže ďalších cca 100km ti zostalo v nádrži 🤔
Áno to je zas pravda, mám pocit,že okolo 50l som dopĺňal do plnej. Áno keď mi cinkne rezerva ukáže dojazd 22km a ide to rýchlo dole a hneď som na nule a aj ukazovateľ je na čiarke 0 tak je to blbý pocit a idem tankovať. To nemajú dobre vyriešené.Mám auto krátko a ešte sa s ním zoznamujem. Stiahnem si apku na spotrebu, aby som bol presnejší, možno ma to ozaj mýli.

Back