• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

automat Automatická převodovka - chování, údržba

@Joe tady hvězdil o automatických převodovkách někdy v r. 2018, pak 2019, např. tvrdil, že olej v A/T Mazdy se hřeje tak nanejvýš na 60 °C, obvykle jen na 40 °C, apod., třeba zde. Zdá se, že se mu zastesklo po debatách na tomto fóru, tak přihodil zase něco perel sviním ;) Tak všichni nastražte uši a poslouchejte borca...

Minulý týden jsem nechal vyměnit olej v automatu (po 61 tis. km). Vyměnil p. M. Procházka na doporučení kolegů z Prahy 8 Chaber (http://www.rychloservis-praha8.cz/sluzby-servisu/vymena-kapaliny-v-automaticke-prevodovce/), kteří nedělají Skyactiv, protože nemají adaptér na stroj od BG, na rozdíl od M. Procházky. Již jej tu také někdo někde zmiňoval, že využil jeho služeb. Výhodou p. Procházky je, že je schopen i s mašinou od BG Products na výměnu oleje v A/T dojet daleko mimo Prahu a provést výměnu na místě. Na druhou stranu v Praze nemá svoji dílnu, takže si pronajímá prostory u spřátelených servisů. V mém případě to bylo ve Stodůlkách, Autotechnik Zralý, Jindrova ul. Dával tam přímo olej Mazda ATF FZ od Totalu - viz foto.

Olej Mazda ATF FZ_Procházka.jpg
Ale to mi bylo celkem jedno, garáž nemám, takže je normální, že musím zajet do nějakého servisu. Jistou nevýhodou P. Procházky je ovšem to, že si nechce nechat koukat pod ruku, jak to dělá, není úplně transparentní, jak je člověk zvyklý třeba od @Max6 . Sice toho hodně navykládá předem, ale když se šlo na věc, tak chtěl, abych seděl v prostoru pro zákazníky servisu a vzal mě k autu až na konec procedury. Ani nemá webovky. IČ v živnostenském rejstříku 04603931.

Je dobrá volba tento olej pro automat v šestce 2.5 předFL- Liqui Moly Top Tec ATF 1800?

Ahoj, kolik si za to řekl?
8,7 K. dlužno říct, že v ceně je vše, tedy i čistič a posléze aditivum od BG. Za to si evidentně řeknou např. v APP Praha při srovnatelné základní ceně další peníze navíc.

@Ladman tys to mel o fous levnejsi, ale zrejme bez cistice a aditiva co
Máš recht, v APP o 10 Kč levnější?, jen olej Ravenol ATF-FZ, filtr a práce. Ty aditiva, co jsem četl recenze, tak dávají při větším nájezdu, když je s převodovkou nějaký problém.

Minulý týden jsem nechal vyměnit olej v automatu (po 61 tis. km). Vyměnil p. M. Procházka na doporučení kolegů z Prahy 8 Chaber (http://www.rychloservis-praha8.cz/sluzby-servisu/vymena-kapaliny-v-automaticke-prevodovce/), kteří nedělají Skyactiv, protože nemají adaptér na stroj od BG, na rozdíl od M. Procházky. Již jej tu také někdo někde zmiňoval, že využil jeho služeb. Výhodou p. Procházky je, že je schopen i s mašinou od BG Products na výměnu oleje v A/T dojet daleko mimo Prahu a provést výměnu na místě. Na druhou stranu v Praze nemá svoji dílnu, takže si pronajímá prostory u spřátelených servisů. V mém případě to bylo ve Stodůlkách, Autotechnik Zralý, Jindrova ul. Dával tam přímo olej Mazda ATF FZ od Totalu - viz foto.

Zobrazit přílohu 32831
Ale to mi bylo celkem jedno, garáž nemám, takže je normální, že musím zajet do nějakého servisu. Jistou nevýhodou P. Procházky je ovšem to, že si nechce nechat koukat pod ruku, jak to dělá, není úplně transparentní, jak je člověk zvyklý třeba od @Max6 . Sice toho hodně navykládá předem, ale když se šlo na věc, tak chtěl, abych seděl v prostoru pro zákazníky servisu a vzal mě k autu až na konec procedury. Ani nemá webovky. IČ v živnostenském rejstříku 04603931.
Jak to dělal dlouho? Já měl v APP za 2h hotovo.

Neumím posoudit, asi to při tom zatím malém nájezdu nemusí tolik čistit. Ale vypuštěný olej byl docela tmavý. Jeslti je stroj BG rychlejší nebo jestli to urychlí ten čisticí přípravek BG? Nebo jestli to odflákl, netuším.

spis tu nekdo tusim psal o case na zaschnuti silikonu/tesneni pri zpetnem sesazeni

Ja by som ziaden pripravky na preplach radsej nepouzival...
Proste preplachnut to olejom takym aky tam ide (napr. Ravenol ATF FZ) a potom dat novu napln.
Ak je mozne nechat auto v servise na noc tak je lepsie pockat po opatovnom nasadeni vane aspon 12h kym sa silikon vyformuje a az potom naliat novu napln. Ale viem ze bezne to robia servisy za cca 2h.

Nějak nerozumím. Mám za to, že stroje na výměnu oleje jsou od toho, aby se jimi vytlačil starý olej z uzavřené převodovky výpustnými a nápustnými otvory, převodovka se vymyla novým olejem, případně s čističem, a nakonec zase napustila další novou náplní. Demontáž a montáž vany to samozřejmě prodlouží a domnívám se, že se strojem je to zbytečné. To je zřejmě pro ty, kdo to dělají bez stroje.

Presne tak, demontaz je nutne len kvoli vymene filtra a pripadnemu precisteniu... Ono sa to dost zaserie cize preplachnut to bez vymeny filtra je dost marnive.. :)

Ano ve Zlíně je to vždycky s originál Mazda filtrem (s výměnou) i originál Mazda olejem. Jen ta mašina není originál. :D A trvá to dlouho, protože tmel na víko nějakou dobu schne, optimálně přes oběd. Tento týden jsem viděl olej z převodovky po 270000 km (GW6A-EL u 2.2 D M6), přes prosvětlený stavoznak to vůbec neprosvítalo, hnědo, vazelína. Musel jsem si to normálně vyfotit.

IMG_20210208_144546.jpg

Poslední úprava:
OK, tak to pravdědpodobně nedělal. Proto to asi udělal tak rychle. To si tedy ve 120 tis. ohlídám.

Ano ve Zlíně je to vždycky s originál Mazda filtrem (s výměnou) i originál Mazda olejem. Jen ta mašina není originál. :D A trvá to dlouho, protože tmel na víko nějakou dobu schne, optimálně přes oběd. Tento týden jsem viděl olej z převodovky po 270000 km (GW6A-EL u 2.2 D M6), přes prosvětlený stavoznak to vůbec neprosvítalo, hnědo, vazelína. Musel jsem si to normálně vyfotit.
@shr3k Opravdu vždy mění filtr nebo platí co je napsáno na jejich webu? "U vozů s náplní nevyměněnou déle než 10 let nebo 100000 km doporučujeme i demontáž víka převodovky a výměnu filtru."
Chystám se objednat, tak díky za info.

Podobná vlákna

Odpovědi
131
Zobrazení
12K
Back