• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

Co vás naštvalo?

Ja by som to tam už nechal, čo ak bude pršať... :grinning:
Déšť zrcátkům nevadí. Wapka jo. Mě tyhle sáčky ušetří bůra za výměnu motorků. Ridičovo měněno 2x, spolujezdcovo 1x. Naštěstí ještě v záruce.

Odesláno z mého SM-F946B pomocí Tapatalk

Tohle videt nazivo, pravdepobne si roztrhnu branici, lhostejno jak funkcni to je 😹.

To stejny jak kolega, privezl si na nosici MTB a sedatko mel zabaleny v igelitce 😹.

P.S. Wapkou to peru do zrcatek M3 uz 5 let a stale funguji 🤷‍♂️

Tohle videt nazivo, pravdepobne si roztrhnu branici, lhostejno jak funkcni to je .

To stejny jak kolega, privezl si na nosici MTB a sedatko mel zabaleny v igelitce .

P.S. Wapkou to peru do zrcatek M3 uz 5 let a stale funguji
Upřímně, raději uvidím tvou roztrhnutou bránici, než dávat 5tis. za výměnu.
Nota bene zas až tak vtipné to není. Před mytím to tam dám a po mytí sundám.
A M3 není CX-3. Majitelé CX-3 by mohli vyprávět...

Tim, ze tam das igelit, chces pravdepodobne dosahnout toho, aby tam pri myti nesla zadna voda (protoze jinak by prece stacilo nestrikat primo na tu plochu ze zrcatkem, resp.do tech spar) a potom prave moc nechapu, jaky je rozdil mezi umyvanim auta a destem. Ale nejspise sis to nejak zduvodnil, tak delej, jak uznas za vhodne ;).

Jinak majitele M3 si na zrcatka stezuji take.

No řekl bych že právě M3 BN BM na zrcátka téměř vůbec jako jediná netrpí. Co mám tedy procteno a včetně mé M3 které je 5 let a zrcátka stále jedou jak nové i přes normální mytí.

Samsung S22 256GB Tapatalk

Naše prodaná M3 na zrcátka trpěla a prošla výměnou obou v záruční lhůtě 3Y (na jejím konci).
Vrčel jsem jak naštvaný pes, z koncernových fasovaných vozů jsem to neznal.
M6 dtto a CX-30 zatím jen bedlivě pozoruji :cool:

Tim, ze tam das igelit, chces pravdepodobne dosahnout toho, aby tam pri myti nesla zadna voda (protoze jinak by prece stacilo nestrikat primo na tu plochu ze zrcatkem, resp.do tech spar) a potom prave moc nechapu, jaky je rozdil mezi umyvanim auta a destem. Ale nejspise sis to nejak zduvodnil, tak delej, jak uznas za vhodne ;).

Jinak majitele M3 si na zrcatka stezuji take.
Zdůvodnil jsem si to právě úplně jasně.
I po tom, když jsem zjistil, že wapka zrcátkům nesvědčí, jsem si dával pozor a i tak to buď blblo, nebo přestalo fungovat úplně. A ač ty igeliťáky vypadají všelijak, tak od té doby, co to takhle používám, což je cca 1,5 roku, tak nic. Pohoda.
Takže účel světí prostředky nabylo v tomto případě svého významu beze zbytku.

@Malinois neber to jako rýpání, ale napadla mě taková kacířská otázka...jak dobře se umejou ty zrcátka přes ten igelit? :) jinak já se budu příští měsíc objednávat taky do servisu - obě už kraví a zhoršuje se to - u řidiče občas sklápí jen cca do půlky a spolujezdec občas nevyklopí úplně a ano, myju to normálně wapkou, poprvé to udělalo někdy na konci zimy a od té doby někdy - hlavně to spolujezdcovo je na prd, když si nevšimneš, že se nevyklopí zcela a pak jedeš - koukneš doprava a vidíš...nic :)

@Malinois neber to jako rýpání, ale napadla mě taková kacířská otázka...jak dobře se umejou ty zrcátka přes ten igelit? :) jinak já se budu příští měsíc objednávat taky do servisu - obě už kraví a zhoršuje se to - u řidiče občas sklápí jen cca do půlky a spolujezdec občas nevyklopí úplně a ano, myju to normálně wapkou, poprvé to udělalo někdy na konci zimy a od té doby někdy - hlavně to spolujezdcovo je na prd, když si nevšimneš, že se nevyklopí zcela a pak jedeš - koukneš doprava a vidíš...nic :)
No, nechávám si z Japonska posílat tzv. Mazda anti pressure washer bags. Ne, vtip
Prostě je nejprve umyju ručně. Kbelíky, houba, rozprašovač s aktivní pěnou a druhý s vodou. Nechám zrcátka mokré, ať na ně ty sáčky přilnou (ať z toho není při větru smirek) a u kloubu obtočím papírovou páskou. Zní to jako složitý technologický postup, ale za 5min je hotovo.

Teď koukám že těch několik dní veder nad 30 udělalo své. Denně mokrá záda a ejhle. Budu muset na parní vysavač 873fc2a3e0e3148f191ddf7f295cd4cb.jpg

Asi jsem chodící slanka. Ale dost mě to naštvalo. Na žádném jiném autě se mi to nestalo. Zjevně jsou ty potahy dost choulostivé.

Tak je pravdou, že v době, co po usednuti do rozpáleného auta teploměr ukazoval 34st ve stínu tak jsem jezdil pouze na otevřená okna. Asi začnu více používat klimu

Ve 34st bez klima? :eek: To bych nedal a i při teplotách níže rád využívám odvětrávání sedaček v M6.
Nechat to běžet pořád i na nejslabší stupeň mi úplně nejde, ale na střídačku to je návykové, resp. v jiných Mazdách mi to pak chybí.
No, současné i nadcházející teploty tyto starosti odsunou do dalšího léta :cool:

Ventilaci sedaček mám ve Sportage a nemohu to vynachválit. Škoda že to nedávají i do M3. Klidně bych připlatil.

Jojo, odvetravane sedacky jsou pro zpocena zada idealni, zvlaste pro lidi 40+. Diky nechci 😉

Tak je pravdou, že v době, co po usednuti do rozpáleného auta teploměr ukazoval 34st ve stínu tak jsem jezdil pouze na otevřená okna. Asi začnu více používat klimu

To si bol niekde veľmi na severe... ja zas rozmýšľam, prečo sa to tam volá Lednice

1693551321419.png

Jojo, odvetravane sedacky jsou pro zpocena zada idealni, zvlaste pro lidi 40+. Diky nechci 😉
Neee, i pro 50+ je tohle "nesmysl", to odvětrávání používám jen k tomu, aby na zpocená záda nejlépe nedošlo.
Pokud člověk už je mokrý jako myš a nemůže se převléknout, tak odvětrávání je samozřejmě pomyslná střelba do vlastní nohy.

Přesně. Když vlezu suchý do auta tak odvětrání zaručí že vylezu zase suchý a to mě baví. Pokud mám už záda ko tak je lepší to nepoustet. To je pak o zdraví...

Back