Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.
Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu
Tento týden se ukázalo, že mám asi malý rest. Servis mne při pravidelné prohlídce upozornil na částečně rezavý brzdový kotouč z vnitřní strany. Té jsem se při opravě nevěnoval, protože jsem se domníval, že kvůli třmenu zarezlému na čepech to právě zevnitř brzdí víc a kotouč tam rezavý nebude. Asi jsem se mýlil.Vypadá to, že mám zadní brzdy hotové. …
1. …
2. orezlou část brzdových kotoučů jsem jemně očistil smirkovým papírem č. 150
…
Očistit tak, aby šel přesně uchytit na soustruhu a slíznout ho.Když se mi podaří kotouč sundat a rez nepůjde do hloubky, což předpokládám, jak s tím mám naložit, abych prošel na technické bez výměny kotoučů + destiček?
Pístky v předních třmenech se pouze zatlačí dovnitř....
Zatím nevím, jakým trikem zatlačit píst, aby se nové desky vešly, když je tam mechanická ruční brzda. Pochybuju, že by stačilo působit jen dost velkou silou. Nerad bych něco zk…il. Poradí někdo?
Třmeny vpředu na tom budou asi podobně, demontuju je a vyčistím preventivně. Škoda kupovat dokola nové desky, když se problému dá předejít.
Šestý bod (zjištěno dodatečně): při montáži zadního třmenu, příp. celého brzdiče je potřeba vždy pohlídat natočení pístku. Má po obvodu několik vybrání tvaru Y, která tam nejsou pro legraci. Jedno z nich musí mířit na osu kola, aby se do něj mohl volně zasunout čep vystupující ze zadní strany vnitřní brzdové destičky. Když žádné vybrání nemíří na osu kola, pístek pootočit kleštěmi. Výstupek pak v provozu brání náhodnému otáčení pístku, kterým by se jinak rozštelovávala (české slovo mne nenapadá) parkovací brzda.Pro zájemce, kteří se taky chtějí vydat touhle střední cestou (repase brzd v dílně, demontáž/montáž vlastní) pár informací:
Este pridam, ze po zatiahnuti rucnej na 2 zuby lavym kolesom nejde ani potocit, drzi pekne. Prave ma jemny odpor ale stale nim potocim bez vynolozenia vacsej namahy.Třmen nebo lano