• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

Co vás naštvalo?

Dneska jsem zjistil že mi někdo odřel na parkovišti auto... Fakt paráda
Takže první větší šrám na laku...:mad::mad:
Vítej do skupiny Uživatelů. :D Přechod ze skupiny Leštičů je vždy bolestný. Ale aspoň ti to dává malinko všeobecný nadhled a trochu tě to odprosťuje od lásky k hmotným věcem o kterých si myslíš, že mají nějakou hodnotu.

Vítej do skupiny Uživatelů. :D Přechod ze skupiny Leštičů je vždy bolestný. Ale aspoň ti to dává malinko všeobecný nadhled a trochu tě to odprosťuje od lásky k hmotným věcem o kterých si myslíš, že mají nějakou hodnotu.

Spíš něčemu věnuješ čas a druhej ti to zkurví :D to mě sere :D

Dneska koukám, že je asi den odírání aut. Stál jsem firemní Octávou u Tesca, po příchodu z nákupu koukám a přes celý levý blatník šrám.. no vosk od Doris to zachránil a kupodivu nejde nic vidět.

Tiež som si našiel ťuk od dverí na dverách... vidno to len pod konkrétnym uhlom ale keď už o tom viem, tak ma to štve...

spatne serizena zavora na parkovisti se mi zavrela do zadniho okna...
nejaky napady co s tim pujde udelat (prebrousit/rozlestit/vymenit) at mam predstavu jaky odskodneni za to chtit?
upload_2019-6-12_10-17-20.png

Si to takhle jedu domů z práce. Z dálky vidím, jak se marně snaží nějaká CX-5 najet na hlavní tah, a tak jako, že když jsme tedy v jedný značce, tak jako ač proti zvyklostem, pustím auto z vedlejší na hlavní. Při dojezdu k místu napojení, slečna/paní v jedné ruce telefon, druhou si upravuje ofinku a oči od zrcátka odrhne až to několika vteřinách. No co už, hlavně že si všimla. Doufám, že vážný problém vyřešila dříve, než dojela domů. Vážný asi musel být, protože telefon od ucha neodtrhla ani po 15 minutách jízdy a míjení policejní hlídky.

IMG_0107(2).JPG

telefon u ucha mě nepřestává v dnešní době udivovat, kór u novějších vozů, které disponují bluetooth rádiem a spárování nezabere víc než 2minuty času.. chápu, že někdo si auto půjčí pouze na chvíli, ale pořád je tady varianta nezvednout hovor anebo zastavit na krajnici, pokuď to situace umožňuje..

Hrozně nebezpečná věc, kterou čím dál tím víc řidičů podceňuje. Navíc se k telefonování poslední dobou přidává i koukání na notifikace. Vždy trnu při popojíždění po městě, když ve zpětném vidím někoho, kdo pomalu dojíždí a čumí při tom do mobilu co mu kdo odepsal na FB. Nedávno jsem objížděl paní, která se na dálničním nájezdu rozhodla auto zapíchnout ke krajnici aby si vyřídila ty internety.

Škoda A-čkové Majdy. Holt to staré poctivé pomalu vymírá. Ale pobavilo, škoda 40 tisíc a oprava vyjde na 70.
Nejvíc mě však udivilo, že byla jen lehká zranění při té poloze v jaké auto skončilo. Za to palec nahoru.

Tohle je totálka, to půjde tak maximálně na náhradní díly. Výše škody je samozřejmě nesmysl, to vždycky přijedou zkušení policajti a napíšou něco do protokolu. Zatím mi to nikdy nesouhlasilo a škoda byla vyšší.

