• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

automat Automatická převodovka - chování, údržba

@shr3k Opravdu vždy mění filtr nebo platí co je napsáno na jejich webu? "U vozů s náplní nevyměněnou déle než 10 let nebo 100000 km doporučujeme i demontáž víka převodovky a výměnu filtru."
Chystám se objednat, tak díky za info.
To jsem psal já, celý ten text, už před časem, web jede ve složce hned vedle MazdaKlanu. ;)

Mne to pri necelych 80 tisic menili. Automaticky bez pytania. Bez vymeny filtra by som to nechcel.
Ano, časem se prostě ustálily postupy a výměna filtru je rutina. Vůbec první auto, co se dělalo, byla naše bývalá zelená M2.

Odesláno z mého Mi 10 pomocí Tapatalk

Ano ve Zlíně je to vždycky s originál Mazda filtrem (s výměnou) i originál Mazda olejem. Jen ta mašina není originál. :D A trvá to dlouho, protože tmel na víko nějakou dobu schne, optimálně přes oběd. Tento týden jsem viděl olej z převodovky po 270000 km (GW6A-EL u 2.2 D M6), přes prosvětlený stavoznak to vůbec neprosvítalo, hnědo, vazelína. Musel jsem si to normálně vyfotit.

Zobrazit přílohu 32834
To bylo moje auto :)))))

Každopádně převodovka těch 280 tis přežila i s původním olejem (tak uvidíme v budoucnu..)

Poslední úprava moderátorem:
Ahoj, chtěl bych se poradit, jestli jste se setkali s tím, že by přestal pracovat "kick down" (automatické podřazování při panickém přidání plynu). Může to mít souvislost s nedávnou výměnou oleje? Jedná se o M6 GJ z roku 2013. Díky za reakce.

V manuálním režimu funguje? Co třeba “jen” vadný spínač kickdownu pod pedálem?

Má tady někdo spolehlivou referenci v Praze/Středočeském kraji na výměnu oleje v aut.převodovce spolu s výměnou filtru a proplachem? U výše zmiňovaného p.Procházky si nejsem jist jestli měnil i filtr. Rád bych to vyměnil komplet. Přeci jen se blížím už 70k km /4 roky, tak to musím (chci) vyřešit.

V tuto dobu se mi opravdu nechce do ověřeného Zlína spolu s ubytováním :D... Nebo mě ubytuje někdo u sebe doma ve Zlíně? (vezmu rum na úplatu :D)

Preco s ubytovanim? Je to sice na par hodin, ale v podstate na pockanie. Ci mate nejake obmedzenia cestovania vramci CR?

Má tady někdo spolehlivou referenci v Praze/Středočeském kraji na výměnu oleje v aut.převodovce spolu s výměnou filtru a proplachem? U výše zmiňovaného p.Procházky si nejsem jist jestli měnil i filtr. Rád bych to vyměnil komplet. Přeci jen se blížím už 70k km /4 roky, tak to musím (chci) vyřešit.

V tuto dobu se mi opravdu nechce do ověřeného Zlína spolu s ubytováním :D... Nebo mě ubytuje někdo u sebe doma ve Zlíně? (vezmu rum na úplatu :D)
@Ladman má zkušenost v Praze, že...?

Preco s ubytovanim? Je to sice na par hodin, ale v podstate na pockanie. Ci mate nejake obmedzenia cestovania vramci CR?
No jo. Nesmíme mimo okres bydliště. Někde jsem četl, že servisy posílají "propustku". Ale na můj přímý dotaz mi vnitro odpovědělo, že v takových případech výjimky nepovolují. To jen tak pro info slovenských bratří a sester...;)

Rozhodně můžu v Praze doporučit APP (Automatické převodovky Praha). Už jsem tady zkušenost s nimi popisoval, stačí to dohledat, nechci se opakovat. Rozhodně mění i filtr.

Nesmíme mimo okres bydliště. Někde jsem četl, že servisy posílají "propustku".
Když jsem potřeboval z Prahy k @Max6 , samozřejmě jsem si opatřil z naší firmy věrohodné zdůvodnění. Ale to asi každý nemůže.

Ahoj všem, chtěl bych se zeptat na výměnu oleje v automatické převodovce. Mazda 6 2017, 2,0 benzín automat 121Kw. Najeto 75 tis. km. Kdy by se měl měnit olej? díky

@Kubikubik Budeš asi přesunut do správného téma ale než, tak si to předem nastuduj tady...

@Kubikubik Budeš asi přesunut do správného téma ale než, tak si to předem nastuduj tady...
díky moc, jsem tu nový a snažil jsem se najít to správné téma ale nenašel jsem ho, díky moc

Ahoj všem, prosím o radu. Mám cca 14 dní 6GJ 2.5 aut..je to můj první automat od Mazdy. Dříve jsem jezdil na DSG. Zdá se mi, že automat mírně škubne téměř vždy, když přeřadí z 4 na 5, někdy je to cítit i z 2 na 3. Dělá to i v režimu sport a také manuál. Intenzita toho škubnutí se mění podle přidání plynu. Čím více, tím více je cítit škubnutí. Jde mi o to, zda-li je to normální (což si nemyslím),nebo s tím mám navštívit servis. Auto je 8 měsíců staré a najeto cca 9500.

Ahoj všem, prosím o radu. Mám cca 14 dní 6GJ 2.5 aut..je to můj první automat od Mazdy. Dříve jsem jezdil na DSG. Zdá se mi, že automat mírně škubne téměř vždy, když přeřadí z 4 na 5, někdy je to cítit i z 2 na 3. Dělá to i v režimu sport a také manuál. Intenzita toho škubnutí se mění podle přidání plynu. Čím více, tím více je cítit škubnutí. Jde mi o to, zda-li je to normální (což si nemyslím),nebo s tím mám navštívit servis. Auto je 8 měsíců staré a najeto cca 9500.
Tak to asi GJ nebude

Každopádně škubnutí není v pořádku a je to na reklamaci, když to je tak mladé.

Podobná vlákna

Odpovědi
131
Zobrazení
12K
Back