• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

Co vás naštvalo?

• Vlákno založil Vlákno založil Vitus
  • Datum založení Datum založení
Dvě místa v Brně, kde se mě to stalo (1x upozornila, 1x přibrzdila a 1x zastavila).
Jihlavská x Vídeňská a Palackého tř x Reisigova.
Jedu ve sklonu dolů a křižovatka s kolejištěm napříč mého směru je na rovno.
Po Jihlavské dolů jezdím pravidelně a ještě mi to neudělalo. Naštěstí!
Možná se ti Mazda mstí, že jezdíš po prostředku s neuhýbáš 🙂

Poslední úprava:
Tak schválně, jestli se o tuhle Mazdičku ještě někdo postará, nebo to bude její konečná. Jezdím kolem dost často, pohlídám si to....🥴
Ten Chrysler u chodníku, sedí na dvou ráfkách, divný lidi......

IMG_20241220_121949872_HDR.jpgIMG_20241220_122002304.jpg

...a mi do skla kopnul Chuck Norris ... Jinak mezi pátkem a sobotou celkem progres :tired_face:

IMG_2699.jpeg

IMG_2704.jpeg

Hmm, pěkně to roste, to potěší. Hlavně je to v zorném poli řidiče, takže výměna nutná.
Propo...už jste někdo měnil na Mazdě čelní sklo a požadoval jste vysloveně originál co je z prvovýroby? Lze takové sklo sehnat a montovat pouze v servisech Mazda nebo jeje nabízí i někdo jiný? Co cenová politika a krytí pojistkou na skla?

Hmm, pěkně to roste, to potěší. Hlavně je to v zorném poli řidiče, takže výměna nutná.
Propo...už jste někdo měnil na Mazdě čelní sklo a požadoval jste vysloveně originál co je z prvovýroby? Lze takové sklo sehnat a montovat pouze v servisech Mazda nebo jeje nabízí i někdo jiný? Co cenová politika a krytí pojistkou na skla?
no já to teď intenzivně řeším... UNIQA třeba má třeba v pojistce dovětek, že budou plnit do výše ceny adekvátní náhrady, byť mám připojištění skel bez limitu. V Mazdě mi řekli 21k bez DPH za origo a 9k za náhradu. Smluvní skloservisy Uniqy budu obvolávat v pondělí, protože v Mazdě výměna proběhne asi až po novém roce a tak dlouho bez auta to nedám. Budu updatovat, dost mě to štve, protože s tímhle na cestě riskuju 6b a až 10k ve správním řízení.

Ja pred cca mesicem dostal na dalnici pri asi 130 km/h odhadem 1 cm sutrem do skla nekde v urovni hlavy ridice, videl jsem, jak ten sutr leti, ale clovek neudela nic, ze... rano jako prase, tak jsem myslel, ze mam po skle, ale nikde nic, ani dubka, nechapal jsem.

U bývalý Cx3 jsem měnil sklo v Mazdě v Ústí n/L.
Vše pokryla pojistka cca 20 000 Kč.

A je v tom nakej podstatni rozdil (orig sklo vs druhovyroba)? Ja mam prave dojem, ze to originalni co jeste mam je nejak mekke nebo co, a praska tak nejak velice ochotne. Ze je skratka spis nizsi kvality, a moc toho nevydrzi.

Je jiz 5x lokalne opravovano, kolikrat po velice lehkem narazu nakeho kaminku. To moje predchozi M6/GG chytla mnohem vetsi rany, a na skle nebyla zadna stopa...

no já to teď intenzivně řeším... UNIQA třeba má třeba v pojistce dovětek, že budou plnit do výše ceny adekvátní náhrady, byť mám připojištění skel bez limitu. V Mazdě mi řekli 21k bez DPH za origo a 9k za náhradu. Smluvní skloservisy Uniqy budu obvolávat v pondělí, protože v Mazdě výměna proběhne asi až po novém roce a tak dlouho bez auta to nedám. Budu updatovat, dost mě to štve, protože s tímhle na cestě riskuju 6b a až 10k ve správním řízení.

My měnili na Pažoutovi za neoriginal a pokryla to pojistka za 10000,- Origo by bylo za cca 22000,-

Co se týče ježdění s prasklym sklem, tak bych normálně jezdil a když tě zastaví četníci, tak jim řekneš, žes dostal šutrem právě před chvílí a budeš dělat nasraného 😉

Po Jihlavské dolů jezdím pravidelně a ještě mi to neudělalo. Naštěstí!
Možná se ti Mazda mstí, že jezdíš po prostředku s neuhýbáš 🙂
To musíš rozvést nebo nějak přiblížit. Já jsem v tom nevině já jenom nedávám blinkry 😀.

Měnil jsem přední sklo asi před 4 měsíci v Praze v Carglass na Dělnické a velká spokojenost. Mají prý nějaký zcela nový systém od Bosche na kalibraci kamer, nikam jinam jsem s tím nemusel. Přišlo to asi na 22 tis. a celé mi to zaplatila pojišťovna Allianz. Měl jsem tam již dříve malou prasklinu uprosted skla, ovšem ve výhledu, asi 3 roky. Prošlo mi to jednou i na STK, ale v září jsem dostal další ránu a po dalších asi 50 km mi to popraskalo přes 40 cm, takže nebylo na co čekat. Ovšem na opravu v Carglassu jsem čekal 10 dní :( Ale nechtěl jsem jinam, mají dobrou pověst. Dovezl jsem tam autíčko na určený čas a za 2,5 hodiny mi volali, ať si auto vyzvednu.

Trochu informace bokem - zítra má celej den mrznout a sněžit - aspoň u nás, takže to bude asi dost pracovat následujících 24 hodin

A je v tom nakej podstatni rozdil (orig sklo vs druhovyroba)? Ja mam prave dojem, ze to originalni co jeste mam je nejak mekke nebo co, a praska tak nejak velice ochotne. Ze je skratka spis nizsi kvality, a moc toho nevydrzi.

Je jiz 5x lokalne opravovano, kolikrat po velice lehkem narazu nakeho kaminku. To moje predchozi M6/GG chytla mnohem vetsi rany, a na skle nebyla zadna stopa...

Pokud se to provede pořádně a nastaví se případné bezp. systémy, tak ne. Další problém může být ale třeba u Head-Up displeje pokud je promítán přímo na sklo. Může se stát že potom budou ty promítané údaje rozmazané. Viz třeba zde.

S tímhle vyrokem musím naprosto souhlasit 🫣

Samsung S22 256GB Tapatalk

O tom se dá polemizovat 😉 Já v práci za 7 let, co tam jsem, dal mému mechanikovi vyměnit určitě vyšší desítky skel a reklamace na kvalitu práce jsem měl 2.

Back