Tak si tak jedu 30 km/ h po vedlejší a naproti mě auto cca stejně rychle a najednou rána jak cip do dveří. :mad:

4102A4B6-A40E-454E-9EDD-11D9BA3CE50A.jpeg

No coby, zase si jel převážit auto do kamenolomu a tentokrát se míjel s naloženou Tatrovkou. ;)

V pátek ráno sjednávám autopojištění. V pondělí večer odjezd na rodinnou dovolenou do HR. V úterý ráno kolem páté hodiny defekt u Mariboru. Po nahlášení nouze na centrálu mi bylo sděleno, že nemají přijatou platbu. Pomoc mi klidně pošlou, ale zaplatím si ji sám ( 130€ za přehození prázdného kola za dojezdovku ). Nevyměknul jsem a přehodil jsem sám. Přesun k pneuservisu a do 08:00 čekání na otevření pneuservisu. Pán byl velmi ochotný, opravil defekt a poradil jak se vyhnout kolonám na přechodu do HR. V 08:05 SMS o přijaté platbě za pojištění. "Teď už si ho nechte !". Za 20 let ježdění na dovolenou žádný problém s autem si říkám, prostě to jednou muselo přijít. Ale co pneu opravené, tak rodinko jedeme. Tři kilometry od hranic SLO-HR v 9:00

images?q=tbn:ANd9GcSnInfIMW8qmTd8-sK_ozAhdKUti_8sqsD3cV8VSbMju9B7NrpqdA.jpg

Nu což, opět volat asistenci :mad: . Tentokráte už mě v databázi mají, super.
11:15 příjezd nasmluvněné odtahovky
11:50 vyloženi u autoservisu (Ptuj)
12:15 dokončena diagnostika - vadný/é vstřik/y cena za jeden 300€ + práce
12:30 - 16:15 dohadování o možnosti opravy/odtahu s centrálou. Po konzultaci, servis potvrdil dobu opravy delší než 24h. Tím byla splněna podmínka pro repatriaci vozidla + přistavení náhradního vozu. Zároveň zajištění hotelového pokoje pro rodinu do příjezdu odtahovky s náhradním vozem.
16:45 příjezd TAXI a odvoz na hotel
Druhý den dopoledne potvrzení příjezdu odtahovky kolem 15:00h.
16:00 odjezd náhradním vozem směr ČR
21:30 příjezd domů
Třetí den dopolene příjezd odtahovky s porouchaným vozem a odvoz zapůjčeného.

Ať žije dovolená :confused:

P.S. samozřejmě není nárok na vrácení peněz za dovolenou, protože jsme ji zrušili v den příjezdu.

@Dadik Tak to je teda pech, úplně mě naběhla husí kůže, jedu příští týden a nemám ani tu dojezdovku.... Kde jsi pojišťoval? Zrovna něco hledám a vychází mě nejlíp Uniqa

AutoCare - jako při informaci o tom, že nejsem v systému, jsem myslel jak jsem naletěl. Ale pak, když bylo potvrzeno, že platba byla připsána nemůžu říci jediné křivé slovo. Ano, trvalo to přes 6 hodin, než se vše vyjasnilo, děcka v autě neskutečně prudili, manželka na infarkt, nálada na ho*no. Ale nakonec fakt všechno bez nějakých velkých problémů. Když jsem v zoufalství sháněl odtah ze Slovinska do ČR, tak se cena pohybovala od 11Kč/km. Po připočítání počtu osob, mýtného a dalších příplatků, byla cena kolem 23Kč/km. K tomu zapůjčení auta, ubytování na hotelu, odvoz do hotelu a zpět k servisu a samotného odtahu do servisu, se mi částka 470Kč na měsíc zase nezdála tak velká. A jak jsem psal, toto bylo poprvé, kdy jsem měl nějaký problém a zrovna jsem připojistil :cool: .

Taky jsem nikdy nemusel nic řešit v zahraničí.. ťuk ťuk, ale poslední roky se pro jistotu připojišťuju jak sebe, tak auto a letos poprvé i domácího mazlíčka který letos jede s námi.

@Dadik Tak toto je hodně velký pech:(. Docela se divím, že se na 1.6i vyskytla taková porucha.

Back