Kola
https://www.mazdaklan.cz/threads/amova-bn.6144/page-2#post-125901
Chtěl jsem si objednat kola z e-shopu A. Zároveň jsem se ale zeptal, zda mi k nim pošlou typový list. Otázka zákaznické podpory: na co jej jako potřebuju? Vysvětlil jsem, že kola nemám v TP. Reakce byla, že doporučují, abych si koupil kola, která mám v TP. Poté, co jsem tomu Maďarovi (bez urážky, podle jména to opravdu Maďar byl) vysvětlil, že co požaduji je legitimní, poslal mi do mailu PDF v němčině. Vím, že některým STK to je jedno, ale vyhlášku jsem četl, takže jsem e-shopu A poděkoval za neexistující spolupráci a šel na e-shop B.
Na e-shopu B jsem si ověřil, že dodávají typový list a to v cs, tam to překvapivě šlo zaškrtnout i v košíku, garantovali, že pošlou veškeré potřebné příslušenství pro montáž, vše mi ještě hned ochotně potvrdili, dokonce měli i relativně použitelného chatbota - super, palec hore. Vybral jsem si kola, pneu, objednal rovnou doručení do pneuservisu. V Ústí žádný pro ně partnerský nenabízeli, tak jsem to dal poslat do Prahy, stejně jsem plánoval cestu za shr3kem. 1. objednávka - zavolali mi, že zjistili, že kola, která jsem si vybral dle filtrů nastavených přesně pro moje vozidlo nemají pro moje vozidlo homologaci. Objednávka stornována, vybral jsem kola č. 2, než jsem objednávku založil, raději jsem si dal kola prověřit - a ano, ani ta neměla homologaci. Výborně, do třetice všeho dobrého? Ano, tentokrát jsem se trefil, a vybral jsem si tyhle Dotzky. Sice byly přes plánovaný budget, ale budiž, myslím, že za to stojí.
Dám je poslat do Prahy, skloubím to s páteční návštěvou u shr3ka. Pneuservis natáhne pneu na kola, "vyváží" je (o tom později), a co se nestane? Zjistíme, že kola nějak divně nepasují na auto. Zeptám se, zde tam nezapomněli dát vymezovací kroužky. Překvapené reakce - jaké vymezovací kroužky? Samozřejmě, e-shop B je zapomněl poslat. Kola letěla do kufru a na zadní sedačky, reklamoval jsem to u e-shopu. Ti mi poslali kroužky a překvapení, i matky, protože ano, asi i ty byly potřeba jiné
. Dovezu kola do teď už lokálního servisu, kam jezdím normálně.
Jedno kolo lehce kopnutý (ne dost na to, abych jej reklamoval, ale kolo, na kterém ještě auto ani jednou nestálo za 5 táců, by tohle mít úplně nemuselo), ani jedno z kol nebylo pořádně vyvážený, ani jedno nebylo nahuštěný na správný tlak.
Odpoledne s tím ještě pojedu na STK a pak na úřad, aby mi to schválili a zapsali do TP (kola velikosti, která se o stupeň výbavy výše standardně od výrobce dodávala na autě - tyto úřady platí naše daně, a nepochybuji o tom, že k tomu tam bude administrativní poplatek za to, že tam ta bába to razítko dá - výborně). Dámy a pánové, jakkoliv mám radost z kol, jsem taky královsky nas*án ?.